Mogadişu caddelerinde Türk konvoyu

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Somali'nin her yerine yardım ulaştırılabilmesi için ciddi bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2011, 16:58
Mogadişu caddelerinde Türk konvoyu

İÇİNDEKİLER

Türkiye tarafından TİKA'nın koordinasyonunda Somali'ye gönderilen 3 adet çöp toplama kamyonu, 5 adet pikap, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay'a ait ambulanslar, DSİ Genel Müdürlüğü'ne ait sondaj makineleri ve gıda maddelerinin Mogadişu Limanına ulaşması nedeniyle tören düzenlendi.

Büyükelçi Torun, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin Somali halkına yaptığı yardımların bir kısmının daha Mogadişu'ya ulaştığını söyledi.

Daha önce söz verilen çöp toplama kamyonları, sondaj makineleri, ambulanslar ve gıda maddelerinin Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Somali halkına hediyesi olduğunu belirten Torun, şöyle devam etti:

''Bu araçlar Mogadişu'nun hem temizlenmesi hem de kalkınması için önemli katkılar yapacak şeylerdir. Mogadişu sokakları çöp yığınlarıyla dolu. Çöp kamyonları, en kısa zamanda bu sokakların temizlenip, halkın daha insani bir şekilde yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için gönderilmiştir.

Burada bilindiği gibi ciddi bir içme suyu problemi var. Özellikle Mogadişu'nun kuzey bölgesinde sondaj makineleri ile kuyular açarak insanların su problemlerini azaltmak istiyoruz. Buna ilaveten burada Kızılay'ın seyyar fırını var. Kızılay kamplarında ekmek dağıtımı yapılacak. Ambulanslar buradaki sağlık kuruluşlarında kullanılacak. Diğer yardım kuruluşlarımızın getirdiği gıda ve diğer yardım malzemeleri de Somali halkına hizmet edecek. Türkiye, Başbakanımızın burayı ziyaretinden sonra verdiği sözleri birer birer tutuyor. Ülkenin her yerine yardım ulaştırılması için ciddi bir çalışma içerisindeyiz.''

Törenin ardından Türk bayraklarıyla süslenen yeni araçlar ile Mogadişu'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarının araçlarının oluşturduğu konvoy, Mogadişu caddelerinde tur attı.