Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 30 Eylül 2008  

Süper Lig Panoraması



OTORİTELER NE DEDİ?
FENERBAHÇE
Mustafa DENİZLİ (MİLLİYET):
F.Bahçe'de ne organizasyon, ne takım hücumu, ne de savunma var. Parçaları bir araya toplamaya çalışıyor ama başaramıyor. Başarı bu görüntü ile hayal...
Alaattin METİN (AKŞAM): Alex yalnızları oynuyor. Emre ve Kazım ona ayak uyduramıyorlar. Orta saha bal yapmayan arı gibi. Sorun bu...

GALATASARAY
İlhan SÖYLER (HÜRRİYET):
Elinde çağdaş futbolcuların varsa onlar oyun boyunca neticeyi değiştirir. Galatasaray'da ise fazlasıyla var. Özellikle Lincoln sahada basmadık yer bırakmadı.
Atilla GÖKÇE (MİLLİYET): G.Saray dengesi bozuk olarak bitirecek ligi. Hücumda ne kadar coşkululursa savunmada o kadar kuşkulular.

BEŞİKTAŞ
Ömer GÜVENÇ (AKŞAM): Tek tek saymaya gerek yok. Tüm takım tel tel döküldü. Beşiktaşlılar kaybedilen 2 puanın faturasını hakeme olduğu kadar kötü futbola da kesmeliler.
Mehmet DEMİRKOL (MİLLİYET): Beşiktaş'ın savunma hattı çok geride kaldı. İkinci topları alamadılar. Hücumlar süreklilik kazanamadı.

TRABZONSPOR
Meriç ENERCAN (HÜRRİYET):
Hüseyin'in yıldızlaştığı maçta kimse aramadı Yattara'yı. Antalya'yı yenip lider oldular. 'Bir Yattara geldi geçti' denilecek. Hayat böyle bir şey işte...
İskender GÜNEN (SABAH): Bordo- Mavililer oyundaki eksikliklerine rağmen mücadele ve kazanma azmiyle maçı çevirmesini bildi.

CEZA TAHTASI
ARAGONES
Fenerbahçe'nin başına büyük umutlarla getirilen Aragones, Sarı-Lacivertli takımın daha 5. haftada 3 yenilgi almasında baş suçludur. İspanya Milli Takımı'nı şampiyonluğa taşımış tecrübeli bir hocanın elindeki kadroyu daha iyi tanıyıp, yerinde kararlar almasını beklerdik. Oysa Aragones Sivasspor karşısında takımını hedefe taşıyacak önlemleri almaktan acizdi. Kulübede maçı bir taraftardan farksız izledi.

HAFTANIN YILDIZI
MILAN BAROS:
Galatasaray'ın Çek futbolcusunun yıldızı her geçen gün biraz daha yükseliyor. Geçen hafta Kocaelispor'a 2 gol atan Baros, Konyaspor karşısında da sahneye çıkan isimdi. Sarı-Kırmızılı futbolcunun özellikle attığı ilk gol mükemmeldi. Milan Baros maçın başlangıç düdüğünden çıktığı 82. dakikaya kadar krampon izlerini sahanın her yerine bıraktı. Gözlerimizin pasını silen Çek oyuncu haftanın futbolcusu olmayı hak etti.

HAFTANIN TAKIMI
GALATASARAY:
Geçen sezonu şampiyon olarak bitiren Galatasaray her geçen hafta lige biraz daha ağırlığını koymaya başladı. Sarı-Kırmızılı takım son 2 maçta filelere 8 gol atarak bu sezon ligin en çok gol atan ekibi olacağının işaretlerini de verdi. Galatasaray Milan Baros, Kewell, Lincoln gibi usta yabancılarının da devreye girmesiyle rakipleri ezmeye başladı. Konyaspor karşısında da yüksek tempolarıyla büyük alkış aldılar.

HAFTANIN HAKEMİ
FIRAT AYDINUS

Tecrübeli hakem Trabzonspor-Antalya maçını başarıyla yönetti. Yardımcı hakemleriyle iyi bir koordinasyon kurdu. Aydınus pozisyonları da yakından takip ederken maçı hatasız tamamladı.

HAFTANIN GOLÜ
BAROS'UN 1. GOLÜ

G.Saray'ın Çek yıldızı, Lincoln'den seken topu ceza sahası içinde kontrol ederek nefis vurdu. Çatala giden topa Jefferson'un yapacağı bir şey yoktu. Ayrıca Bursasporlu Romaşenko'nun attığı gol de çok şıktı.

HAFTANIN HOCASI
BÜLENT UYGUN

Sivasspor'un başarılı çalıştırıcısı Fenerbahçe karşısında 1-0 geriye düşmelerine rağmen maçı çevirmek için kulübede canını dişine taktı. Verdiği yerinde taktiklerle galibiyette en az futbolcuları kadar pay sahibi oldu.

KADERANI
Büyükşehir-Beşiktaş karşılaşmasında Kartal 2. golü ararken az kalsın 1 puandan da olacaktı. 86. dakikada İbrahim Akın'ın soldan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında topla buluşan Serhat'ın kafa şutu üst direkten döndü. Beşiktaş defansı daha sonra bu topu uzaklaştırdı. Bu bir kader anıydı.

GOL KRALLIĞI
4 GOL:
Sercan (Bursa), Baros (G.Saray),
3 GOL: M.Yıldız (Sivas), Bobo (Beşiktaş), M.Çakır (Ankara), Gökhan Ünal (Trabzon), Kewell (G.Saray), Roberts (Denizli),
2 GOL: Delgado, Holosko (Beşiktaş), Selçuk, (Trabzon), Tabata, M.Yozgatlı (Gaziantep), Gökhan (Bursa), Fatih (Denizli), İbrahim (Hacettepe), Igleias (A.Gücü), Mustafa (G.Birliği), Musa (Sivas), Alex, Kazım (F.Bahçe), Nonda, Lincoln (G.Saray), Serdar (Kocaelispor), Neca (Ankaraspor)

KART RAPORU
SARI KARTLAR:
Kazım, Carlos, Önder, Burak (F.Bahçe), Diallo (Sivas) Jestroviç, Semavi (Kocaeli), Sercan, M. Keçeli, Volkan (Bursa), Özer, Eren, Hürriyet, Muhammed, Neca (Ankara), Koray, Kahe, Engin (G.Birliği), Zeki, Erman (Büyükşehir), Serdar Kurtuluş, Rüştü, Nobre (Beşiktaş), Volkan, Recep, Yalçın (Antalya), Meira (G.Saray), Koray (Konya), Sandro (Hacettepe), Serkan (A.Gücü), Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı (G.Antep), Thomas Abraham (Denizli), Ali, Durmuş, Turgay (Kayseri)
KIRMIZI KARTLAR: Iglesias (A.Gücü), Orhan (Hacettepe)

HAFTANIN OLAYI
Süper Lig'de 5. haftanın en önemli olayı Trabzonspor'un 457 gün sonra yeniden liderliği ele geçirmesi oldu. Fenerbahçe ise çıktığı 3. deplasmandan da eli boş dönerek 5. hafta sonunda ligde 3. mağlubiyetini aldı. Beşiktaş, Büyükşehir'le berabere kalarak fire verirken Galatasaray Konyaspor'u farklı geçerek yükselişini sürdürdü. Sivas ise korkulu rüya olmaya devam etti.

HAFTANIN KARMASI
Erhan (Ankara) Cale (Trabzon) Milan Baros (G.Saray) Sercan (Bursaspor) Yozgatlı Gaziantep) Lincoln (G.Saray) Aghahowa (Kayseri) Sezer (Sivasspor) Bilica (Sivasspor) Kus (Büyükşehir) Serkan (A.Gücü)

HAFTANIN KARE ASI

M.YOZGATLI (G.ANTEP)
CALE (TRABZON)
SEZER(SİVAS)SEZER(SİVAS)
BAROS( SARAY)BAROS(G.SARAY)


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Eleştirenler nerede!Ya zafer ya keder
Yıldırım'a söz verdiler Baskın basanındır
Beni yönetim sattıCimbom gol rekoru kırar
Gökdeniz piyangosuGiresun'dan altın vuruş
Yıldırım'ı eleştirdiHaber turu
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Paris'te Paris'te aşk başkadır
Dizi aşklarına bir yenisi daha eklendi. Oynadıkları dizide iki...
Film gibi evlilik teklifi
Kadın gözüyle hayattan kareler
Midenizi yormayın
Grip tehdit ediyor
Cinsel soğukluk
En iyi çözüm konuşmak
EKONOMİ
Emekliye Emekliye enflasyon zammı!
Yarın yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Reformu'na göre,...
ABD'yi mortgage batırdı...
Dargelirliye 300 bin konut
Rixos Grubu 1 milyar dolar...
Tavukçunun yüzü Ramazan'da...
Avrupa'daki daralma otomotivi...
Borsa düştü, dolar yükseldi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 20°C 13°C 
ANKARA Çok Bulutlu 17°C 10°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 19°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.051,300 D:% -1,38
DOLAR S: 1,252 D:% 2,71
EURO S: 1,796 D:% 0,67
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi