Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Ağustos 2008  

Günün Mönüsü



Doldurulmuş Kabak
Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin. Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin. Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın. Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.
MALZEMELER
* 4 adet 150 gramlık kabak,
* 75 gr soğan,
* 1-2 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
* 1 tatlı kaşığı değişik baharat,
* 225 gr doğranmış domates,
* 275 gr pirinç,
* 50 gr jambon,
* 75 gr çedar peyniri,
* 50 gr kuru ekmek ufağı,
* Dilediğiniz otlardan birkaç sap

Dil Peynirli Mantarlı Piliç Sarma
Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın. Bir ızgarada pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürle (pilav, sebze sote, patates tava gibi) servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
* 1 adet piliç göğüs,
* 100 gr rendelenmiş dil peyniri,
* 50 gr doğranmış mantar,
* Yeterince tuz ve biber

Kayısı Keki
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın. Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.
MALZEMELER
* 4 adet yumurta,
* 125 gr margarin (eritilmiş),
* 1 yemek kaşığı yoğurt,
* Yarım limonun suyu,
* 1 su bardağı şeker,
* 1 paket vanilya,
* 1 paket kabartma tozu,
* 2 su bardağı un,
* 20 adet kuru kayısı,
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
50 bin euro'luk 'oyuncak'Umutlar dökülmesin
Yerli Melek'in şok olduğu...Kırmızı sedeften bir...
O bile aldatılmış!Gülşen'in efkar dağıttığı...
70'lerden bugüne bugünePolemikten 'yılmıyor'
Aşk 'mutluluğu'Bilimden destek
İpekçi dert yandıGüzelliğe servet
Rober gözünü MTV'ye dikti!Son 'brrr'layan isim: Malkoçoğlu
Elveda Rumeli-61Havuz enfeksiyon kaynağı
Sürekli yorgunluk riskliTiryaki derin uyuyamıyor
Soya kısır yapabilirAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarotkartları
Kaçamağın böylesiSanatı seviyor
Aynısı değil, benziyor!Takvimin bugünü
Ters ilişki sağlıklı değilAmeliyatsız prostat TEDAVİSİ
Beslenmenize dikkat!Uygulama sayısı şansı artırır
GÜNCEL
Züğürt Züğürt tesellisi!
6 gün boyunca yanan Antalya'da binlerce hektar alan kül oldu. Orman...
'Bebekleri hastane...
Devlet, yoksulun yuvasını...
Ha gayret cinayet!
KEN-DER kuruluyor
Çekirge sıçrayamadı
Papağanı bulana 2 bin YTL ödül
SPOR
Dikkat! Dikkat! Dede konuşuyor
"Kezman ve Maldonado hazır olmadığı için kadro dışında. Xabi Alonso...
Tarihi anlaşma
Ya hava bozulursa
Oliviera'da sona doğru
Kanarya resti çekti
Haydi Fener bir daha
Volkswagen çarptı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 39°C 27°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.237,750 D:% -2,36
DOLAR S: 1,154 D:% -0,04
EURO S: 1,785 D:% -0,81
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi