Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Söneberi
MALZEMELER
1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber adet orta boy domates su bardağı haşlanmış nohut çorba kaşığı salça Tuz, karabiber
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından bir kesik yapın. Soğanları küçük doğrayın ve kıymayla birlikte kavurun. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün. Hafif yumuşayana ve pembeleşene kadar fırında tutun. Fırından çıkarıp içlerine hazırladığınız malzemeyi doldurun. Salçayı 1 bardak su ile incelterek tepsiye aktarın. Yeniden fırına sürüp pişirin. Sıcak servis yapın.

Pazı Çorbası
MALZEMELER
200 gr pazı yaprağı, 1 kuru soğan, 1 patates 1.5 bardak su, 1 paket tavuk bulyon, 1 bardak süt, 5 kaşık krema, 2 karşık un, 2 kaşık tereyağı, 5 kaşık kaşar rendesi, tuz, karabiber
Pazı yapraklarını ince ince kıyın. Patates ve soğanı doğrayın. Bir tencerede unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin. Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattın. Üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Vişneli Ayva Tatlısı
MALZEMELER
3 adet orta büyüklükte ayva 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı patates nişastası 2 adet karanfil
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım bardak toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hülya için TV kanalı kuruyorHer göze farklı makyaj
Ameliyat olmaktan...Bebeğinizi emzirerek de...
Kraliçe Cansu!Evde tek başına
'Hayvanseverim'Satışları patlattı
Ümit Yaşar hayranlığıGüzelliğinin bedeliymiş
Müzikte yeni 'atak'İkna edecek mi?
Sessizliğin nedeni aşkSon sezon indirimi
Elmo bir 'tık' ötenizdeGüzellikte doğal ürün devrimi
Masaj yapan çorap!Kıvırcık saçlar artık...
Akraba evliliğine dikkatVarislerinizden kurtulun
Meme kanseri riskleriAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Bir Bir nefeslik umut
Sanattan spora kadar her alanda başarıyı yakalayan Banu Kuday,...
Rahat uyu Tuba
Vali Güler uyarıyı yapmış
Dağlıca'da korucu şüphesi
Öksürük deyip geçmeyin!
Şifa 115 yıldır Ayaş'ta
Gençlik zirvesi
SPOR
Aslan Aslan büyü bozdu
Yabancısız sahaya çıkan 8 eksikli Cimbom, 3 maçta 19 gol atan Kanarya...
Yüzde yüz Türk gücü
Üzülmeyin! Turu geçeriz
Güzel ve çirkin
Gökhan&Topuz savaşı
Kartal stop etti
Trabzon'un pestili çıktı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 10°C 4°C 
ANKARA Sisli 8°C -8°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 17°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.452,080 D:% 4,11
DOLAR S: 1,166 D:% -0,77
EURO S: 1,731 D:% -0,69
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku