Cuntanın adaleti yok

Mısır'da cunta mahkemesinin verdiği karara tepkiler dinmiyor.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 29 Nisan 2014, 02:08
Cuntanın adaleti yok

İÇİNDEKİLER

Mısır'da seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı darbe yaparak yönetimi ele geçiren Abdülfettah el Sisi Mısır halkına zulmetmeye devam ediyor. Cunta mahkemesi tarafından verilen skandal kararı Müslüman Kardeşler Yöneticisi Dr. Muhammed Ferid El Şayyal A Haber'de Kadraj programına değerlendirdi.

Mısır halkının demokrasiyi kurma çabaları karşısında tavır alındığını söyleyen Müslüman Kardeşler Yöneticisi Şayyal "Mısır siyasetinde en güçlü olan Özgürlük ve Adalet Partisi'ni, İhvan'ı parçalama işlemine girdiler" dedi.

Şayyal, "Burada Mısır halkı İhvan'a destek verdi ardından darbe geldi ve bu partiyi yasaklamaya çalıştılar. Bir takım suçlamalarla İhvan liderlerini ayrımcılığa tuttular ve yalan yanlış suçlamalara başladılar. Suçlanan insanlara kendilerini savunma hakkı verilmedi.Burada adil yargılamaya uymayan şekillerde karar verildi. Bir trajedi sahneye koyuluyor. Bu cuntanın içinde adalet olması söz konusu değil"

EN TEMEL HAKLARDAN MAHRUM BIRAKILIYOR
Hapisteki kişilerin en temel haklarından mahrum olduğunu belirten Şayyal, "Cezaevindekilerin avukatlarıyla istişare etmesi söz konusu değil avukatlarını ilk defa mahkemede gördüler" dedi. Şayyal, "Buradaki şartlar da uluslararası standartlara aykırı insani şartlara aykırı. Bunların hiç birini doktorların muayene etmesine izin verilmiyor. Bazıları hayatlarını kaybettiler. Ölene kadar tıbbi müdahalede bulunmadılar"


Türkiye'den dünyaya çağrı