Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Mart 2008  

Süper Lig panoraması



Haftanın takımı
Fenerbahçe
Konyaspor karşısında 1-0 geriye düşmelerine rağmen 2. yarıdaki etkili futbollarıyla farka gittiler. Ligden düşmeme mücadelesi yapan rakipleri karşısında kalite üstünlüğünü göstererek iyi bir sonuç elde ettiler.

Haftanın hakemi
Barış Şimşek
Kasımpaşa-Büyükşehir maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla iyi anlaştı. Futbolculardan daha çok koştu. Avantaj kurallarını da iyi uygulayarak takdir topladı.

Haftanın karması
Rüştü (Beşiktaş) Şener (V.Manisa) Lamas (A.Gücü) M.Topal (G.Saray) Servet (G.Saray) Alex (F.Bahçe) Semih (F.Bahçe) Fatih Kasımpaşa) M.Topuz (Kayseri) Delgado (Beşiktaş) Ü.Karan (G.Saray)

Haftanın futbolcusu
Delgado (Beşiktaş)
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Delgado, Trabzonspor karşısında sahanın yıldızıydı. 1 gol 1 asist yaparken çok iyi mücadele etti. Delgado takımın liderliğini üstelenerek haftanın oyuncusu oldu.

Haftanın golü
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Delgado kazanılan frikik atışında topa mermi gibi vurarak haftanın en güzel golünü attı. Delgado'nun vuruştaki ustalığı gerçekten alkışa değerdi.

Haftanın kare ası
Delgado (Beşiktaş) M.Topal (G.Saray) Alex (F.Bahçe) M.Topuz (Kayseri)

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Burak, Borbiconi (Vestel Manisaspor), Murat, Hayrettin (Sivasspor), Ömer Erdoğan, Vega, İsmail, Romashenko (Bursaspor), Addo (Gençlerbirliği), Avendano, Mehmet Topuz (Kayserispor), Barış (G.Saray), Erhan (Ankaraspor), Tozo, İlhan (OFTAŞ), Tolga, Bebbe (Ankaragücü), Merthan, Alpaslan (Kasımpaşa), Kerim, Necati, Ekrem (Büyükşehir), Veysel (Konyaspor), Yattara, Erdinç, Ayman, Jabi (Trabzon), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)
SARI KART CEZALILARI: Borbiconi (Vestel Manisaspor), Ömer Erdoğan, Vega (Bursaspor), M.Topuz (Kayserispor), İlhan (Gençlerbirliği OFTAŞ), Kerim (İstanbul Büyükşehir)
KIRMIZI KART: Serhat (Çaykur Rizespor), Olgay (Gençlerbirliği OFTAŞ), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Barış (Trabzonspor)

Haftanın teknik adamı
Ertuğrul Sağlam
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam futbolcularını maça çok iyi hazırladığını gösterdi. Oyuncu değişiklikleri de yerindeydi. İyi bir kenar yönetimi gösteren Ertuğrul Sağlam haftanın en başarılı hocası oldu.

Haftanın olayı
Zirvede yarış iyice kızıştı
Ligde 26. hafta geride kalırken 3 Büyükler haftayı galibiyetle kapattı. Sivasspor ise V.Manisa önünde aldığı beraberlikle bir adım geriye düştü. Kasımpaşa, Büyükşehir'i 1-0 yenerek direneceğini gösterdi.

Gol krallığı
13 GOL:
Semih (Fenerbahçe)
11 GOL: Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan (Galatasaray)
10 GOL: Nonda (Galatasaray), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Holosko (Beşiktaş), Kezman (Fenerbahçe)
9 GOL: Alex de Souza (F.Bahçe), Umut (Trabzonspor), Bobo, Nobre (Beşiktaş), M.Ali (Sivasspor)
8 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray), Deivid (Fenerbahçe), Burak Yılmaz (Vestel Manisaspor)

Yazarlar ne dedi?
BEŞİKTAŞ
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Beşiktaş hem içerideki oyuncularıyla hem de yedekleriyle Trabzonspor'dan 3 gömlek üstün bir takım. İbrahim Toraman atıldıktan sonra, Trabzon 20 dakika adeta tek kale oynadı. 10 kişi de kalsa Beşiktaş kendi sahasında böyle baskı yememeliydi. Beşiktaş'ın farklı kazanmasındaki en büyük rolü inanılmaz kurtarışlar yapan Rüştü oynadı. Sağlam'ın Tello'yu Aydın'la değiştirmesi de doğru bir karardı.
Vedat OKYAR (Vatan): Rüştü kaleye ısındı. Bir takım şampiyon olacaksa kalecisinin en az 3-4 maçı kurtarması şart. Rüştü o havayı yakaladı. Tello'yu şaşkınlıkla seyrettim. Geldiğinden bu yana bu kadar oyuna elinin ayağının değmediği bir maç olmadı. Takımla resim çektirdi, posterde var oyunda yok. Bundan sonra oynanacak her maç final. Hep diyoruz öyle bir yere gelindi ki kazan da nasıl olursa olsun. Nitekim onlar da kazandı.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Ü.Karan'ın attığı golün başlangıcında Lincoln vardı. Nonda ile girdiği duvar pası mükemmeldi. G.Saray'ın kötü oyununun nedeni şampiyonluk stresi değil ciddiyetsizlik. 2. yarı riski alıp çok adamla üzerlerine gelen Ankara karşısında çaresiz kaldılar. Ankara'da G.Saray'ı kaleci Aykut sırtladı. Müthiş kurtarışlar yaptı. Servet, Emre ve M.Topal da yürekten oynadı.
İlhan SÖYLER (Hürriyet): G.Saray 2. yarı öyle bir top oynadı ki kimse ne oynadığını anlayamadı. Ümit Karan'dan başkası Ankaraspor kalesini yoklamaya bile gitmedi. Nonda'nın nerede oynadığı belli değildi. M.Topal orta sahanın savaşanlarındandı. Arda'nın yerine giren Ayhan da hem mücadelesi hem de servis yapmasıyla göze battı. Kaleci Aykut olmasa sonuç çok farklı olabilirdi

FENERBAHÇE
Mustafa DENİZLİ (Milliyet):
Fenerbahçe oyunda üstünken geriye düştü ama neticede istediğini aldı. Fenerbahçe'de rahat oldukları zaman mükemmel işler yapan futbolcular var. Deivid şu anda Fenerbahçe'nin tartışmasız en iyisi. Her şeyiyle gerçek bir yıldız gibi oynuyor. Konyaspor maçında da tartışmasız sahanın en iyisiydi. Deivid böyle oynarsa F.Bahçe kazanmaya devam eder. Çünkü o takımı için çok önemli biri.
Ziya ŞENGÜL (Star): Zico'nun oyuncu değişikliğindeki tercihleri maçın bu kadar farklı kazanılmasına yetti ve arttı bile. Selçuk'u oyundan aldı, Semih'i Kezman'ın yanına koydu. Ve Semih kısacık bir zaman içinde üst üste iki gol atıp sakatlanarak oyunu terketti. Onun ardından Kezman sahneye çıktı. 2 gol de o attıktan sonra Fenerbahçe takım olarak başta Alex ile 2. yarıda futbol resitali çekerek bu farklı galibiyetin orkidesi oldu. Fenerbahçe böylece oynadığı güzel futbolun karşılığını farklı bir kazançla noktaladı.

Kader anı
Vestel Manisaspor, Sivasspor maçının 86. dakikasına konuk Sivasspor 1-0 mağlup girmişti. 87. dakikada gelişen Sivasspor atağında Mehmet Yıldız'ın sol kanattan ortasındaki topa Sezer yerden vurdu. Kaleci Bülent'in ellerinin arasından geçen top Sivasspor'a beraberliği getirdi. Bu bir kader anıydı. Bursaspor-Ç.Rize maçı 1-1 berabere devam ederken 66. dakikada Romashenko sol kanattan hareketlenerek topu kale alanı içine ortaladı. Mustafa attığı golle kader anına imza attı.

Ceza tahtası
FIRAT AYDINUS
Türkiye'nin en iyi hakemi olarak gösterilen Fırat Aydınus, Bursaspor-Ç.Rize maçında oyunu çığrından çıkardı. Komik bir penaltı kararı verirken gösterdiği kartlar tartışılırdı. İnisiyatifi ele alamayan Fırat Aydınus büyük hayal kırıklığı yarattı.
ÜNAL KARAMAN
Konyaspor'un başına büyük umutlarla gelen Ünal Karaman ne yazık ki kötü gidişe önlem alamadı. Ligde Konyaspor kadar kötü defans yapan bir başka takım yok. Ancak Karaman bu problemi bir türlü giderebilmiş değil.

SİVASSPOR HEDEFE BİRAZ DAHA YAKLAŞTI
PAF Ligi'nde Sivasspor emin adımlarla şampiyonluğa koşuyor. Yiğidolar deplasmanda Vestel Manisaspor gibi güçlü bir takımı 2-0 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı. Liderlikteki yerini sağlamlaştıran Sivasspor böylece çok önemli bir avantaj elde etti. Haftanın en farklı skorunu Çaykur Rizespor'u 7-0 yenen Bursaspor elde etti. Galatasaray ise başkentte Ankaraspor'a 2-1 mağlup olarak zirvede ağır bir darbe aldı.

PAF Ligi maç sonuçları
V.Manisa-Sivasspor: ........0-2
Kayserispor-G.Birliği: ......0-1
Bursaspor-Ç.Rizespor:......7-0
Ankaraspor-G.Saray: ......2-1
Kasımpaşa-Büyükşehir: ..1-0
A.Gücü-OFTAŞ: ................4-0
Denizli-G.Antep ..............0-1
Konyaspor-F.Bahçe: ........0-0
Beşiktaş-Trabzon: .......... 2-2

26. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
V.Manisaspor-Sivasspor: 1-1, Bursaspor-Ç.Rizespor: 2-1, Kayseri-G.Birliği: 3-0, Ankara-G.Saray: 0-1, Denizli-Gaziantep: 2-1, Ankaragücü-OFTAŞ: 2-0, Kasımpaşa-Büyükşehir: 1-0, Konya-F.Bahçe: 1-4, Beşiktaş-Trabzon: 3-0.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Chelsea dize gelecekSemih gemileri yaktı
Kalli umutsuz vakaFener'i unutun!
Kimse benimle konuşmadıYolumuz aydınlandı
Trabzon öfke kustuBobo'nun yerine Bakari Kone
Süper Lig dört nalaHerkes memnun
Commendatore TerimSabaha kadar dans
ULEB Cup'ta tarihi geceKader mücadelemiz Sivas
Şampiyonluk için 76 şartÇ.Rize-Kayseri
315 YTL'lik cep harçlığıHaber turu
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Zarema'yı Zarema'yı kaptı
Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos, Türkiye'de şöhreti yakalamaya...
Mahsun'la aşk yaşamıyorum!
'Doğal' güzellik
Elektro-şöhret
Pistlerin yüksek topukları
Rahmi olan her kadın anneliği...
Adet döneminde tatlı krizinin...
EKONOMİ
Piyasalar Piyasalar tepetaklak
Dünya borsalarındaki çalkantı ve AK Parti'nin kapatılması davası,...
Sanayici Çinli ile Hintli'nin...
Renault'ya Türk kaptan
Çalık'a 'ekonomi' ödülü
'Reform Eylül'de yürürlüğe...
İşsizlik oranı % 10.6'ya çıktı
Fırıncılar zam için başvuracak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 15°C 
İZMİR Açık 37°C 24°C 
ANTALYA Açık 38°C 27°C 
ADANA Açık 38°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.720,270 D:% 3,33
DOLAR S: 1,235 D:% -2,22
EURO S: 1,946 D:% -2,06
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi