250 kişi diri diri yandı

Brezilya'daki bir gece kulübünde yangın faciası yaşandı. Bin kişinin bulunduğu kulüp, 250 kişiye mezar oldu. Yangında 200'ü aşkın kişi de yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2013 Güncelleme 28 Ocak 2013, 02:04
250 kişi diri diri yandı

İÇİNDEKİLER

Karnavalları, dansları ve eğlenceleri ile ünlü Brezilya, gece kulübünde çıkan yangın faciasının şokunu yaşıyor... Ülkenin güneyindeki Santa Maria kentinde bulunan Kiss Club adlı gece kulübü önceki akşam bir anda alevler içinde kaldı. Bin kişinin bulunduğu mekanı saran alevler, 250 kişinin canını aldı; 200'ü aşkın kişi de yaralandı. Hafta sonu kalabalığının yaşandığı, turistlerin gözdesi olan mekanda itfaiye görevlileri cesetleri omuzlarında taşıyarak çıkardı. Ülkeyi sarsan faciaya, müzik grubunun sahne aldığı sırada ateşlenen fişeklerin neden olduğu belirtildi. Santa Maria Belediye Başkanı Gerson da Rosa Ferreira, itfaiyenin zamanında gelmiş olmasına rağmen söndürme çabalarının yetersiz kaldığını söyledi.

CESET TARLASINA DÖNDÜ
Santa Maria sokakları, cesetlerle dolup taştı. Zehirlenenler, yananlar, izdihamda ezilerek can verenler sokakları kapladı. Cesetler daha sonra kimlik tespiti için kapalı spor salonuna taşındı.