Fil'binler öldü

Haiyan Tayfunu, Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'i yok etti. Tsunami etkisi yaratan kasırga nedeniyle 10 bin kişi can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2013 Güncelleme 11 Kasım 2013, 00:00
Fil’binler öldü

İÇİNDEKİLER

Güneydoğu Asya'daki Filipinler'e bağlı Samar ve Leyte adalarını doğa sarstı! Bölgeyi saatte 300 kilometreyi aşan bir hızla vuran Haiyan Tayfunu'nun bilançosu giderek artıyor. Tayfun nedeniyle, ölü sayısının en az 10 bin olabileceği açıklandı. Tsunami etkisi yaratan tayfun yüzünden deniz taştı, gemiler sahile taşındı. Sokaklar cesetlerle dolarken mağdurlar çaresiz kaldı. Filipinler İçişleri Bakanı Mar Roxas ise aramakurtarma çalışmalarında hükümet olarak yetersiz kalındığını itiraf etti. Tayfunun etkilerinin tsunami gibi olduğunu belirtti. Bu arada tayfundan dolayı ciddi şekilde zarar gören Filipinler'e uluslararası yardımlar ulaşmaya başladı.

BAŞBAKAN'DAN TALİMAT
Başbakan Tayyip Erdoğan da tayfunun vurduğu Filipinler'e acil yardım gönderilmesi talimatını verdi. Erdoğan, Başbakan Yardımcılarından Beşir Atalay ya da Bekir Bozdağ'dan birisinin Filipinler'e giderek yerinde inceleme ve destek mesajları götürmesini istedi.