Dünyanın en büyük sorunu ne?

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)´nin öncülüğünde 194 ülkede 560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “Benim Dünyam” başlıklı anket insanlara öncelikli problemlerinin ne olduğunu soruyor.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 17:09
Dünyanın en büyük sorunu ne?

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)´nin öncülüğünde 194 ülkede 560 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Benim Dünyam" başlıklı anket insanlara öncelikli problemlerinin ne olduğunu soruyor.Ankete katılanlar 16 problemden 6'sini seçiyor.Anket sonuçları ülke ülke farklılık gösterse de dünya genelinin en büyük sorunu olarak eğitim öne çıkıyor.

Her ülke vatandaşlarının farklı talepleri olduğunu açıklayan Birleşmiş Milletler Binyıl Kampanyası Direktörü Corinne Woods da 'insanların en çok eğitim sorununu çözmek istediklerini' vurguluyor.

Ankete katılıp oy verenlerin yüzde 40´tan fazlasını gençler oluşturuyor. Hemen hemen her katılımcı eğitim konusunu en önemli sorunu olarak belirtiyor.

Eğitim sorununu izleyen diğer problemlerse sağlık, adil yönetim ihtiyacı ve işsizlik.

Anket sadece internet üzerinden yapılmıyor. Verilen oyların yüzde 57si kağıt formlar üzerinden yapılmış. .


Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kampanyası Koordinatörü Corınne Woods şu bilgileri verdi:

"Dünyanın dört bir köşesinde ibadethanelerde, okullarda, sığınmacı kamplarında, işyerlerinde insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ankete katılan herkes daha iyi bir dünya kurulması yönünde tercihleriyle yetkilileri etkiliyor"

Oylamalar halen www.myworld2015.org sitesi üzerinden devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Binyıl Kampanyası Direktörü Corinne Woods, insanları sorunlarını yetkililere iletmeleri için ankete katılmaya çağırıyor.