Carvalhal utandırdı

'Emanetçi', 'yardımcı' gibi sıfatlarla tanımlanan Carlos Carvalhal, sezonun ilk yarısındaki performansıyla herkesi mahcup etti... Havutçu'nun yeni görevi tam isabet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2011 Güncelleme 27 Aralık 2011, 01:50
Carvalhal utandırdı

İÇİNDEKİLER

Takımın başına emanetçi hoca olarak getirilen Carvalhal'ın sezonun ilk yarısındaki performansını nasıl buldunuz... Bunu bekliyor muydunuz?
Şike soruşturmasıyla yaşanan süreç, 3 Temmuz'da başladığı için Tayfur Havutçu'yla sezona başlamak mümkün olmadı. Bu, haliyle bütün takımı etkileyecek bir problemdi. Takımın başına getirilen Carvalhal, 'emanetçi', 'yardımcı' gibi sıfatlarla tanımlandı. Tabii ki bu, bırakın teknik adamı bir insan için zor bir durum. Ancak, Portekizli hoca bunları kesinlikle kafasına takmayıp, kompleks yapmayıp işinin gereklerini yaptı. Ve, kendisine ön yargıyla yaklaşan pek çoklarını mahcup etti. Bana göre başarılı bir teknik adam. En önemli artılarından biri Guti örneğinde olduğu gibi takımı disipline etmesiydi. Portekizli hoca, Tayfur Havutçu'nun tahliye edilip takıma geri dönmesini de son derece iyi idare etti. Hiçbir sorun çıkmasına izin vermedi. Carvalhal, takdir edilmesi gereken bir hoca.

Sezon başında sıkıntılar yaşayan bir Beşiktaş vardı... Sezonun son maçlarında ise farklı bir görüntü ortaya çıktı... Bunu neye bağlıyorsunuz...
Carvalhal
'ın getirilmesiyle bir anda bambaşka bir antrenman programı, bambaşka bir anlayış ortaya çıktı. Sezona kötü başlanmasında bu etkendi. Carvalhal'ın sezon başında yaptığı kimi yanlışlar vardı, ancak bunlardan dönmesini bildi. Takımın zamanla form tutması da olumlu bir gelişme oldu. Özellikle son maçlarda Quaresma ve Fernandes'in formu takımı sırtladı. Sezon başında yaşanan sıkıntılara karşın Siyah-Beyazlılar'ın ligde ve Avrupa'daki yeri son derece iyi.

PEKTEMEK VE VELİ TAM İSABET
Sorunsuz ve sorunlu mevkiiler...
Takımda kanatların büyük sorunu olduğunu düşünüyorum. Hilbert, çalışkan ama etkili değil. İsmail Köybaşı da sezonun ilk yarısında gereken performansı sergileyemedi. Edu, ve Alves ikilisini neredeyse hiç göremedik. Hiç alınmasalar daha iyiydi. Takımın belki de en etkili olan yeri orta sahası. Sakatlanana kadar ki son maçlarda sergilediği performansıyla Quaresma ve Fernandes oyunun çehresini değiştirdi. Fernandes, uzun süre forma verilmemesine karşın profesyonelliğinin gereğini yerine getirerek sahaya çıkıp işini yaptı. Mustafa Pektemek ve Veli de öne çıkan isimler oldu.

CARLOS-TAYFUR MÜTHİŞ OLACAK
Tayfur'un çıkıp farklı bir göreve getirilmesi Carvalhal'ı bundan sonraki süreçte nasıl etkiler...
Bu durum takımı olumlu etkiler. Zaten aralarında yaptıkları konuşmalarda da sorun olmadığının izlerini görebiliyoruz. Tayfur hocanın olmadığı zamanlarda Carvalhal oradaydı. Takımı şu anda çok daha iyi tanıyor ve biliyor. Ancak, yönetimin Tayfur Havutçu'yu futbol direktörü olarak bünyeye katmasını çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum.

GUTİ HERKESE İBRET OLDU!
Guti'nin gönderilmesi sizce takımı nasıl etkiledi...
Guti, kuşkusuz büyük bir oyuncuydu. Geldiği gün ben de mutlu ve umutluydum. İyi oynadığı maçlar da vardı. Ne yazık ki, profesyonelliğini İspanya'da bırakarak Türkiye'ye gelmişti.

HAKKINI VERMEDİ!
Gelirken bedavaya da gelmedi. Ancak, verdiği paranın hakkını vermedi. Bunun farkında olan ve Guti'ye gösterilecek müsamahanın diğer oyuncuları da olumsuz etkileyeceğini düşünen Portekizli hoca, buna izin vermeyerek İspanyol yıldızın biletini düşünmeden kesti.

MESAJ ALINDI!
Zaten, dikkat edin takımdaki yükseliş bundan sonra gerçekleşti. Buradan gerekli mesajı alan Siyah- Beyazlı oyuncular, daha farklı bir görüntüye büründü. Takım hüviyeti kazanıldı.

PORTEKİZLİLER'İN YÜZ AKI Q7 VE FERDİ
Portekizliler için görüşünüz ne olur?
Quaresma, son maçlarda takım oyunu oynamaya başladı. Şahsi becerilerinin yanında takım oyununa da katkı verdi. Aynı zamanda savunma yapmaya da başladı. Tabii ki buna Fernandes'i de katabiliriz. Almeida, beklediğimiz ölçüde katkı yapamadı. Üzerine koyması gerektiğini düşünüyorum. İlk yarının ortasında sakatlanması da bunda etken. Simao da beklentilerin altında kaldı. Simao, gerçek Simao gibi oynamalı.

KARA KARTAL'IN KANATLARI ÇOK ZAYIF KALDI
Beşiktaş sol kanada kesinlikle takviye yapmalı. Etkili bir forvet de takımın gücüne güç katar. Sakatlığını atlatmış bir Ersan Gülüm de önemli bir katkı olur. Formunu bulursa Sivok'u kesip Egemen'le birlikte değişilmez olur.


KiM NE YAPTI?
FUTBOLCU MAÇ DK. GOL
Egemen . . . . . . . . .17 1.470 0
İsmail Köybaşı . . . . 16 1.396 0
Mustafa Pektemek 16 774 5
Necip Uysal . . . . . . .14 882 0
Veli Kavlak . . . . . . .14 932 1
Cenk Gönen . . . . . 13 1.124 0
Roberto Hilbert . . .13 1.013 1
Fabian Ernst . . . . . . 12 1.074 2
Filip Holosko . . . . . .12 482 2
Manuel Fernandes 12 982 1
Tomas Sivok . . . . . .12 1.080 2
Ricardo Quaresma .11 928 2
Simao Sabrosa . . . 11 960 3
Hugo Almeida . . . . 10 662 3
Edu 9 . . . . . . . . . . . . . . 459 1
Mehmet Aurelio . . . 8 604 0
Ekrem Dağ . . . . . . . .7 490 0
İbrahim Toraman . .7 391 0
Sidnei da Silva . . . . . 6 540 2
Rüfltü Reçber . . . . . 5 406 0
Tanju Kayhan . . . . . .4 65 0
Julio Alves . . . . . . . . .2 4 0
Burak Kaplan . . . . . . 1 32 0
Guti . . . . . . . . . . . . . . 1 70 0
Mehmet Akyüz . . . . 1 10 0

HAFTA HAFTA BEŞİKTAŞ
1. HAFTA E.ŞEHİR (D) 1-2
2. HAFTA A.GÜCÜ 3-1
3. HAFTA BURSA (D) 2-1
4. HAFTA ANTALYA 1-0
5. HAFTA G.ANTEP (D) 0-0
6. HAFTA KAYSERİ 0-2
7. HAFTA MERSİN İY (D) 1-0
8. HAFTA F.BAHÇE 2-2
9. HAFTA SİVASSPOR 3-1
10. HAFTA G.BİRLİĞİ (D) 2-4
11. HAFTA G.SARAY 0-0
12. HAFTA TRABZON (D) 1-0
13. HAFTA ORDUSPOR 2-1
14. HAFTA MANİSA (D) 4-1
15. HAFTA BELEDİYE 1-1
16. HAFTA SAMSUN (D) 1-1
17. HAFTA KARABÜK 1-0