Cevizli yufka tatlısı Yufkalar ıslatılarak tepsiye dizin. İki buçuk alt katına dizin, üstüne ceviz kırıkları koyun. Cevizin üstüne göz kararı süt gezdirin. Yufkaları tekrar ıslatılarak gezdirin. Tekrar üstüne süt dökün. Sonrasında kesmeden fırına sürün. Ağdasını hazırlayın. Ağdayı ılık, tatlı sıcakken, dökün. Kesilin. Ağda iyice emildiğinde servis edin.
Malzemeler * Büyük tepsiler için 6, küçük tepsiler için 4 adet kuru yufka * 1 bardak süt * 1 bardak dövülmüş ceviz Ağda için * 2,5 bardak şeker * 2,5 bardak su * Yarım limon suyu
* * * Düğün çorbası Kuzu gerdanını haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, üzerine gezdirin.
Malzemeler * 100 gr. kuzu gerdan * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı yoğurt l1/2 çay bardağı limon suyu * 1 adet yumurta * 4 su bardağı et suyu * 3 çorba kaşığı Tereyağı * Kırmızıbiber * Tuz