Katar yüküyle götürdü

Fenerbahçe'nin şike suçlamaları yüzünden Avrupa kupalarına gitmesini engelleyen UEFA Başkanı Platini'nin Katar'dan tam 5 milyon dolar rüşvet aldığı ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2014 Güncelleme 04 Haziran 2014, 02:19
Katar yüküyle götürdü

İÇİNDEKİLER

Şikeye sıfır töleranslı olduğunu iddia eden UEFA Başkanı Michel Platini'nin balonu patladı! Süper Lig Şampiyonumuz Fenerbahçe'ye şike suçlamaları nedeniyle Avrupa yolunu kapatan Platini, 5 milyon dolar karşılığında Katar'a Dünya Kupası jesti yaptı. UEFA patronu Platini'nin 2011 Dünya Kupası oylamasından 1 ay önce Katarlı FIFA Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam ile Paris'teki Elysee Sarayı'nda özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Platini'nin Bin Hammam'la kahvaltıda bir araya geldikten sonra öğle yemeğinde de dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Katar Emiri'nin oğlu ve Katar Başbakanı ile beraber Dünya Kupası 2022'yi tartıştıkları ileri sürüldü.

'NE KONUŞTUN SÖYLE'
Aynı zamanda FIFA İcra Kurulu üyesi olan Platini, 2022 Dünya Kupası için Katar'a oy verdiğini daha önce açıklamıştı. Hatta, Katar'da yaz aylarında oluşan sıcaklığın futbol oynamaya elverişli olmadığı eleştirileri sonrasında 'kupa kış aylarında oynanabilir' düşüncesine destek çıkmıştı. İngiliz gazeteler Platini'den Bin Hammam'la ne konuştuğunu açıklamasını isterken; adını vermeyen bir FIFA İcra Kurulu üyesi, iddialar sonrasında 'şok olduğunu' söyledi. Daily Telegraph, rüşvet skandalının şu ana kadar sadece Afrika ve Karayip ülkeleri ile sınırlığı olduğunu yazdı. 'Dünya futbolunun en güçlü isimlerinden' gösterilen Platini'nin rüşvet bombası sonrasında suskunluğunu koruması, suçlamaları kabul ettiği şeklinde de yorumlandı. UEFA yetkililerinin de rüşvetle ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti.

RÜŞVETÇİ PLATİNİ
Dünya futbolunun en güçlü isimlerinden sayılan Michel Platini'nin maskesi düştü. Şike iddiaları nedeniyle Fenerbahçe aleyhine kararlar alırken rüşvetle kasasını doldurduğu ortaya çıkan Platini, açıklama yapmaktan kaçınıyor.