Kızlık zarı' bir kadında olması gereken vasıf sayıldı. Yargıtay, eşinin gerdek gecesi bakire çıkmadığını ileri süren kocanın itirazıyla evliliği geçersiz kıldı
Hastane 'bakire' dedi
Bir kadın, evlenmeden önce cinsel ilişkiye girebilir mi? Yasalara göre "Evet" ama sonucuna bakılırsa "Hayır"... Çünkü ne töre, ne de mahalle baskısı, bu kez "Hayır" yanıtını veren bizzat adaletin kendisi oldu. Bolu'da nikah masasına oturan çift, gerdek gecesinin ardından soluğu mahkemede aldı. Koca, karısının bakire çıkmadığını belirterek evliliğin iptal edilmesini istedi. Kadın ise Bolu İzzet Baysal Hastanesi'ne giderek "bakire ve kızlık zarının esnek olduğu" yönünde rapor aldı. Bu raporla da boşanma davası açtı.
5 üyeden 3'ünün oyu kabul İki dava Bolu Aile Mahkemesi'nde birleştirilerek görüşüldü. Yerel mahkeme evliliğin iptali davasını reddederken boşanma davasını kabul etti. Ancak koca temyize gidince dosya Yargıtay'a geldi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise "Kadının bakire çıkmadığı delillerden anlaşılmaktadır. Kadında bulunması gereken bu vasfın olmaması sebebiyle kocanın itirazının kabulü gerekir" diyerek evliliğin iptaline hükmetti! Bu karar 5 üyeden 3'ünün oyuyla alındı. 2 karşıt üye de "Bekaret vasfı gerekir" sözüne değil, hastane raporuna dikkat çekti.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.