Kassam Tugayları'ndan İsrail'e şok darbe!

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze kentinin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 13:23
Kassam Tugayları’ndan İsrail’e şok darbe!

İÇİNDEKİLER

Tugaylar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kassam, Gazze'nin Tuffah mahallesine giren İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurdu" denildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron adlı bir İsrail askerini esir aldıklarını duyurmuştu.

Öte yandan İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz tarihinden bu yana 5'i ağır yaralı 55 İsrail askeri hastanelerde tedavi görüyor.

Gazze'ye karşı yürütülen hava ve deniz saldırılarını başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ise 502 Filistinli hayatını kaybetmiş, 3 bin 150 kişi yaralanmıştı.

İsrail'in dün sivillere yönelik gerçekleştirdiği Şucaiyye katliamında hayatını kaybeden 72 kişi arasında ise çok sayıda çocuk kadın ve yaşlı bulunduğu açıklanmıştı.

ÖLÜ SAYISI 502'YE, YARALI SAYISI 3 BİN 150'YE YÜKSELDİ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda hedef aldığı Ebu Cami ailesine ait evin enkazından altısı çocuk dokuz kişinin cesedi çıkarıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus kentindeki Tüffah mahallesinde, İsrail ordusunun sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda hedef alınan Ebu Cami ailesine ait evin enkazından biri kadın altısı çocuk dokuz kişinin cesedine ulaşıldı.

Gazze Şeridi'nde görevini fiili olarak sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsrail'in aralıksız olarak devam eden saldırılarında ölü sayısı 502'ye, yaralı sayısı 3 bin 150'ye yükseldi" dedi.

Kudra, İsrail'in sivil yerleşim birimlerini yoğun top atışına tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde vurulan Siyam ailesine ait evlerde ilk belirlemelere göre yedisi çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını ifade etti. Kudra, yaralılardan beşinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

"KÖMÜRLEŞMİŞ CESET PARÇALARI VE KOLLARIYLA BACAKLARI KOPMUŞ YARALILAR"


"Siyam ailesinin bireylerine ait kömürleşmiş ceset parçaları ve kollarıyla bacakları kopmuş yaralılar Avrupa Hastanesine getirildi" diyen Kudra, İsrail'in bu aileye karşı insanlık suçu işlediğini vurguladı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Siyam ailesine ait altı eve 13'ün üzerinde top mermisi attığı ve ateş açtığı bilgisini verdi.

Öte yandan, Refah kentine düzenlenen saldırılarda bir Filistinli balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçı yaralandı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI 7 CAN ALDI


İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk biri kadın 4 kişinin, Refah kentine yönelik saldırıda da 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını belirtti.

Gazze'nin batısındaki el-Muğraka bölgesine düzenlenen hava saldırısında, 2 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, Beyt Lahya beldesinde ise 10 Filistinlinin yaralandığını kaydetti.

Kudra ayrıca, İsrail'in dünden bu yana 72'si Şucaiyye Mahallesi'nde olmak üzere, 110 Filistinliyi katlettiğini, 400'den fazlasını da yaraladığını ifade etti.

ŞUCAİYYE'DE ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Bu arada, ilk yardım ekipleri ve Kızılay görevlileri, İsrail'in Şucaiyye'deki şiddetli bombardımanı nedeniyle cesetlerin tamamına ulaşılamadığını, yaralılara da yardım götürülemediği için ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Ekipler, saldırılar nedeniyle, ambulansların ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiğini kaydetti.

Öte yandan, saldırıların başladığı günden bu yana yaklaşık bin 90 evin tamamen yıkıldığı, 18 bin 70 evin ise zarar gördüğü belirtildi.