Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 26 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Balıkçı limonları
Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. 6 adet limonu ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Altlarından ufak parçalar kesip düzgün durmalarını sağlayın. Limonları salata yaprakları üzerine yerleştirin. Diğer taraftan konserve ton balığını çatalla iyice ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de balığın üzerine ekleyin. Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun. İnce ince kıyılmış maydanoz ve yumurta ile süsleyip servis yapın.

Malzemeler
* 6 Adet Marul Yaprağı
* 6 Adet Limon
* 250 gr. Konserve Ton Balığı
* 3 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
* 2 Adet Yumurta, Tuz
* 3 Çorba Kaşığı Mayonez
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* Süslemek İçin:1 Adet Haşlanmış Yumurta
* 2 Çorba Kaşığı Maydanoz

* * *
Cevizli burma çörek
1 kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın. İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En Üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın. Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Malzemeler
* 1/2 Paket Margarin
* 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
* 3 Adet Yumurtanın Sarısı
* 1/2 Su Bardağı Süt
* 1 Çorba Kaşığı Bal
* 1 Paket Kabartma Tozu
* Alabildiği Kadar Un

* * *
Havuç helvası
Havuçları rendeleyip tencereye koyun. Üzerine 3 bardak sütü ilave edin. Sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip 5 dakika daha pişirin. Havuçları alıp servis tabağına koyun.

Malzemeler
* 1 Kaşık Margarin
* 1.5 kg Havuç
* 3 Bardak Süt
* 2 Kaşık Un
* 2 Kaşık Nişasta
* 1 Bardak Şeker
* 2 Kaşık Pekmez
* 1 Çay Bardağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşk tedavisi!Hollywood'un babası oldu!
Lopez'in tutkusu Türk kahvesiSuat Suna'nın 18'lik çıtırı
Sultan'ın imza günüYeni yılın yıldızı Akrep
Bulantının çaresi varSoğuk algınlığının ilacı:...
Eksikliği ruha zararİthal ayakkabıda yeni yıl...
Güzelliğinizi hep ayakta tutunVazgeçilmez lezzet
Aşk mesajları
GÜNCEL
Katili Katili annesi çıktı
3.5 yaşındaki Sümeyye'nin katilinin annesi olduğu kesinleşti. Emniyet...
Dehşet yanlış adreste
Kar doğuya çekildi
İşadamına 'güvenlikçi' infazı!
Sevgilisini vurup intihar etti
4 yaşında 4 tümörü var
Üniversitede satırlı kavga: 4...
SPOR
Yıldız Yıldız savaşları
Salı Aziz Yıldırım'la pazarlık yapan Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın...
Pantelic sürpizi
Inter'den 'git' baskısı
Gökhan'da kriz
Saracoğlu dopingi!
Aragones çalışıyor
Ve PFDK cezayı kesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 1°C 
ANKARA Az Bulutlu 2°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 13°C 4°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 14°C -1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.498,960 D:% 1,69
DOLAR S: 1,504 D:% -0,36
EURO S: 2,112 D:% -0,02
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi