Umutlar battı!

Yüzlerce Afrikalı kaçak göçmenin umuda yolculuğu, faciayla bitti. Yanarak batan teknede 100 kişi öldü, 200 kayıp var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2013 Güncelleme 04 Ekim 2013, 01:34
Umutlar battı!

İÇİNDEKİLER

İtalya'nın Afrika'ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası açıklarında dehşet yaşandı. Batan 20 metrelik kaçak yolcu teknesinde 100 kişi hayatını kaybetti. Teknede dün sabah saat 07.30 sıralarında kaçakların yerlerini bildirmek için tutuşturdukları bir battaniyeden yangın çıktı. Bir anda alevler arasında kalan tekne, kısa süre sonra battı. Tam bu sırada, denizde can pazarı yaşandı. Çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kaçak, hayatta kalmak için mücadele verdi. Ancak çoğu başarılı olamadı. Saatler sonra denizin üzeri, mezar tarlasına döndü. Kurtarma ekipleri 150 kişiyi kıyıya çıkarmayı başardı. Ancak 30'u çocuk 100 kişi hayatını kaybetti. 200'den fazla kişinin ise kaybolduğu açıklandı.

KORKU FİLMİ GİBİ
Kurtarma çalışmalarına sahil güvenlik güçlerinin yanı sıra bölgedeki balıkçılar da destek verdi. Aramalar gece de devam etti. Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nicolini, "Bu korku filmi daha ne kadar sürecek? Buna artık bir önlem alınmalı" diyerek kaçak göçmenlerle ilgili tedbirlerin artırılması gerektiğini belirtti.

PAPA: UTANÇ VERİCİ
Birçok siyasi, yaşanan trajediyle ilgili üzüntüsünü bildirdi. Olayla ilgili Papa Francesco da resmi twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı: "Facianın kurbanları için dua ediyoruz. Olay tam manasıyla utanç verici."

* Arama kurtarma çalışmalarına, sahil güvenlik güçlerinin yanı sıra bölgedeki balıkçılar da destek verdi. Sağ kurtulanlar, hastanelere kaldırılarak sağlık kontrolünden geçirildi.

CESET TARLASI
Denizden çıkarılan cesetler, sahilde sıra sıra dizildi. Bu manzarayı görenler, büyük üzüntü yaşadı.