Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Balık Kroket
MALZEMELER
2 adet patates, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı süt, 2 adet taze soğanın yeşil kısmı, 1 kg. haşlanmış kefal, 1 tutam kakule, 1 tutam kişniş, 1 tutam karanfil tozu, 1 tutam kimyon, 1 tutam tarçın, 1 tutam tuz, 2 adet yumurta, yarım bardak su Galeta unu Kızartmak için: sıvı yağ

Patatesleri yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Köfteli Makarna
MALZEMELER
1 paket spagetti, 250 gr. dana kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, 2 kaşık et suyu, 2 bardak domates ezmesi, 2 kaşık bayat ekmek içi, 2 kaşık zeytinyağı, 3-4 dal maydanoz, 1 kaşık kaşar rendesi, nane, tuz, fesleğen

Soğanı pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri karıştırın. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Hepsini karıştırın.

Meyveli Kuru Kek
1 paket margarin, 3 bardak un, 1 bardak pudra şekeri, 5 yumurta, 1 çay bardağı süt, kabartma tozu, 3 kaşık hindistancevizi, 2'şer fincan kuru üzüm, fındık, portakal kabuğu şekerlemesi, 1 fincan incir şekerleme

Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri ile çırpın. Yumurtaları ilave edin. Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Nargilenin son nefesiFabrikanın güzel kızı
Ölüm korkusu mu?Kavurucu sıcaklar...
Kavurucu sıcaklar...Eda iddiayı yalanladı
40 yılı geride bıraktı...Parkorman'a yıldız yağıyor
Yeni süper kahramanİşte 'en tatlı' acı
5 yıldızlı beach keyfi...Sadece deniz yetmez
Yeni nesil hediyelerSertleşme sorunu çözümsüz...
Aile kurumu sona erdiğinde...RİA varken gebe kalınır mı?
GÜNCEL
Cezaevinde Cezaevinde şenlik
Adalet Bakanlığı ve Takvim gazetesi işbirliği yaptı. 'Güneşe Hasret...
Sosyetede kokain şoku
Kanlı sevda
İzmir'e arsenik ikazı!
Formula arazisinde rant kapma...
'Tuncel raporu'na imha
Kontrollü ilaçlama
SPOR
Ölümüne Ölümüne Cimbomlu!
2000'de iki taraftarının İstanbul'da öldürülmesinden dolayı...
Beşiktaş'ta deprem
Tüm kupalara talibiz
Soresen tamam
Rekabetten korkmam
Aurelio'da sorun yok
Güiza da geliyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Açık 35°C 24°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 31°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.248,620 D:% 0,97
DOLAR S: 1,233 D:% -0,72
EURO S: 1,934 D:% -0,92
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi