'Davutoğlu Türkiye'nin geleceği olacak'

Bosna Bank International (BBI) Genel Müdürü Amer Bukviç, Aliya İzzetbegoviç'in Ahmet Davutoğlu'yla ilgili görüşünü paylaştı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 26 Ağustos 2014, 15:38
’Davutoğlu Türkiye’nin geleceği olacak’

İÇİNDEKİLER

Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu'nun 1990'lı yıllarda öğretim üyeliği yaptığı Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde eğitim alan Boşnak öğrenciler, o dönem hocaları olan Davutoğlu'nun hayatlarına nasıl yön verdiğini anlattı.

SİZE DİPLOMATLAR GEREKLİ
Bosna Bank International (BBI) Genel Müdürü Amer Bukviç, 1991 yılında ''ekonomi'' eğitimi almak için gittiği Malezya'da o dönem Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olan Davutoğlu ile tanıştığını, Davutoğlu'nun kendisine ''Amer, sizin ülkenizde savaş var. Size diplomatlar gerekli'' diyerek kendisinden uluslararası ilişkiler bölümüne geçiş yapmasını istediğini söyledi.

''O hepimize uluslararası ilişkileri sevdirdi'' diyen Bukviç, hem ekonomi hem uluslararası ilişkiler eğitimi aldığından Davutoğlu'nun derslerinin büyük ilgi gördüğünü, Davutoğlu'nun sahip olduğu ekonomi bilgisinin kendilerine de son derece yararlı olduğunu kaydetti.
Bukviç, kariyerinde Davutoğlu'nun büyük bir katkısı olduğunu belirterek, Davutoğlu'na dair şunları söyledi:

BENİM KILAVUZUM OLDU
''O benim bir nevi kılavuzum oldu. Ona danışmadan hiçbir şey yapmadım. Hayatım boyunca attığım her önemli adımda onun tavsiyesini aldım. Dünyanın dört bir yanından tüm öğrencileri onu seviyor ve ona saygı duyuyordu. Eminim, Davutoğlu'nun en az bir öğrencisinin bulunduğu ülke sayısı, Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu ülke sayısından fazladır.''

Bukviç, Davutoğlu'nun en belirgin özelliklerinden birinin, yaptığı her işi 20 yıl öncesinden planlayarak yapması olduğunu belirterek, başbakan olması durumunda da Davutoğlu'nun icraatlerinin uzun vadeli olacağını düşündüğünü ifade etti.

"ALİYA, ONUN TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDU"
Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç ile Davutoğlu'nu, İzzetbegoviç'in Malezya'ya yaptığı bir ziyarette tanıştırdığını anlatan Bukviç, ''Aliya'nın üzerinde bıraktığı etki gözden kaçmamıştı. Aliya, onun Türkiye'nin geleceği olduğunu düşünüyordu'' dedi.