Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Ekim 2007  

Süper Lig panoraması



YAZARLAR NE DEDİ
BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
2-0 arkaya düşmüş bir takımın maç kazanmasını küçümseyecek adam değilim. Sessiz de olsa gürültüsü de olsa Trabzon zor bir deplasman yeri. En tuhafıma giden şey de Rüştü'nün atılması oldu. Orta hakem devam ediyor, yardımcısı kolu işaret ediyor. Beşiktaş'ın kenardaki bu hakemlerle arası bozuk. Bu işler hep Beşiktaş'ın başına geliyor.
Attila GÖKÇE (Milliyet): Beraberliği bulduğu için sevinmeyen, coşkusunu içinde taşıyıp ciddiyetini takınan Beşiktaş maçı kazanma isteği ve hırsını sürdürdü. Tello'nun, Bobo'nun, Cisse'nin yorgun İbrahim Üzülmez'in gayretleri galibiyet golünü çağrıştırıyor. Bobo hem golünü attı, hem de kalecilik görevini fazlasıyla iyi yaptı. Haftaya Belediye karşısında kaleyi Bobo mu, Atilla mı korur onu bilemem.

FENERBAHÇE
Alaattin METİN (Akşam):
Fenerbahçe'ye tempoyu veren de sahada arkadaşlarını ateşleyen de Alex'ti. Tam bir top cambazı. Nerede, nasıl pas verileceğini, ne zaman koşacağını çok iyi biliyor. Konya maçında koştu, boş alanlara giderek arkadaşlarını rahatlattı. Birbirinden güzel paslar ve hareketlerle de hem seyredenlere "İyi ki Alex gibi oyuncumuz var" dedirtti, hem de rakibin direncini kırdı.
Zeki ÇOL (Zaman): Fenerbahçe, Konyaspor karşısında gerçekten farklı oynadı. Rakibinin açık futbolu tercih etmesi zaten onun için bulunmaz nimetti. Bireysel becerileri gelişmiş oyuncularıyla hele hücumda sürekli geniş alan bulmak takımın iştahını kabartmış pozisyonlar birbirini kovalamaya başlamıştı. Sonuçta Fenerbahçe farklı oyunun karşılığını farklı bir sonuçla almayı başardı.

GALATASARAY
Ali Sami ALKIŞ (Star):
Galatasaray'ın oyuna dahil olması ancak 30. dakikadan sonra mümkün oldu. O ana kadar hiçbir etkinliği yoktu. G.Saray 2. yarıya baskıyla, tempoyla ve pozisyonla başladı. Ancak Lincoln'ün ligin ilk haftalarındaki göz okşayan futbolunun, tekniğinin ve hırsının törpülenmiş olması sonuçta etkili oldu. Bu futbolcunun kulaklarının çekilme zamanının geldiğini düşünüyorum.
İlhan SÖYLER (Hürriyet): Feldkamp'ın elinde takımı faaliyete geçirecek birçok iyi enstrüman çalan futbolcu var. Ama bunu bir araya getirip ahenk içinde çalamamanın eziyetini çektiler. Ankaraspor kalesini sadece Barış rahatsız etti. Kalli hücumda etkisiz olan Hakan Şükür ve Arda'ya kement atıp sahaya Hasan ve Nonda'yı sürdü. Onlar yapamadı belki bunlar yapar dedi ama evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Ne Hasan ne de Nonda topu hedefe gönderemedi.

GOL KRALLIĞI
6 GOL
: Gökdeniz (Trabzonspor), De Nigris (Gaziantepspor)
5 GOL: Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayserispor)
4 GOL: H.Şükür (G.Saray), M.Ali, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Adriano (Büyükşehir), Yusuf (Denizlispor)
3 GOL: Sinan (Bursa), Umut (Trabzonspor), M.Çakır, Okan (G.Birliği), Holosko (V.Manisa), Iglasias (Kayseri), Sterjovski (OFTAŞ), Nonda (Galatasaray), Tello, Bobo (Beşiktaş), Uğur Yıldırım (Gaziantep), Theou (Kasımpaşa), M.Hacıoğlu (Konya), Krita (Ankaragücü), Kratochvil (Denizli), Semih (F.Bahçe)

HAFTANIN TAKIMI
Beşiktaş
Trabzon deplasmanında ilk 6 dakika içinde 2-0 geriye düşen Beşiktaş, güçlü rakibi karşısında asla yılmadı ve maçı kazanmasını bildi. Zorlu deplasmanı 3 puanla atlatan Kartal haftanın takımı olmayı hak etti.

HAFTANIN HAKEMİ
Fırat Aydınus

Çaykur Rizespor-Bursaspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcı hocalarıyla iyi anlaştı. Aydınus böyle giderse adından çok bahsettirir.

HAFTANIN KARMASI

Gökhan (G.Birliği)
R.Carlos (F.Bahçe)
Aydın (Kayseri)
Fahri (Ç.Rizespor)
Kratochvil (Denizli)
Yusuf (Denizli)
Adriano (Büyükşehir)
M. Yıldız (Sivas)
Serkan (OFTAŞ)
Burak (Beşiktaş)
Semih (F.Bahçe)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Semih (F.Bahçe)
Semih'e helal olsun demekten başka ne söylenebilir. Konya maçında 1 gol atarken 2 de asist yaptı. Kendisini çoğu zaman yedek bırakan Zico'ya da anlamlı bir cevap verdi.

HAFTANIN GOLÜ
Denizlispor'un usta silahşoru ceza sahası içinde topa nefis vurarak haftanın en güzel golüne imzasını attı. Yusuf'un attığı bu estetik gol gerçekten jeneriklere geçecek kadar güzeldi.

HAFTANIN KARE ASI
Semih (Fenerbahçe)
Burak (Beşiktaş)
Yusuf (Denizlispor)
Carlos (Fenerbahçe)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI

Bülent Uygun (Sivasspor)
Sivas
'ın genç hocası Bülent Uygun, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Takımı, ligin güçlü ekiplerinden Manisa'yı yenerek tarihinde ilk kez lig lideri olurken, şüphesiz bu başarıdaki en büyük pay Uygun'undu.

HAFTANIN OLAYI
Sivas, büyükleri geride bıraktı
Süper Lig'de 9. hafta geride kalırken Sivasspor, büyük bir başarıya imza attı. Dev bütçelerle sezona başlayan G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş'ı geride bırakarak haftayı lider tamamlayan Sivas, futboluyla alkışlandı.

KART GÖRENLER
SARI KARTLAR:
Ceyhun (Trabzonspor, M.Yozgatlı (Beşiktaş), Serdar, Tehoue, Faruk, Fransergio, Gökhan (Kasımpaşa), Tjikuzu, Ünal (Büyükşehir), Gökhan Güleç, Süleymanou (Denizlispor), M.Polat (Gaziantepspor), Zafer, Suat (Ç.Rizespor), Jason (Bursaspor), Kerem, Erkan, Mehmet Nas (G.Birliği), Aydın, Durmuş, Iglesias (Kayserispor), Erman, El Saka (Konyaspor), Vederson (F.Bahçe), Lincoln (Galatasaray), Tayfun, Tita, Adem (Ankaraspor), Cem Can, Krita, Emre, İlkem (Ankaragücü), M. Ali, Abdurrahman (Sivas), Şener (Manisa)
SARI KART CEZALILARI: Kerem (G.Birliği), Mehmet Polat (Gaziantepspor), Emre (A.Gücü)
KIRMIZI KART: Rüştü (Beşiktaş)

CEZA TAHTASI
BÜLENT YILDIRIM Beşiktaş maçında Rüştü'nün ceza sahası dışında topu göğsüyle uzaklaştırmasına kırmızı kart göstererek büyük hata yaptı. Bu pozisyonda yardımcısı Baki Tuncay Akkın'ın hatasına ortak oldu. Beşiktaş'ın puan kaybına neden olabilirdi.

ZİYA DOĞAN Trabzonspor Teknik Direktörü, Beşiktaş maçında ilk 6 dakika içinde 2-0'ı yakalamasına rağmen bu avantajı koruyacak bir önlem almadı. Ceza tahtamıza giren Ziya Doğan dün görevinden istifa ederek Trabzon defterini kapattı.

KADER ANI
Beşiktaş, Trabzon deplasmanında 3-2 öne geçtikten sonra Rüştü'nün atılmasıyla zor anlar yaşıyordu. Kaleye geçen Bobo elinden geleni yapmasına rağmen sonuçta bir golcüydü. Karşılaşmanın 87. dakikasında Beşiktaş ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Gökdeniz'in şutunda topun üstten dışarı çıkması bir kader anıydı. G.Saray-Ankaraspor maçında da Barış'ın sert vuruşunda meşin yuvarlağın yan direğe çarpıp auta gitmesi de tam anlamıyla bir kader anıydı.

9. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Trabzonspor-Beşiktaş: 2-3, Büyükşehir-Kasımpaşa: 2-0, Gaziantep-Denizli: 1-2, Ç.Rize-Bursa: 2-0, G.Birliği-Kayserispor: 1-1, Fenerbahçe-Konya: 4-1, Galatasaray-Ankaraspor: 0-0, G.OFTAŞ-A.Gücü: 2-1, Sivas-V.Manisa: 1-0


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Güldürün yüzümüzüKimseden korkmayız
Cimbom'a çifte şokFener'den yılın çalımı
Aurelio: Buraya 3 puan...Nonda kulüp arıyor
Sivas zirveyi kaptıDerbi Oftaş'ın
Liverpool affetmezDoğan gitti Yanal yolda
Hüseyin'e emanet!D.Bakır nefes aldı
Bursa'da deprem!Mae West iyi durumda
Hızma'ya güveniyorumHaber hattı
Spor turu
SAKLAMBAÇ
Oy Oy şişmanım şişmanım zayıflayamazsan yandın!
Dünyada gün geçtikçe artan ve insan sağlığını tehdit eden aşırı...
Halin duman olmadan
Bir 'kent' ağrısı: Migren
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları

EKONOMİ
5 5 milyon borçlu, bankaları 'transfer' yarışına soktu
Bankalar, her ay kredi kartı borcuna faiz ödeyen yaklaşık 5 milyon...
Borsa ve dolarda 'sınır...
500 milyon $'lık yatırım
Doğuş ve Meiller'den işbirliği
Alınacak kararın arkasındayız
Irak'a elektrik satışı masada
Fiat'a 'Linea' dopingi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 23°C 16°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 12°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 22°C 19°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 27°C 18°C 
ADANA Çok Bulutlu 31°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.969,780 D:% -2,73
DOLAR S: 1,228 D:% 1,32
EURO S: 1,741 D:% 0,55
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku