Amerika kafası

ABD' de 11 Eylül saldırılarından sonra İslam'a karşı başlatılan linç kampanyası tekrar başladı! New York'da Müslümanlar'ın yaşadığı evlerin kapısına nefret yazılı broşürler bırakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2014 Güncelleme 31 Temmuz 2014, 01:28
Amerika kafası

İÇİNDEKİLER

Tarihler 11 Eylül 2001'i gösterdiğinde ABD'de dünyanın seyrini değiştiren terör saldırısı gerçekleşti. ABD yönetimi, İkiz Kuleler'i yerle bir eden saldırıyı El Kaide'nin düzenlediğini belirtti. Bu olaylardan sonra Müslümanlar'a karşı nefret söylemleri arttı ve linç kampanyaları yürütüldü. İşte İslamofobi ABD'de yeniden hortladı. Yahudi topluluğunun yoğun olarak yerleştiği ABD'nin New York şehrinde, İslam karşıtı kampanyalar başlatıldı. İsrail Gazze'ye saldırılarının şiddetini artırmasıyla Müslümanlar'a yönelik baskılar da arttı.

'SİZ TERÖRİSTSİNİZ'
New York'un Brooklyn'deki Bensonhurst bölgesinde yaşayan Müslümanlar ise korkunun tam göbeğinde yer aldı. Zira kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Müslüman ailelerin yaşadığı evlere nefret broşürleri bırakmaya başladı. Söz konusu notlarda ise kan donduran ifadeler yazılıydı. Broşürlerdeki "İslamcılar, ülkenize geri dönün. ABD sizden nefret ediyor. Siz teröristsiniz. Siz ikinci Holokostsunuz" gibi ifadelerin yer almasıyla tedirginlik yaşayan Müslümanlar polise durumu bildirdi. Polis bölgede gerekli çalışmaları yaptıktan sonra olay hakkında inceleme başlattı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio bu durumun utanç verici olduğunru belirtti.