Ferguson'da gerginlik sürüyor

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürüldüğü St. Louis kentinin Ferguson semtinde yine göstericilerle polis arasında gergin anlar yaşandı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 19 Ağustos 2014, 12:29
Ferguson’da gerginlik sürüyor

İÇİNDEKİLER

Şiddet olayları ve çatışmaların bir haftayı aşkın süredir devam etmesi üzerine Missouri Valisi Jay Nixon'un Ulusal Muhafız Birliği'nin konuşlandırılması emrini vermesi semtteki tansiyonu daha da yükseltti.

Ferguson'daki güvenlik operasyonlarının başına getirilen siyahi polis Yüzbaşı Ronald Johnson idaresindeki polis, beraberlerinde getirdikleri kırmızı güllerle akşam saatlerinden itibaren semtteki Florissant Caddesi üzerinde toplanmaya başlayan göstericilere ilerleyen saatlerde yine göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

MUHABİR GÖZALTINA ALINDI

Operasyon sırasında çok sayıda gösterici ve Getty Images foto muhabiri Scott Olson gözaltına alındı. Bir süre gözaltında tutulan Olson serbest kaldıktan sonra yeniden Ferguson'da görevini yerine getirmeye devam etti. Polis müdahalesi sırasında bir basın mensubu da gazdan etkilendi.

Polis müdahalesi öncesinde ünlü rap şarkıcısı Nelly başta olmak üzere çok sayıda aktivist ve din adamının katıldığı protestoyu izleyen basın mensupları gece yarısına doğru güvenli olmadığı gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi genç Brown'ın, polis memuru Darren Wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi, ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirdi ve gerilimi yükseltti. Açığa alınan polis memuru Wilson'ın tutuklanmaması hatta kendisine yönelik hiçbir suçlama yapılmaması günlerdir gösteri yapan eylemcilerin kızgınlığını artırdı.