Gazze'de uzun süreli ateşkes sağlandı

Filistin ve İsrail'in Gazze'de daimi ateşkes yapılması üzerinde anlaşmaya vardığı açıklandı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2014, 20:37
Gazze’de uzun süreli ateşkes sağlandı

İÇİNDEKİLER

Filistinli üst düzey bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, İsrail ile sürdürülen temasların daimi ateşkese vesile olduğu dile getirildi. 48 saat süren yoğun müzakereler sonucu üzerinde anlaşmaya varılan ateşkesin ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin bilgi verilmezken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yerel saatle 19.00'da ateşkesle ilgili detaylı bilgi vereceği ifade edildi.

Ateşkes anlaşmasına varıldığı Mısırlı yetkililer tarafından da onaylandı. İsrail tarafından ise varıldığı iddia edilen ateşkes anlaşmasına ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

GAZZELİLER "DİRENİŞİN ZAFERİNİ" KUTLUYOR
İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlanmasının ardından sokaklara çıkan binlerce Filistinli, "direnişin zaferini" kutluyor.

Gazzeliler, İsrail'in 51 gün süren saldırıları sonunda sağlanan ateşkesin saat 19.00 itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından, kentin çeşitli meydan ve caddelerinde kutlamalara başladı.

Ateşkesin, "direnişin zaferi" olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Filistinliler, tekbirler ve Filistinli gruplara destek sloganlar eşliğinde gösteriler düzenliyor.

Filistinli grupların flamalarını taşıyan gösterciler, "Gazze kazandı", "Yenilmez orduyu yendik", "Kassam Tugayları" yazılı panlartlar açtı.

Sevinçlerini havaifişek atarak, havaya ateş açarak ve caddelerde tatlı dağıtarak gösteren Filistinliler, aynı zamanda bütün caddelerde araba ve motosikletlerle konvoy oluşturdu.

Marşların söylediği ve konuşmaların yapıldığı gösterilerin, gece boyunca devam etmesi bekleniyor.