Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 30 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Barbekü soslu tavuk
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun. Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Malzemeler
* 4 adet tavuk budu
* Tuz, karabiber
* 300 ml. barbekü sosu veya ketçap
* 500 gr. kereviz sapı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* Şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke

* * *
Baharatlı pilav
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.

Malzemeler
* 2 soğan
* 2 sarmısak
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* Karabiber, tuz
* Kırmızı toz biber, safran, hintcevizi
* 250 gr soyulmuş domates
* 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 200 gr pirinç
* 1.5 su bardağı et suyu
* 6 jumbo karides
* Limon suyu

* * *
Kereviz salatası
Kerevizleri, üzerine limon sıkarak rendeleyin. Rendelenmiş elma ile karıştırıp sarmısaklı yoğurtla harmanlayın. Tuzunu kattıktan sonra üzerine ceviz içini serpin. Yoğurt, sarmısaksız da olabilir. Önemli olan, bu salatada yağ kullanmamaktır. Bu salatanın özelliği besleyici ve sağlıklı olmasıdır... Diyetlerinize de rahatlıkla ekleyebilir, yemeklerin yanında çeşit olarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
* 2 orta boy kereviz
* 1 ekşi elma
* 1/2 kase yağsız yoğurt
* 1 limon
* Sarmısak
* Havanda dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
* Rafine edilmemiş tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Paris'te aşk başkadır Film gibi evlilik teklifi
Kadın gözüyle hayattan karelerMidenizi yormayın
Grip tehdit ediyorCinsel soğukluk
En iyi çözüm konuşmakKapasitesini zorlamayın
Ameliyatsız çözüm Eswl'Cep' çocuğa zarar veriyor
Kuru fasulyenin faydalarıEn gözde spor yüzmek
Türkiye'nin ilk özel cam müzesi Bayramın ilk hediyesi MFÖ'den
Süslü köpek ve kediler içinKapaktan şişeye, kutudan...
Erkekler için özel üretildiFarklılığa adım atın!
Kombine derdine son verdik!Aşk mesajları
Acil servisTakvimin bugünü
Elveda Rumeli-105Bayramda öneriler
Ölümler 20'lere indi
GÜNCEL
Unutulmadılar Unutulmadılar
Bayram öncesi şehitleri kabirlerinde ziyaret eden yakınlarının...
Gökdelen kondu
Başkandan 'yasak' dolgu
13 bin öğretmen atanıyor
Tek suçlu hemşireymiş!
Cezaevinde 'planlı firar'...
Cani kayınbirader
SPOR
Eleştirenler Eleştirenler nerede!
Lig ve Avrupa'da art arda gelen 4 gollü galibiyetlerle büyük bir...
Ya zafer ya keder
Yıldırım'a söz verdiler
Baskın basanındır
Beni yönetim sattı
Cimbom gol rekoru kırar
Gökdeniz piyangosu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 20°C 13°C 
ANKARA Çok Bulutlu 17°C 10°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 19°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.051,300 D:% -1,38
DOLAR S: 1,252 D:% 2,71
EURO S: 1,796 D:% 0,67
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi