Diyanet, Mogadişu'da 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliği ile Mogadişu'da halka ve yetimhanedeki çocuklara 10 bin Kuran-ı Kerim ve çok sayıda dini kitap dağıtıldı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2011, 16:27
Diyanet, Mogadişu’da 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttı

İÇİNDEKİLER

Mogadişu'da bulunan Türk Kızılayı, doktor, mühendis ve din görevlileri ile çeşitli yardım kuruluşlarının çalışanları, iç savaştan çıkan Somali halkının toparlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Türklerin yaptığı sağlık ve eğitim çalışmaları ile gıda yardımları, Somali vatandaşları tarafından takdirle karşılanıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliği ile Mogadişu'da bulunan din görevlileri, Somalililere 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttı.

İslam Birliği Camisinde namaz çıkışında dağıtılan Kuran-ı Kerimleri alan Somalililer, Türk din görevlilerine teşekkür etti.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bastırılan Kuran-ı Kerim'ler, Mogadişu'da Türk Diyanet Vakfı'nın bakımını üstlendiği Hazreti Aişe Yetimhanesinde de çocuklara dağıtıldı. Dağıtım için yetimhane bahçesinde toplanan çocuklar, Tükçe ve Arapça ilahiler söyledi. Çocuklara birlik ve beraberlik konulu kitaplar da dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Somali Program Koordinatörü Veysi Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttıklarını, önümüzdeki günlerde 10 bin tane daha dağıtacaklarını söyledi. Somali halkının iç savaşın ardından zor günler yaşadığını ifade eden Kaya, çocuklara dağıtılan dini kitap ve yayınlarda kardeşlik, birlik ve beraberlik konularına yer verildiğini kaydetti. Kaya, amaçlarının, Somali halkına destek vermek ve dini inançlarına daha sıkı sarılmalarını sağlamak olduğunu belirtti.