Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Mayıs 2008  

Fenerbahçe maçının taktiği benim eserim!



* Fenerbahçe maçı öncesi takıma taktiği ben verdim. Kimse bilmez ama benim antrenörlük diplomam var...

* Bouzid ve Barusso gitti. Song teklifimizi kabul etmezse gider. Carrusca belirsiz. Hakan ve Okan'la görüşeceğiz.

* Hoca profilimiz net. Büyük hedeflere koşacak, genç, hedefi olan ve heyecanlı bir teknik adam bulacağız.


***

Laudrup tam bize göre

Yeni hoca genç, dinamik, hedefi büyük, heyecanlı biri olacak. Laudrup tam buna uyan bir isim. Van Gaal'le de görüştük. Abdullah Avcı'nın artık gelme şansı yok. Çünkü teknik direktör kesinlikle yabancı olacak. Liderler dalgalı denizde belli olur. Galatasaray da bu yüzden lider. Lincoln'den istediğimiz verimi alamadık. O da bunu iyi biliyor. Yeni dönemde de 10 numaramız Cassio Lincoln..

Diplomalı antrenörüm
Kimse bilmez ama benim antrenörlük lisansım var. Fener maçında farklı sistemle oynama fikri, taktik bana ait. Ama başarı hepimizin.

Başkana haksızlık yapıldı
Canaydın bize her zaman çok destek oldu. G.Saray için adeta hayatını adadı. Ama özellikle medya ona çok büyük haksızlık yaptı.

Polat özel bir başkan
Adnan Polat benim için özel biri. Onunla kimyamız tutuyor. Çok hırslı. Hedefe ulaşmak için, G.Saray için her şeyini ortaya koyar.

Galatasaray'ın bu sezon elde ettiği büyük başarıda hiç kuşku yok onun büyük emeği var... Feldkamp'ın gelişinden, Lincoln'ün transferine, kısacası Florya'da A'dan Z'ye her şey ondan sorulur... O isim Adnan Sezgin... Futbol AŞ'nin Genel Müdürü. Kimilerine göre Olaganüstü Hal Bölge Valisi... Kimilerine göre Galatasaray'ın gizli Başkanı!... Adnan Sezgin, bir yıllık süreçte yaşananları, yeni dönemde yaşanacakları her şeyi ama herşeyi TAKVİM'e anlattı... Önce G.Saray'ın hocası kim, nasıl biri olacak. Bunu sorduk. Sezgin açıklıkla cevap verdi.

-Hoca genç, dinamik, hedefi olan, heyecanlı, Galatasaray'ı büyük başarılara koşturacak biri olacak.
Sanki sütten ağzı yanmış, yoğurdu üfleyerek yiyordu. Hocanın "genç" olma tercihi aklımıza Kalli'yi getirdi. Kalli'nin tam tersi özelliklerdi bunlar... Lafı fazla uzatmayalım ve yaptığımız söyleşiyi sizlere aktaralım.

-Peki kim bu hoca?
-Laudrup'la görüştük. Laudrup tam bizim istediğimiz kriterlere uyan biri. Van Gaal'le de görüştük.. Başka isimler de var. En kısa zamanda bu sorunu çözeceğiz.

-Abdullah Avcı?
Abdullah Avcı'nın artık olma şansı yok. Hocamız yabancı olacak.

KALLİ'Yİ GETİRMEK İÇİN ZOR İKNA ETTİK
-Feldkamp'ı getirmek hata mıydı?
Herkes Feldkamp'ı çok eleştiriyor ama biz onu ikna edene kadar çok uğraş verdik. 92-93'deki yapılanma sürecini uygulamayı düşündük. Bilgisine ve tecrübesine güvendiğimiz birisiyle çalışmak istedik. Bugüne gelmemizde Kalli ve Ahmet Akcan'ın büyük katkısı vardı. Son 6 haftaya gelene kadar takım böyle bir yere geldiyse hakkını vermek lazım, onların payı büyük. Hata olarak düşünmüyorum. Ayrılması anormal bir durumdu.

-Transferleri nasıl yaptınız?
Transferde iki kriter vardı. Biri sportif diğeri ekonomik. Öyle bir kadro kurmalıydık ki camianın beklentilerini karşılayacak bir kadro olmalıydı. Karşıladığını düşünüyorum.

-1.5 ayda çok gelen giden oldu.
-Doğru 37 kişilik bir operasyondu. Böyle bir operasyonu başarıyla yönettik. Özellikle başkanımız Canaydın ve Adnan Bey çok destek oldu. Onlar için de çok önemli kararlardı. Böyle büyük bir operasyonu Nonda hariç 1.5 ayda hallettik. 12-13 oyuncu aldık. Bunların yüzde 70'i 11'de oynuyorsa bu büyük bir değişimdir. Her kulüpte olan bir olay değildir.

KEŞKE GÖKHAN GÖNÜL'Ü ALSAYDIM
-Almadığınız için pişman olduğunuz bir oyuncu var mı?
Keşke Gökhan Gönül'ü alsaydım. Onu almadığıma pişmanım.

Sezon başında ne gibi zorluklar yaşadınız. Ümitsizliğe kapıldınız mı?
Handikaplarımız vardı. 5 maç seyircisiz oynamak gibi. Ben hep şunu söyledim. Ali Sami Yen'deki seyircili ilk maça lider çıkmak istiyorduk ve onu da başardık. Ben o zaman da şunu söyledim. "Bu yıl Fener'le çekişiriz, biz şampiyon oluruz" dedim.

- Yönetim, teknik heyet arasındaki ilişki nasıldı?
-Canaydın büyük iş başardı. Acımasızca eleştirildi. Hayatını adayarak çalışan bir başkana haksızlık yapıldı. Özellikle medyada.

-Adnan Polat'la hep birliktesiniz. Kardeş gibisiniz Polat nasıl bir başkan?
-Adnan Polat benim için özel bir insan. Profesyonellik anlamında da bu böyle. Kimyamızın en azından aynı olması, ayrı bir uyum yaratıyor. Onu çok iyi tanıyorum. Ne istediğini biliyorum. Hırslı ve hedefine ulaşabilmek için her şeyini ortaya koyacak biri. Özellikle seçim sürecinde de hiçbir şekilde hiçbir sorunu takıma yansıtmadı.

-Lincoln'e gelelim. Sizce Galatasaray'a istediğiniz katkıyı yaptı mı?
-Lincoln'ün oynamıyor olması taraftarı sabırsızlandırmıştı. Çok eleştiri yapıldı. Lincoln geldiği zaman beklentiler çok yüksekti, hepimizde vardı. Ben dahil... Beklentilere tam olarak karşılık verdiğini söyleyemem. Kendisi de öyle düşünmüyor. Olumlu nokta o. Ama böyle bir transfer daha çok oynamalı, daha fazla katkı sağlamalıydı. Ancak biz Lincoln'ü çok seviyoruz. O da Galatasaray'ı seviyor. Bunu samimiyetle söylüyorum. İyi ki almışız. Yeni dönemde de 10 numaramız olacak. Hatta önümüzdeki yıllarda da...

-Lincoln çok kaliteli bir futbolcu ama aynı zamanda çok sorunlu değil mi?

LİNCOLN'Ü KİMSE TARTIŞAMAZ
Onun kalitesini kimse tartışamaz. Onun önünde iki engel vardı. Biri sakatlık.. Diğeri de adaptasyon... Hocayla ilgili sorunları da biz tolore ettik. Yediği yemekten yattığı yere kadar antrenmanlara kadar farklı bir ortam. Farklı şehirlerde oynanan mücadele farklı bir sosyal yaşantı. Kolay değil. Buna yürekten inayorum. Lincoln kaliteli olan takımımıza önümüzdeki senelerde çok büyük katkılarda bulanacak.

-Florya'da "sevgisizlik" sorunu çok tartışıldı. Son 6 hafta neler yaşandı?
İki tane gündem vardı. Biri Florya'daki sevgisizlik, diğeri de G.Saray'ın başarısızlığı bu takımın iyi antrenman yapmadığına bağlanıyordu.

11 TÜRK'LE OYNADIK.. GURUR DUYUN...
Galatasaray yabancısız oynuyor diyorlar. 11 Türk'le ligi bitirdi. Bununla gurur duymak lazım. 8 futbolcu A Milli, 3 Ümit Milli, bunun dışında iki yabancı sakat olmasına rağmen Linderoth ve Nonda da milli. Lincoln ve Song da var. Biz yeniden yapılanma sürecine giderken sağlam bir omurga kurmak istiyorduk. Onun için defans, orta saha, forvete yönelik orta saha ve forvet önemliydi... Şimdi ben size sayıyorum Song (defans), Linderoth (orta saha), Lincoln (Forvete dönük orta saha), Nonda (forvet)... İşte omurga... Ama bu omurgada yabancıların çok iyi olmasına rağmen sakatlıktan dolayı tam verim alamadık. Kısacası krizi iyi yönettik, şampiyon olduk.

-Galatasaray gelecek yıl Avrupa'da neler yapacak?
Galatasaray bir ekoldür. Galatasaray büyük takımdır, Galatasaray dünyaca ünlü bir takımdır. Hedefi de büyük olmalıdır. Galatasaray'ın da hedefi büyüktür.

-Takımın ağabeylerinin katkısı nasıl oldu?
-Tecrübeli futbolculara, yani takımın abilerine teşekkür borçluyuz. Onların katkıları olmasa böyle bir durumda uyum süreci bu kadar kısa olmazdı.

-Hangi maçı unutamıyorsunuz?
Ankaragücü maçını unutumam. 11 oyuncuyu bırakarak gitmiştik. PAF'tan iki oyuncu almıştık. Çok kiritik bir maçtı. Hedeften bile uzaklaşabilirdik o gün. 4-0 galip geldik. Ayrı bir mesaj verdik. Her koşulda bile bu takımın bir yere gideceğini dünya aleme gösterdik. İşte bu ruh o ruhtur. Fener maçını da unutamam. O maçta taktiği ben verdim. Antrenörlük lisansım var. Bunu kimse bilmez. Ama başarı elbette hepimizin. İstanbulspor'da da ben zer bir süreç yaşamıştık. Ama ortam farklıydı.

-Kimler gidiyor kimler kalıyor?
Bouzid ve Barusso'yu gönderdik. Carrusca belirsiz. Song'a şartları bildirdik. Kabul ederse kalacak. Yoksa onunla da yolları ayıracağız. Aydın gelecek... Necati, Emre Aşık'ın durumu belirsiz.. Ama dönme ihtimalleri yüksek.

HAKAN G.SARAY İÇİN ÇOK ÖZEL BİRİ
-Hakan Şükür'ün durumu nedir?
Hakan da Okan da Galatasaray için özel futbolcular. Önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeye başlayacağız.

-Transferleri ne zaman yapacaksınız. Çok iyi transferler yapacağız.
G.Saray'ın parası çok kıymetli. Nakit olarak doğru davranıp sağlıklı işler yapmak lazım. Geçmişte yapılan hataları tekrarlamamak lazım.

-G.Saray'ı iki cümle ile anlatır mısınız?
-Liderler dalgalı denizde belli olur. Galatasaray onun için liderdir.


TUNÇ ÖZGEN

DİĞER SPOR HABERLERİ
İkinci bomba ShevaArda için 16 milyon $
Fener'e gelirimF.Bahçe'ye golü Hasan Şaş attı
Hakan büyük golcüBobo'nun satış süreci başladı
Heyecan başlıyorÇekler'de mutlu son
Fener'e ağır suçlamaBirlik olmalıyız
Euro 2008'in adresi atvAbhazyalı çok şanslı
Haber turu
SAKLAMBAÇ
İşte İşte Servet'in gerçek aşkı
Asena ile kaçamak yaptığı ileri sürülen Galatasaraylı Servet,...
'Ben en güzel aşkı Bilgili...
Kokunuz sizi anlatsın
Doğa el verdi
Saç kaybı genetiktir
Lopez'i 2. kez geçti
Aşırıya kaçmak aşka zarar
EKONOMİ
Prim Prim borçlusuna müjde
Hükümet, prim affı sürprizi yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 23...
4 bin 263 memur alımı için...
Genç sigortalıyı üzecek karar
İşsizlik oranı son 2 yılın...
Türk Telekom, borsaya sakin...
Adabank yeniden satışa...
Halkbank'tan 301 milyon...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 21°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 22°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 14°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 23°C 17°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 25°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.418,740 D:% -0,24
DOLAR S: 1,243 D:% -0,80
EURO S: 1,925 D:% -0,54
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi