"Cunta yönetiminden her şey beklenir"

İdamı istenen Minya İhvan lideri Şaban Ömer Mısır'da yaşanan vahşeti ve hukuksuzluğu A Haber'e anlattı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2014, 01:42
Cunta yönetiminden her şey beklenir

İÇİNDEKİLER

Mısır'daki cunta yönetimi vahşete devam ediyor. Darbeyle, seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek yönetime el koyan Abdülfettah el Sisi ülkedeki yargıyı ele geçirerek hukuksuzca yargılamalar yaptırıyor. Mısır'da idam kararına çarptırılan Minya İhvan lideri Şaban Ömer, yaşanan tüm hukuksuzlukları A Haber ekranlarında yayınlanan Kadraj programına anlattı.

Ölümden korkmadığını söyleyen Ömer, "Ben boynumu böyle zalimlere vermem. Ben Mısır'dayken ayrılmak zorunda kaldım. Bu şekilde ben ölmek istemiyorum. Biz Allah yolunda ölmek istiyoruz. Ben şehit olmak istiyorum. Bir hak karşısında savunurken ölmek istiyorum." dedi.

AVRUPA KENDİ İSTEDİKLERİ BİR REJİM OLSUN İSTİYOR
Uluslararası kamuoyunun Mısır'daki idamlara sesiz kalmasıyla ilgili Ömer, " Bu tepkinin bir faydası yok. Tepki göstermek istiyorlarsa bir adım atarlar. Ben batıya sesleniyorum Mısır büyük bir ülke bizi rahat bırakın. Mursi'nin serbest kalması lazım. Avrupalılar bütün dediklerine evet diyen bir rejim olsun istiyor"



CUNTA YÖNETİMİNDEN HER ŞEY BEKLENİR
"Bu askeri yönetim altında her şey beklenir. Bu idam kararını yerine getirilebilir. İdam edilen kişiler maneviyat olarak daha güçlü"

YAPILACAK SEÇİMLER BİR TİYATRO
"Seçim komik bir tiyatro. Bunlar askerlikten gelen biri olsun istiyorlar. Seçilen bir kişiyi yeniden gelsin istemiyorlar. Sisi bir tiyatro oynuyor. Sisi kazanacaktır rakibi bir dekorasyon ve İkisi bir katildir"



DARBEYİ SUUDİLER DESTEKLEDİ
"Üzülerek söylüyorum Arap ülkeleri Körfez ülkeleri katar hariç bunlar ortak olmuşlar. Bunlardan gelen destek olmasa Sisi böyle davranamazdı. Görevlilerin maaşlarını sisi ödeyemezdi"

"Müslüman Kardeşlere yönelik bir duruş değil. Suudi Arabistan Arap baharından korkuyor. Kendi de ülkesine ömür boyu hakip olmak istiyor. Kendi ülkeme Arap baharı gelmesin diye böyle yapıyor. BAE'de aynı şekilde davranıyor"

http://i.tmgrup.com.tr/tk/2014/04/28/614x290/1398708563789.jpghttp://i.tmgrup.com.tr/tk/2014/04/28/614x290/1398708563789.jpg