Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Kasım 2007  

Yöresel damak tatları: Edirne



Pırasa Çorbası
HAZIRLANIŞI
YIKAYIP tuzlu suda 30 dakika pişirdiğiniz patatesleri soyun. Pırasaları ayıklayıp yatık olarak dilimleyin, 20 dakika yağda kızartın. Daha sonra süt ve püre halindeki patatesi ilave edin. Tuz, biber ve et suyunu da koyup, karıştırarak 30 dakika pişirin. İnce kıydığınız maydonozu yumurta sarısı krema, rende kaşarla karıştırıp pişen çorbaya ilave edin. 3-4 dakika daha pişirin. Kızarmış ekmek parçalarıyla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
3 adet pırasa, 2 adet patates, 50 gr. margarin, 1 litre et suyu 250 gr. süt, 250 gr. krema, 1 adet yumurta sarısı, 1 demet maydonoz, 40 gr. rende kaşar, 6 dilim tost ekmeği, tuz, biber.

Tava Ciğer
HAZIRLANIŞI
CİĞERİN zarlarını soyup yarım parmak eninde uzun parçalar halinde doğrayın. Bol suyla yıkadıktan sonra iri delikli bir süzgece koyup bekletin. Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra bir tepsinin üzerine döktüğünüz un ile iyice karıştırın ve unlayın. Ardından parçaları ikişer üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın. Ciğerleri kuvvetli ateşte bir dakika kızarttıktan sonra kurumadan kevgirle tavadan alın ve tuzunu serpip sıcak sıcak tüketin.

MALZEMELER
1/2 su bardağı un 1 dana karaciğeri 1 bardak sıvı yağ Yeteri kadar tuz

Badem Ezmesi
HAZIRLANIŞI
BADEMLERİ ılık suyla ıslatıp kabuklarını soyun. Toz şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatıp yoğun bir şerbet hazırlayın. Bademleri mutfak robotunda kıyın. Üzerine yavaş yavaş şerbeti döküp karıştırın. Kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle dilediğiniz şekli verdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. badem 170 gr. toz şeker (2 çay bardağı+2 çorba kaşığı), un, su.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Üçüncü 'gerdanlık'...Üçüncü 'gerdanlık'...
Hep güzel kokmak istedikÖteki Paris
Ağrıdan egzersiz yaparak...Hiç de afiyet olmuyor!
Gezici Festival dünya turundaDKNY'nin geleneksel...
Güzelleşirken, ayağınız...Esmer su yosunu tazelik...
Kahvaltıda buluşalımYeter ki ne istediğini...
Muhteşem 3'lü göz kamaştırıyorSiz de 'botoks'lanın...
İlk kez anne olanlar risk...Kilo almamanın yolları
Etkinlik takvimiAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Türk'ün Türk'ün Akın'ı
Bebek katillerine 'Terörist' denilmediği dünyada, Türk genci Akın...
Gönüllü şehit
Hedef: Nokta operasyon
Al Pacino yakalandı
Senaryocu çete sahnede
Rüşvet profesörü
Sihirli başparmak
SPOR
Derbi Derbi öncesi savaş çıktı
Maçımıza MHK'nın bile tartıştığı İsmet Arzuman'ın atanması objektif...
Zico'dan Avrupai plan
Oyuna gelmeyin
Kadıköy'de derbi ateşi
Polat saati kurdu
Gattuso gibiyim
İşkence sona erdi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 20°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.855,060 D:% -0,90
DOLAR S: 1,180 D:% -0,04
EURO S: 1,709 D:% 0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku