Gazze'nin 7 harikası

Katil İsrail ateşkesi bozup Gazze'yi bir kez daha bombaladı. Saldırı sırasında ise bir okulda 7 bebek birden dünyaya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 01:50
Gazze’nin 7 harikası

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusunun, Gazze'den roket atıldığı iddiası üzerine ateşkesi bozarak yeniden başlattığı saldırılarda dünden bu yana 5'i çocuk 15 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 32'ye yükseldi, 10 binden fazla Filistinli de yaralandı. Dünden itibaren başlayan son saldırılar ile Gazzeliler kısa süreli geçici ateşkes döneminde geri döndükleri evlerini bir kez daha boşalttı.

BOMBALAR ALTINDA KUTLAMA

Gazzeliler bir kez vurulma riski taşıdığı halde Birleşmiş Milletler'e ait okullara sığındı. Yüzlerce çocuk ve bebeğin, hatta anne karnındaki bebeklerin bile öldürüldüğü Gazze'de dün bir okulda tüm Filistin'i sevince boğan bir olay gerçekleşti. BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı Zeytune okulunda aynı saat içinde 7 bebek dünyaya geldi. Okulda kalan aileler bu çerçevede bebekler için kutlama düzenledi. Bir masaya dizilen 7 bebeğin etrafında ellerindeki mumlarla dönen çocuklar, şarkılar söyledi.



ÖLÜ SAYISI 2 BİN 32'YE ULAŞTI
İsrail saldırılarının gölgesinde dünyaya gelen ve Ahmed adını verdiği çocuğunun görüntüsünü çeken İman es-Sersavi, "Büyüdüğünde bu görüntüleri izleyecek ve ne olduğunu sorduğunda ona İsrail'in saldırıları altında doğduğunu, bu saldırılarda evimizin yıkıldığını ancak bütün acılarımıza rağmen doğumunu kutladığımızı anlatacağım" dedi.