Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Ekim 2007  

Kalbimize gömdük



Şehitlerimiz dün toprağa verildi. Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Antalya'daki cenaze töreninde annesi Nefise Ünal, "Yavrum beni bırakıp gitme" diye ağıt yaktı.

***

Yeriniz yüreklerimiz

Kanlı terör örgütünün saldırısında şehit düşen 12 Mehmetçik, dün son yolculuklarına uğurlandı Kırmızı-beyaz öfke selinden yükselen tepkiler, dualara, feryatlara, ağıtlara, gözyaşlarına karıştı.

Şehit Soner Özübek (Eskişehir)
Eskişehir, dün Soner'ini uğurladı. Şehit Piyade Astsubay Soner Özübek, memleketi Eskişehir'de defnedildi. Törene, binlerce vatandaş, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekilli, mülki erkan ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, devlet ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Özübek'in şehit olması nedeniyle 3 ay erken terhis edilen ağabeyi Serdar ile üniforma giyen kız kardeşi Gamze Özübek, Türk Bayrağı'na sarılı tabutun önünde bir süre nöbet tuttu. Özübek'in cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi. Bir konuşma yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Şehitlerimizin hesabını soracağız, soruyoruz da ama daha fazla soracağız. Bu işte kararlıyız" dedi.

Şehit Lokman Eker (Yozgat)
Terhisine 1 hafta kala şehit olan Piyade Onbaşı Lokman Eker, memleketi Yozgat'ta törenle toprağa verildi. Törene 30 bin kişi katıldı. Ağabey Servet Eker'in "Dün Lokman'ın arkadaşı aradı. 'Ağlamayın, Lokman'ım ölmedi' dedi. İnşallah hepimiz şehit oluruz" diye gözyaşı döktü.

Şehit Mehmet Bozkuş (Uşak)
Hain saldırıda şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş'un cenazesi, memleketi Uşak'ta defnedildi. Bozkuş ailesini, onbinler yalnız bırakmadı. Şehit Asteğmen Bozkuş'un annesi Cennet Bozkuş ile babası İsmail Bozkuş, baygınlık geçirdi. Anne ve baba Bozkuş, bir süre ambulansa alındı. Ancak bir an vardı ki, törene katılan herkesin yüreklerini dağladı. Şehit Bozkuş'un evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Burcu Taş, (arkada) Mehmet'inin fotoğrafına dokunarak ağıtlar yaktı.

Şehit Vedat Kutluca (Kırıkkale)
Şehit Piyade Er Vedat Kutluca'nın Kırıkkale'deki cenaze töreninde öfke ve gözyaşı vardı. Anne Gülhan ile baba Abidin Kutluca, güçlükle ayakta durabildi. 13 yaşındaki Kubilay'ın ağabeyine vedası ise yürekleri yaktı. Kutluca Kore Gazisi olan dedesi Bedrettin Kutluca'nın mezarı yanında defnedildi.

Şehit Mustafa Uysal (Antalya)
Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın cenazesi, memleketi Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak Köyü'nde defnedildi Törene, yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Şehidin eşi Meral Uysal, oğlu Hüseyin (11), kızı Beyza (14), annesi Nefise Ünal'ın feryatları yürek yaktı. Acılı eş Meral'in "Onu 43 gündür görmedim. Ne olur son bir kez yüzünü göreyim" feryatları yürek yaktı.

Şehit Yavuz Öztürk (Afyon)
Afyon'un ikinci şehidi olan Şehir Er Yavuz Öztürk, binlerce kişi tarafından uğurlandı. Şehit Er Yavuz Öztürk'ün annesi Fatma Öztürk'ün ağıtları teröre lanet okuyan binlerce kişinin sesine karıştı. Oğlunun tabutundan ayrılmak istemeyen Fatma Öztürk'ü, yakınları sakinleştirdi.

Şehit Zekeriya Yatı (Ordu)
Jandarma Er Zekeriya Yatı, memleketi Ordu'da toprağa verildi. Şehidin kız kardeşleri Rukiye ve Selma Yatı tören alanında fenalık geçirince ambulanslarda iğne yapılarak sakinleştirildi. Anne Hatice Yatı'nın "Allah'ım gülümü soldurdular. Allah'ım ne olur sende onların canlarını al" diye feryat etti. Nişanlısı Aliye Yığınak, sürekli nişan yüzüğünü öperek, "Yiğidim sana kimler kıydı, ben şimdi sensiz ne yapacağım, niye beni bırakıp gittin. Allah'ım onsuz yaşayamam benim de canımı al" diye ağladı.

Şehit Mehmet Cücük (Gaziantep)
Gaziantepli Mehmet Cücük'ün cenazesine Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve yüzlerce vatandaş katıldı. Yeter Cücük, "Üç oğlum daha var, onları askere gönderirim" dedi. Şehidin 3 erkek kardeşi ise üzerlerine giydikleri "Hepimiz Türk'üz" yazılı tişörtle dikkat çekti.

Şehit Samet Saraç (Bursa)
4 yaşında ayrıldığı öz annesine 15 yıl sonra kavuşan Şehit Samet Saraç'ın cenaze töreninde, gözyaşları sel olup aktı. 70 bin kişinin katıldığı törende öz annesi Filiz Turan (sağda) ile üvey annesi Fahriye Saraç, birbirlerini teselli etti. "Oğluma söz verdim ağlamayacağım" diyen Turan'ın "Oğlumun bir kulağında beni vardı. Bakmak istiyorum. Bu belki de benim Sametim değildir" dediği öğrenildi.

Şehit Tarık Emeket (Kars)
Çobanlık yaparak evini geçindiren şehit piyade er Tarık Emeket, Kars Sarıkamış'a bağlı aşağı Sallıpınar Köyü'nde toprağa verildi. Emeket'in babası Aslan Emeket, "Ağlamıyorum. Vatan sağolsun. Oğlum görevine devam ediyor" dedi. Bu arada törene katılan vatandaşlar, Barzani ve Talabani'nin kuklalarını yaktı.

Şehit Selçuk Gürdal (Afyon)
Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal, memleketi Afyon'da ebediyete uğurlandı. Törene Çevre Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Eşinin üniformasını giyen Naciye Gürdal oğlu Samet'le gözyaşı döktü. Gürdal'ın uzman çavuş olan kardeşi Zafer Gürdal, Eroğlu'ndan Hakkari'ye tayinini istedi.

Şehit Abdurrahman Doğan (Adıyaman)
Acı ve öfke Adıyaman'da da vardı. Şehit Piyade Komando Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesi memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Oğlunun tabutunun arkasından güçlükle alınan babası, yürekleri yaktı.




DİĞER GÜNE BAKIŞ HABERLERİ
Londra'dan restİşte kayıp askerler
Yetki askerdeMeclis'te terör gerilimi
Irak: PKK büroları kapatılıyor'PKK'nın yönetimi artık...
'Kürtleri seviyoruz...Gökçek'in tazminatına ret
Danıştaya rağmen atama yapılıyor'Koordinatları verelim vurun'
RTÜK'ten yayın yasağı
AKTÜEL
Şüpheli Şüpheli ölüm!
Avustralya'nın en zengin Türk'ü unvanına sahip Mustafa İlhan (42),...
ABD'nin de 'ciğeri' yandı
Antalya'ya yerleşebilirler
25 gün dayanabildi
Miss İngiltere'ye 'Kilo al'...
Tam 12 kez ölüp tekrar canlandı
Bin Ladin: Bütün direnişçiler...
EKONOMİ
IMF kredisine ihtiyacımız yok 'IMF kredisine ihtiyacımız yok'
IMF ile her halükarda ilişkimizin olacağını anlatan Şimşek, ekledi:...
Vaillant, Türkiye'yi üretim...
Borsa toparlandı, dolar düştü
'Migros'ta % 10 hisseye talip...
Minibüslerdeki sloganlar...
İhracatçılardan 'Gölge Kurul'
Yerli gazda hedef 3 yılda 25...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 15°C 
ANKARA Yer Yer Sağanak Yağışlı 20°C 10°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 23°C 16°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 22°C 16°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 55.752,220 D:% 3,30
DOLAR S: 1,213 D:% -1,58
EURO S: 1,730 D:% -0,77
SAKLAMBAÇ
GÜNCEL
SPOR
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku