Bebek katilleri

İsrail, bayramı çocuk kanına boğdu. Gazze'de vurmadık hedef bırakmadı. Lunaparkta oynayan miniklere acımadı. Filistin'i kararttı! Ölü sayısı ise bin 170'e çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 02:02
Bebek katilleri

İÇİNDEKİLER

İsrail ateşkes oyunlarıyla katliama doymadı. Gazze Şeridi'nde 7 Temmuz'dan bu yana süren bombardımanda bölge kan gölüne döndü. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, "uzun süreli saldırı yapacaklarını" duyurmasının ardından bayramın ilk gecesi Gazze'deki saldırılar zirve yaptı. Katiller, sivillerin yoğun olduğu bölgeleri hedef aldı. Havadan, karadan ve denizden saldırarak vurmadık hedef bırakmadı. Katiller, hastane, çocuk parkı ve cami demeden bomba yağdırdı. Bayramın ilk günü yapılan saldırılarda 100 kişi daha hayatını kaybetti. 7 Temmuz'dan bu yana öldürülen Filistinliler'in sayısı ise bin 170'e yükseldi. 6 bin 700 kişi ise yaralandı. Salı sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki karanlık hava yoğun bombardımanından dolayı adeta turuncuya döndü.

ELEKTRİKSİZ BAYRAM
İsrail ordusu Gazze'de özellikle Hamas'a ait stratejik noktaları da vurdu. Saldırılarda Filistin eski Başbakanı İsmail Haniye'nin evi, Finans Bakanlığı, hükümet merkezleri, medya binası, merkez cami yerle bir edildi. Dün sabaha karşı da Gazze'deki tek elektrik santralinin yakıt deposu vuruldu. Alevler gün boyu devam ederken, Gazze'de yaşayan 1.8 milyon Filistinli'nin tamamı bayramın ikinci gününe elektriksiz girdi. Hamas'ın ise 24 saatlik ateşkes önerdiği duyuruldu. Ancak ateşkes için İsrail'den cevap gelmedi.

İNSANLIK PARALANDI
Gazzeli bir çocuk, bayram harçlığını alıp, lunaparka gitmişti. Dönme dolaba binmek için sıra beklerken İsrail'in attığı bombaların hedefi oldu. Cansız bedenin elinde tuttuğu para ise yürekleri yaktı.