Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Nisan 2008  

Süper Lig panoraması



Gol Kralllığı
15 GOL: Semih (Fenerbahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankaraspor), Alex de Souza (Fenerbahçe), Holosko (Beşiktaş)
12 GOL: Umut Bulut (Trabzonspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)
11 GOL: Gökdeniz (Trabzon), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan (Galatasaray)
10 GOL: Nonda (Galatasaray), Kezman, Deivid (Fenerbahçe)
9 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), M.Ali (Sivasspor), Burak (Vestel Manisaspor)
8 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray), Yusuf (Denizlispor), Okan (G.Birliği), Necati Ateş (Büyükşehir), Veysel (Konyaspor)
7 GOL: M. Hacıoğlu (Konya), M.Çakır (G.Birliği), M.Topuz (Kayseri), Cvetkov (Sivasspor)

29. HAFTA MAÇ SONUÇLARI
Trabzon-Denizli: 2-0, OFTAŞ-Kasımpaşa: 0-1, F.Bahçe-Kayseri: 2-1, Büyükşehir-Ankaraspor: 0-1, Sivasspor-Beşiktaş: 1-2, Ç.Rizespor-Konya: 2-2, G.Antep-A.Gücü: 2-1, Bursa-V.Manisa: 1-0, Gençlerbirliği-Galatasaray: 0-1.

Haftanın takımı
Beşiktaş

Beşiktaş, Sivasspor gibi zorlu bir deplasmanda kazanmak için her şeyi yaptı. Daha ilk 15 dakikada iki farklı öne geçen Kartal rakibi önünde her haliyle üstündü. Beşiktaş bu galibiyetle lige yeniden sarılmış oldu.

Haftanın takımı
Fırat Aydınus

Gaziantepspor-A.Gücü maçı haftanın en kritik karşılaşmalarından biriydi. Fırat Aydınus bu zorlu mücadeleyi iyi yönetirken gördüğünü çaldı. Yan hakemleriyle de uyum içindeydi.

Haftanın Karması
Sinouh (Kasımpaşa) Tayfun (Trabzon) Servet (G.Saray) Aydın (Beşiktaş) Egemen (Bursa) Lincoln (G.Saray) Veysel (Konya) Emre Aşık Ankara) B.Bölükbaşı (G.Antep) Semih (Fenerbahçe) Holosko (Beşiktaş)

Haftanın futbolcusu
Aydın (Beşiktaş)

Beşiktaş'ın genç yıldızı Aydın Karabulut, Sivas'ta sahanın yıldızıydı. Rakip savunmayı darmadağın eden Aydın'ın 2 golde de emeği vardı. Çok koştu ve inanılmaz bir mücadele örneği sergiledi.

Haftanın golü
Trabzonspor'un genç yıldızı Barış Memiş'in ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla attığı gol gerçekten jeneriklere geçecek kadar şıktı. Barış'ın vuruş tekniği de alkışa değerdi.

Haftanın Kare Ası
Egemen (Bursaspor)
Lincoln (G.Saray)
Veysel (Konyaspor)
Aydın (Beşiktaş)

Haftanın teknik adamı
Uğur Tütüneker (Kasımpaşa)

Neredeyse ligden düştüğü ilan edilen Kasımpaşa, Uğur Tütüneker'le pes etmiyor. Başarılı teknik adam zorlu başkent deplasmanında verdiği yerinde taktiklerle maçın kazanılmasında büyük rol oynayarak alkışlandı.

Haftanın olayı
F.Bahçe&G.Saray son nefeste

Ligde 29. hafta geride kalırken zirvenin tepesinde önemli bir değişiklik olmadı. Fenerbahçe ve G.Saray galibiyete son dakikalarda uzandılar. Beşiktaş ise Sivasspor'u yenerek yarışa yeniden ağırlığını koydu.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Mustafa Keçeli, Adnan (Trabzonspor), Tozo, Giray, İlhan (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Alpaslan, Murat, Barboros, Faruk (Kasımpaşa), Saidou, Ragıp, Cangele (Kayserispor), Vederson, Semih (Fenerbahçe), İlhan, Efe (Büyükşehir), De Nigris, Tayfun, Murat Tosun (Ankaraspor), Tello, Cisse, Rüştü, Holosko (Beşiktaş), Onur (Sivasspor), Anderson (Ç.Rizespor), Yusuf (Konyaspor), Andres, Murat Erdoğan, İbrahim Said (Ankaragücü), Özgür Volkan (Gaziantep), Nizamettin (V.Manisa), Mustafa, Vega (Bursaspor), Mehmet Nas, Engin, Traore (G.Birliği), Lincoln, Servet, Ü.Karan (Galatasaray)

SARI KART CEZALILARI: Tozo (Gençlerbirliği OFTAŞ), Alpaslan (Kasımpaşa), Özgür Volkan (Gaziantepspor), Lincoln (Galatasaray), Cisse (Beşiktaş)

KIRMIZI KARTLAR: İbrahim Kaş (Beşiktaş), Fahri (Çaykur Rizespor), Romashenko (Bursaspor)

Kader anı
Fenerbahçe-Kayseri maçı 1-1 devam ederken evsahibi ekip sahasında puan kaybetmeye çok yakındı. Ancak 90+5'inci dakika oynanırken Deivid'in ceza alanına gönderdiği topa Semih kafayı uzatarak takımının galibiyetine imza attı. Maçın önemi düşünülürse bu tam anlamıyla bir kader anıydı. G.Birliği-Galatasaray karşılaşması ise 0-0 devam ederken 88. dakikada Ümit Karan'ın kafayla indirdiği topa Lincoln gelişine vurdu. Bu top filelere giderek Galatasaray'ın tüm sıkıntılarına son verdi.

Ceza tahtası
HAKAN SİVRİSERVİ
Fenerbahçe-Kayserispor maçını yöneten Hakan Sivriservi konuk takımın ipini çeken isimdi. Komik bir penaltı kararı veren Hakan Sivriservi ayrıca F.Bahçe'nin attığı goldeki ofsaytı göremedi. Sivriservi kötü bir performans gösterdi.

BÜLENT UYGUN
Sezon başından beri sürekli övdüğümüz ve göklere çıkardığımız Bülent Uygun'u ne yazık ki bu kez ceza tahtasına koyduk. Beşiktaş karşısında kötü gidişe hiçbir önlem alamadı. Oysa alacağı bir iki tedbirle her şeyi değiştirebilirdi.

Yazarlar ne dedi?
FENERBAHÇE
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Beşiktaş ve Chelsea maçlarının ardından top oynamak kolay değil. Fizik olarak da psikolojik olarak da F.Bahçe zorlandı. Hakemin ağır penaltı kararı ile gelen gol sahadaki görüntüyü fazla değiştirmedi. F.Bahçe rakibi zorlayacak ciddi pozisyonlar geliştiremedi. Zico'nun çift forvetle oyuna neden başlamadığını anlayamıyorum. Semih sonradan girince daha etkili oluyor düşüncesini ise hiç anlamıyorum.

Gürcan BİLGİÇ (Sabah): Zico çarşamba günkü efora rağmen rotasyona gitmeyip en iyilerle sahaya çıkıyorsa bu maçı önemsediğini gösterir. Konya, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Chelsea. Eğer sonuçlara göre konuşuyorsak bu yanlışları doğru yapan hep Semih farkıydı. Tek fark bu kez hakem Hakan Sivriservi'nin yanlış penaltı kararının sonuca yansımasıdır. F.Bahçe'nin kazandığı sadece bir maç değil esasında şampiyonluktur.

GALATASARAY
Hakan ÜNSAL (Star):
Kalli gittikten sonra Lincoln'ü daha istekli, Arda'yı daha çalışkan ve etkili takımı da kazanmak isteyen anlayışta gördük. Ama sahanın zemini tüm bunları pasifize etti. Sahayı kendine avantaj olarak kullanan tek adam Servet oldu. Oyunun sonlarına doğru G.Saray risk aldı ama oyuncuların yorgunluğu iyice belli oldu. Ancak Lincoln sahneye çıktı ve gitti denilen şampiyonluk şansını geri getirmeyi başardı.

İlhan SÖYLER (Hürriyet): Gençlerbirliği maçı G.Saray için devam ya da tamamdı. Koca G.Saray 3'ü Lincoln, 1'i Ümit olmak üzere 4 şut atıyor. Brezilyalı'nın vuruşlarından biri gol oluyor diğeri direkte patlıyor. Lincoln G.Saray'a belki de hayat verdi. Uzun zamandır sahnelerde özlem çeken Brezilyalı yıldız dün bir anda oyunu değiştiren kişiydi. İşte lider böyle zamanlarda ortaya çıkmalı. O da bunu yaptı. Borcu vardı ve bu borcu ödedi.

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Ben bu saçı-sakalı değirmende ağartmadım. Sezon başından bu yana Aydın da Aydın diye tutturdum. Bir futbolcuda genç yaşta bu özgüven varsa formayı daha önce vereceklerdi. Listenin 2 numaralı ismi ise Holosko. Beşiktaş bu galibiyetle lige tutundu. Rakiplerinin birbirleriyle maçları var. Beşiktaş'ın derbisi kalmadı. Oradan çıkacak sonuçlar ne olursa olsun bu Beşiktaş'ın avantajına olacaktır.

Ömer GÜVENÇ (Akşam): Beşiktaş'ta en çok beğendiğim oyuncu genç Aydın'dı. Çok koştu, çok çalıştı, ilk golün asistini yaptı. Çok iyi oyuncu eksiltti ama kaçırılmayacak golleri de kaçırdı. Olsun her futbolcu kaçırır. Bu takımın onbirini Ertuğrul Sağlam yapıyor ama ben olsam genç Aydın'a verebileceğim kadar şans veririm. Ne kadar çok kendine güveni gelirse o kadar iyi oynayacaktır. Aydın'da ısrar et hocam.

HAFTANIN PROGRAMI

ŞAMPİYONLAR LİGİ:
Bugün:
(21.45) Chelsea-F.Bahçe

SÜPER LİG:
11 Nisan Cuma:
(20.00) Beşiktaş-OFTAŞ,
12 Nisan Cumartesi: (15.00) Denizli-Büyükşehir, Gençlerbirliği-Gaziantepspor, (19.00) Galatasaray-Trabzonspor,
13 Nisan Pazar: (15.00) Kayserispor-Sivasspor, Manisa-Ankaragücü, Konya-Bursa, Kasımpaşa-Çaykur Rize, (19.00) Ankaraspor-Fenerbahçe

SİVAS ŞAMPİYONLUĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI
PAF Ligi'nde Sivasspor'u tutmak mümkün olmuyor. Yiğidolar güçlü rakipleri Beşiktaş'ı da 3-0 mağlup etmeyi başardılar. Galatasaray'ın da Gençlerbirliği ile berabere kalması üzerine Sivasspor en yakın rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 6'ya çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım atmış oldu. Ligde 29. haftada toplam 26 gol atılırken 2 deplasman takımı rakiplerini devirerek haftayı karlı kapatmayı bildi.

PAF Ligi maç sonuçları
Trabzon-Denizli: ............2-1
F.Bahçe-Kayseri: ............3-1
Ç.Rize-Konya: ................1-0
OFTAŞ-Kasımpaşa: ........1-1
Bursa-V.Manisa: ............1-1
G.Antep-A.Gücü:............0-2
G.Birliği-G.Saray:............2-2
Büyükşehir-Ankara: ......1-4
Sivasspor-Beşiktaş: ........3-0


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Selam dur Avrupa! Tura çıkıyoruzEn kritik 20 dakika
Van Gaal harekatıOrkestra şefi sahne aldı
5 maçta 15 puanAydın yakınması
Trabzon ilk peşindeSakarya hedefi vurdu
Dinamit koyamazlarKonuşsana Aziz Başkan
Krediler tükendiSon ayakta Şenbahar
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Herkes işine baksın 'Herkes işine baksın'
Prof. Dr. Erkan Topuz, sağlık hakkında bilgiler veren ve bu konuda...
Bahara dikkat edin
İstanbul'da Lale mevsimi
Kadınlara altın öğütler
Ağrının tetikçisi meslek
Sınav stresini birlikte...
Hollywood yumuşuyor
EKONOMİ
KEY KEY parası arttı, ödeme Temmuz'da başlıyor
Merakla beklenen KEY ödemelerinin tarihi netleşti. Ödemeler...
Borsada en kazançlı gün cuma
Çocukları sigortalı yapmak...
Teftiş kurulu kapatılıyor
370 bin müşterinin bilgileri...
Dev arazi satışta
Nükleer santralle 4 yabancı...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 9°C 
ANKARA Çok Bulutlu 16°C 4°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 10°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 12°C 
ADANA Çok Bulutlu 21°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.277,150 D:% 2,21
DOLAR S: 1,283 D:% -0,31
EURO S: 2,015 D:% -0,40
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu