Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Eylül 2007  

Acil servis



Eşim de mantar tedavisi olmalı mı?
Sayın doktor sık sık mantar oluyorum. Doktorumun verdiği ilaçları kullanıyorum ama sonra tekrarlıyor. Acaba sadece ben tedavi olduğum için tekrarlıyor olabilir mi? Eşimin de tedavi olmasına gerek var mı? Bu konuda kendisini ikna edemedim ama siz 'gerekiyor' derseniz mutlaka kabul edecektir. Lütfen bu konuda bizi bilgilendirin.
Rumuz / Aybalam
Vaginal mantar tedavisinde, lokal etkisi ve ağızdan kullanılabilecek çok sayıda ilaç mevcuttur. Mantar enfeksiyonu genelde vajen florasının bozulmasına bağlı oluştuğundan, cinsel yolla geçen hastalıklar sınıfına sokulmaz ve böyle kabul edilmez. Bu nedenle eş tedavisinin gerekliliği tartışmalıdır. Sizi muayene eden doktorunuzla konuyu görüşmenizi öneririm.
Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Düzgün Korkmaz

Doğum çatlaklarımdan kurtulabilir miyim?

Sayın doktor, multiclear teknolojisi hangi sorunların tedavisinde kullanılıyor? Doğum sonrası karnımda çok fazla çatlak oluştu. Bu teknoloji çatlaklara da iyi geliyor mu?
Lütfiye Gök / İstanbul
Bahsettiğiniz bu teknoloji kırışıklardan sivilceye kadar pek çok cilt probleminde de rahatlıkla uygulanıyor. Ancak, multiclear teknolojisi en çok sedef hastalarının yüzünü güldürüyor. Sedef hastalığı nedeniyle vücutta oluşan lekeler bu yöntemle giderilirken tekrar görülme süreleri de oldukça uzuyor. Ayrıca, vitiligo, rosacea, ameliyat ve yara izleri, kadınlarda görülen çatlaklar da multiclear tedavisine olumlu sonuç veren problemlerden.
Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Herman Mayısoğlu

Botokstan kaç gün sonra iyileşirim?
Yüzüme botoks yaptıracağım. Botoks yaptırdıktan sonra ne kadar zamanda normal hayatıma devam edebilirim? Daha sonra bir ilaç kullanmama gerek var mı? Arkadaşlarım botoksu önermiyor? Bu konuda siz ne dersiniz? Bu işlem ne kadar sürüyor? Vereceğiniz yanıt için şimdiden çok teşekkür ederim.
Rumuz / Gülpembe
Yapılan işlemin hemen ardından genellikle uygulama yapılan bölgeye buz kompresi yapılması, olası kızarıklık ve hassasiyeti minimuma indiriyor. Hasta, yaklaşık 10 dakika süren işlemden hemen sonra günlük hayatına dönebiliyor. İşlemin sonuçlarını fark etmek için çoğunlukla 2-3 hafta beklemek gerekebiliyor. Hangi amaçla botoks yaptıracağınızı yazmamışsınız. Uygulamayı yapacak doktorla görüşüp daha detaylı bilgi almalısınız.
Plastik Cerrahisi Uzmanı Dr. Bahadır İmer

Oğlum kısır olacak diye korkuyorum
Sayın doktor, kabakulak hastalığının kısır yaptığını öğrendim; doğru mu? Ama testislere sıçradığında kısırlığa neden oluyormuş! Oğlum 4 yaşında kabakulak geçirdi. Onun testislerine sıçrayıp sıçramadığını bilmiyoruz. Lütfen bize bir yol gösterin. Şimdi 10 yaşında.
Rumuz / Oğuzhan
Kabakulağın komplikasyonları arasında testis iltihabı da (orşit) vardır. Orşit sırasında testis kızarır, şişer ve son derece ağrılı olur. Ancak çocukluk çağında testis kılıfı esnek olduğu için testis şişerken kılıfı da yeteri kadar esner ve testis dokusunda tahribat çok az gerçekleşir. Dolayısı ile kısırlık olması beklenmez. Oysa erişkin erkeklerin testis kılıfları esneklik özelliğini yitirmiş ve bağ dokusu sertleşmiştir. Bundan dolayı kabakulak erişkin erkeklerde testisleri etkilerse kısırlıkla sonuçlanabilir.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Özkılıç

Lazer yöntemiyle katarakt sorunu da çözülebilir mi?
Sayın doktor, benim sorunum annemin gözleriyle ilgili. Annemin gözlerinde katarakt olduğu ortaya çıktı. Kadıncağız ilaç tedavisi görüyor ancak uzun süredir bir iyileşme olmadı. Doktoru ilaç tedavisinin sonuç vereceğini söylemişti, ama dediği gibi çıkmadı. Şimdi bu ilaçları bıraktırmayı düşünüyoruz. Doktorun onayını almadan böyle bir davranışta bulunmamız yanlış mı olur? Acaba göz bozukluklarında uygulanan lazer ameliyatıyla katarakt sorunu da çözülebilir mi? Bunun bir yan etkisi olur mu? Bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.
Goncagül Esentürk / Eskişehir
FAKO yöntemi ile dikişsiz olarak yapılan katarakt ameliyatları, halk arasında yaygın şekilde laserle katarakt ameliyatı olarak yanlış bilinmektedir. Gerçek anlamda lazerle katarakt ameliyatı henüz deneme aşamasındadır. Yakınınızı yeniden göz doktoruna götürerek kataraktının durumunu göstermenizde yarar vardır. Doktorunuzun önerisi ve bilgisi dışında ilaçları bırakmanızın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle öncelikle doktorunuzla konuşup, onun önerileri doğrultusunda hareket etmeniz gerekir.
Göz Hastalıkları Uzm. Dr. Arda Kayhan Güreli

Besin zehirlenmelerinin belirtileri neye göre farklılık gösterir?
Bakteri türüne göre besin zehirlenmelerinin belirtileri değişiklik gösterir mi? Yoksa tüm zehirlenmelerin hepsi aynı belirtiyi mi verir?
Rumuz / Derbentli
Genelde hemen hemen aynıdır; fakat bazı değişiklikler görülebilir. Dondurma, krema, mayonez, patates salatası ve deniz ürünleri zehirlenmeleri karın ağrısı ve ishal şeklinde görülür. Ev konservelerinden bulaşan bakteriler 12-72 saat arasında ortaya çıkarlar ve görme bozukluğu, yutma güçlüğü gibi şikayetlere yol açar. Bazı süt, süt ürünleri ve yumurta zehirlenmelerinde hastalığın kuluçka süresi 6-48 saat arasındadır ve belirtileri de ishal, karın ağrısı ve ateştir. Nadir olarak pişirilip saklanan etlerden bulaşan bakterilerde kuluçka süresi 8-14 saattir ve belirtileri kramp şeklinde karın ağrısı, ishal, ateş ve kusmadır. Tahıldan yapılmış bazı yemeklerden bulaşan bakterilerde kuluçka süresi 1-6 saattir ve hastalık karın ağrısı, kusma şeklinde kendini gösterir. Bazı başka besinlerde kuluçka süresi 1-7 güne kadar çıkabilir. Bu durumda belirtiler de aşırı gaz, ateş, karın ağrısı, ishal ya da kanlı ishal şeklinde görülebilir.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Yılmaz Çamlıca




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dizinizin bağı çözülmesinGenetik bebe
Gerçek bir başarı hikayesiDiyalize girenlere umut ışığı
'Hamburgerle birlikte...Engelilere gıda yardımı yapıldı
'Oruçla manevi huzur buldum'LÖSEV şenliği
Sudan'a doktor aranıyor'Sprey ve damlalar oruç bozmaz'
Lens takmadan doktora gidinAz uyuyun ama susuz kalmayın
'Aç karnına alışveriş...Kansere karşı Linghzi mantarı
Modern çağın hastalığıKına egzama ve lekelere...
İngiltere'de şimdi de...Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıCildiye Uzmanı Uzm. Dr.
GÜNCEL
Önce Önce baba, sonra mahkum
21 yaşındaki Onur ile 16 yaşındaki Müjde, 2 yıl önce birbirlerini...
Zemzem bereketi
Direnişin sembolü
Şiddet bitmiyor
Soruyu bil Google'a gir
Vatandaş yakalar
Hentbol oldu şiddetbol
SPOR
Ligin Ligin hovardası
Çarşamba günü dünyaca ünlü rakibi önünde futbol şov yapan Kanarya,...
Golcünün Paşa'sı
İnter bir rüya mıydı!
Hissettim ve vurdum
Trabzon 2 parça
Yiğido söktü aldı
Antep altın buldu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 21°C 16°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 27°C 19°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 30°C 19°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.882,140 D:% 0,63
DOLAR S: 1,226 D:% -0,77
EURO S: 1,726 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku