Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Mart 2008  

Süper Lig Panoraması



Haftanın Takımı
Büyükşehir

İstanbul Büyükşehir, Konyaspor karşısında maçın başından itibaren mükemmel bir futbol sergiledi. İstanbul ekibi rakibi karşısında attığının en az yarısını da kaçırırken oynadığı oyunla gözlerimizin de pasını sildi.

Haftanın Hakemi
Özgüç Türkalp
Trabzonspor-Kasımpaşa maçında iyi bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken avantaj kurallarını da mükemmel uyguladı. Yardımcı hakemleriyle koordinasyonu iyiydi.

Haftanın futbolcusu
Sabri (G.Saray)

Galatasaray'ın ele avuca sığmayan başarılı futbolcusu, Kayseri maçında sadece mükemmel bir gol atmakla kalmadı. Savaşçılığı ve mücadele azmiyle haftanın futbolcusu olmayı hak etti.

Haftanın golü
Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Sabri'nin ceza sahası dışından rüzgarla yarışacak hızda vurduğu top jeneriklere geçecek güzellikte bir gol oldu. Sabri'nin vuruştaki tekniği de müthişti.

Haftanın Karması
Petkoviç (Sivas) Cesario (Büyükşehir) İ.Toraman (Beşiktaş) M.Topal (G.Saray) Hüseyin (Trabzon) Alex (F.Bahçe) Necati (Büyükşehir) Suat (Ç.Rize) Sabri (G.Saray) M.Ali (Sivasspor) Kezman (F.Bahçe)

Gol Krallığı
11 GOL: Semih (F.Bahçe), Gökdeniz (Trabzonspor), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan Ünal (Kayserispor)
10 GOL: Nonda (G.Saray), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Holosko (Beşiktaş), Ümit Karan (Galatasaray)
9 GOL: Alex (F.Bahçe), Umut (Trabzon), Bobo (Beşiktaş), M.Ali (Sivas) 8 GOL: Mert Nobre (Beşiktaş), Hakan Şükür (Galatasaray), Deivid, Kezman (Fenerbahçe)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), M.Çakır, Okan (G.Birliği), Burak (V.Manisaspor)

25. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
G.Birliği-Beşiktaş: 1-2, Denizli-Ankaraspor: 1-0, G.Saray-Kayseri: 2-0, Büyükşehir-Konyaspor: 5-0, OFTAŞ-Bursaspor: 2-2, G.Antep-Ç.Rizespor: 1-1, Sivas-Ankaragücü: 3-2, Trabzon-Kasımpaşa: 2-1, F.Bahçe-V.Manisaspor: 4-1.

Haftanın Kare Ası
Sabri (G.Saray) Kezman (F.Bahçe) Necati (Büyükşehir) Petkoviç (Sivasspor)

Haftanın teknik adamı
Abdullah Avcı

Büyükşehir'in hocası Abdullah Avcı, Konyaspor maçında rakibin zaaflarını çok iyi tahlil etti. Kendileri için son derece kritik olan bu karşılaşmanın kazanılmasında verdiği taktiklerin rolü gerçekten büyüktü.

Haftanın olayı
Kaleden kaleye gol atıldı

Ligde 25. haftada zirvede Beşiktaş, G.Saray, F.Bahçe ve Sivasspor galip gelerek yollarına devam ettiler. Haftanın en önemli olayı Sivasspor kalecisi Petkoviç'in yaptığı degajın kimseye değmeden ağlara gitmesiydi.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Mehmet Nas, Traore, El Saka (G.Birliği), Gökhan Zan (Beşiktaş), Yusuf, Mertol (Konya), Volkan (Büyükşehir), Erhan Albayrak, Adem Koçak (Ankaraspor), Hasan Yiğit, Serhat (Denizlispor), Gökhan Ünal, Ali (Kayserispor), Ümit, Ayhan (G.Saray), Petkoviç, Sandro (OFTAŞ), Romeschenko (Bursaspor), Özgür Volkan, Mehmet Polat, Beto(Gaziantep), Anıl, Suat (Ç.Rizespor), Sezer, Hayrettin, Musa, Devran, Muhammed Ali (Sivasspor), Murat Erdoğan, Lamas, Tolga, İbrahim Said (Ankaragücü), Tayfun (Trabzonspor) Erhan, Özgür, Alparslan (Kasımpaşa), Selçuk, Kalabane (V.Manisaspor), Deivid, Alex (Fenerbahçe)
SARI KART CEZALILARI: Traore, El Saka (Gençlerbirliği), Mehmet Polat (Gaziantepspor), Musa (Sivasspor), Kalabene (V.Manisaspor)
KIRMIZI KART: Neca (Ankaraspor)

Ceza tahtası
GÖKHAN ÜNAL

Kayserispor'un golcü futbolcusunu bu sezon hiç bu kadar kötü görmemiştik. Galatasaray karşısında ayaklarına pranga vurulmuş gibiydi. Bırakın gol atmayı ayakta kalacak gücü bile yoktu. Gökhan herkeste büyük hayal kırıklığı yarattı.

ÜNAL KARAMAN
Ünal Karaman ne yazık ki bu köşemizin müdavimlerinden oldu. Konyaspor 2. yarıdaki 7. yenilgisini Büyükşehir önünde alırken Karaman hezimeti önleyemedi. Oysa defansı toparlayacak bir iki önlemle takımını organize edebilirdi.

Kader anı
Beşiktaş için G.Birliği karşılaşması liderliği devam ettirme açısından çok önemliydi. Ancak 90+4'e girildiğinde skor 1-1'di. O dakikada Tello'nun sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza alanında oluşan karambolde topu önünde bulan Bobo düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek kader anına imza attı. Gaziantepspor-Ç.Rize maçında ise 81. dakikada skor 1-1'ken Ekrem Hayyam uygun bir durumda olmasına rağmen topu auta atarak takımını mutlak bir golden daha etti.

HAFTANIN PROGRAMI

14 Mart Cuma: (20.00) Vestel Manisa-Sivasspor
15 Mart Cumartesi: (13.30) Kayserispor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Çaykur Rize, (19.00) Ankaraspor-Galatasaray
16 Mart Pazar: (13.30) Denizli-Gaziantep, Kasımpaşa-Büyükşehir Bld., Ankaragücü-G.Birliği OFTAŞ, (15.00) Konyaspor-Fenerbahçe, (19.00) Beşiktaş-Trabzonspor

LİDER SİVASSPOR'A ANKARAGÜCÜ FRENİ
PAF Ligi'nde lider Sivasspor kendi saha ve seyircisi önünde Ankaragücü ile berabere kalarak altın değerinde 2 puan kaybetti. Şampiyonluğun bir başka iddialı takımı Galatasaray ise Kayserispor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılı takım ile lider arasındaki puan farkı da 1'e inmiş oldu. 2. yarının çıkış yapan ekiplerinden Gençlerbirliği ise güçlü rakibi Beşiktaş'ı 2-1 yenerek zirve yarışındaki iddiasını ortaya koymuş oldu.

PAF Ligi maç sonuçları
G.Birliği-Beşiktaş: ............2-1
Denizlispor-Ankara: ........0-0
Büyükşehir-Konyaspor: ..1-0
G.Saray-Kayseri: ..............4-2
Sivasspor-A.Gücü:............2-2
OFTAŞ-Bursaspor: ..........2-1
G.Antep-Ç.Rizespor ........3-1
Trabzon-Kasımpaşa: ...... 2-1
F.Bahçe-V.Manisa: .......... 2-0

Yazarlar ne dedi

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Beşiktaş 2. yarının ilk 15 dakikasındaki futbolunu 60'lara 70'lere taşırsa şampiyon olur. Ancak bu Baki'yle şampiyonluk zor. Topa bakarken adamı, adama bakarken de topu unutuyor. İki ayaklı tehlike. Yenen golde de asisti var. Beşiktaş önemli bir yeri geçti. Fazla vıdı vıdı yapmanın anlamı yok. Beşiktaş artık geç de nasıl geçersen geç maçları oynamaya başladı.
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Beşiktaş hiç de lidere yakışan bir futbol oynamadı. Beşiktaş'ın kötü futbolunda rezalet zeminin de payı çok büyüktü. Kartal adeta santrforsuz oynadı. Ne Nobre, ne de Holosko bizim bizim gördüğümüz, bildiğimiz ve tanıdığımız Holosko ve Nobre değildi. Galibiyet golünü atan Bobo daha önce oyuna girmeliydi. Beşiktaş şansının yardımıyla maçı kazandı.

GALATASARAY
Halil ÖZER (Milliyet):
Galatasaray 3 puanı aldı ama 90 dakika boyunca pozisyon bulmadan ona buna çarparak atılan iki golle. Darmadağın, organize olamayan, pas koordinasyonunu kısır bir ölçüde bırakan Galatasaray belli ki futbol açısından önemli bir düşüşte. Ancak ligde sadece kazanmanın önemli olduğu döneme girildi. Kötü oynayıp 3 puan alınınca hatırlanan sadece puanlar oluyor. Mehmet ve Cangele kelepçe altına alınınca Kayserispor'un eli ayağı gitti.
Levent TÜZEMEN (Sabah): Galatasaray'ın yarışta varolma maçıydı. Sabri'nin iğne deliğinden geçirircesine attığı gole kadar dağınık ayağa iki pas yapmayan bir G.Saray izledik. Ümit Karan'ın bireysel becerisiyle attığı gol Galatasaray adına Kayseri'yi çözmenin anahtarı oldu. Ancak Galatasaray'ın bu kadar çok top kaybı yaptığı bir maçı izlememiştim. Maçın son 10 dakikasında etkili olan takım ise konuk ekip Kayserispor'du.

FENERBAHÇE
Can BARTU (Hürriyet):
Eğer bir takım Fener'den puan almak istiyorsa daha çok koşmalı daha çok pres yapmalı. Manisa bunu yapamadı. Alex'in oynadığı bir maçta ofsayt taktiği yaparsan her şeyi berbat edersin. Nitekim de öyle oldu. Fenerbahçe her şeyi ile oyuna hakim gözüktü ve antrenman havasında oynadı. Çünkü karşılarında mücadele eden bir takım yoktu. Bu nedenle topu istedikleri gibi kullandılar.
Ziya ŞENGÜL (Star): Fenerbahçe takım gibi oldu. Eskiden hep futbolcuların bireysel yetenekleriyle maç kazanan Fenerbahçe vardı. Şimdi hem bireysel yetenekler, hem takım oyunu birleşince gerçek bir Fenerbahçe izlemeye başladık. Edu ve Lugano hatasız futbol oynadılar. Kezman bu maçta gole değil gollere koşan adamdı. Aurelio ve Selçuk'un orta sahada birbirleriyle olan iletişimleri elbette skora yansıdı. Fenerbahçe'yi takım olarak yürekten kutluyorum.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Keşke Fener'de oynasaydımSon iddia Thierry Henry
Beşiktaş'a talih kuşuGökdeniz'e 8.5 milyon €
İmza ikinci plandaPolat 3 yıldız için söz verdim
Sanki bayrak yarışıŞakayla gol attı
Adalet istiyoruzÇift forvete doğru
Bu ligin finalini...Kendimizi aşacağız
Körfez penaltıdan!Coconut birinciliğe yakın
Haber turuSpor turu
SAKLAMBAÇ
Saran'dan Saran'dan veto yedi
'O..... Çocukları' filminde; genelev sahibini oynamaktan vazgeçen...
Doğal mucize
Avrupa'yı 'Deli' edecekler
Sigara ve alkol tetikler
Margarin ve beslenme
Pedallar geleceğe
Albüm teklifleri beklemede
EKONOMİ
Al Al alabilirsen
Pastırma cep yakan fiyatıyla zengin sofralarını süsler hale geldi. Et...
En hızlı İMKB düştü
Sınır illerine gün doğdu
Halka arz için geri sayım
Piyasalara rağmen TAV'a dev...
Sanayide çarklar hızlandı
Göstergelerde iyileşme oldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL °C °C 
ANKARA °C °C 
İZMİR °C °C 
ANTALYA °C °C 
ADANA °C °C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.534,890 D:% -0,01
DOLAR S: 1,244 D:% -0,12
EURO S: 1,908 D:% 0,03
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu