Tarihi ceza

Mısır'da El- Ehli-El-Mısri takımları arasında geçen yıl oynanan maçta çıkan olaylarda, 74 kişi can vermişti... Mahkeme, 21 sanık hakkında kararını dün verdi: İdam

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2013 Güncelleme 27 Ocak 2013, 02:04
Tarihi ceza

İÇİNDEKİLER

Arap Baharı'nın simge ülkesi olan mısır'da geçen yıl Şubat ayında oynanan El-Ehli-El-Mısri maçında, olaylar çıkmıştı... 74 kişinin öldüğü bin 700 kişinin yaralandığı olayları çıkartan 21 kişi tutuklanmıştı. Port Said Mahkemesi, dün kararını verdi ve 21 sanığın idam edileceğini açıkladı. Mahkeme sırasında salonda bulunan sanık yakınları, kararın açıklanmasından sonra baygınlık geçirirken, futbol karşılaşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise kararı sevinçle karşıladı. Ancak bu karar, Tahrir'de yeni olayları beraberinde getirdi. İdam kararına gösterilen tepkiler üzerine çıkan olaylarda 2'si polis 34 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı. Hakkında idam kararı verilen 21 sanığın yakınları, kararı protesto etmek için Port Said kentinde tutukluların bulunduğu hapishanenin önünde toplandı. Ayrıca göstericiler, bölgedeki araçları tahrip ederek basın mensuplarına saldırdı. Bölgede bulunan Anadolu Ajansı ekibi de saldırılara maruz kalmamak için çevre binalardan birine sığındı. Çatışmaların kontrol altına alınması için Mısır ordusuna bağlı zırhlı araçların olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Karara destek
Kendilerini 'El-Ultras' olarak adlandıran futbol taraftar grubu ve futbol karşılaşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise 21 sanık hakkında idam kararı verilmesini kutlamak için sokaklara döküldü. 'El-Ultras' taraftar grubu adına toplanan onlarca kişi, gösteride mahkemenin aldığı idam kararının adil olduğunu belirterek, kararı destekleyen sloganlar attı. Bu grubu desteklemek için yaklaşık 40 bin kişi de Tahrir Meydanı'nda toplandı.