Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Eylül 2007  

Ek iş yapılamaz

Sözleşmeli öğretmenlerin de devlet memurları gibi ek iş yapmaları yasaklanmıştır. Bu duruma özel dershaneler de dahil edilmiştir....



*Sözleşmeli öğretmenlerin aylıkları nasıl ödenir? Sözleşmeli öğretmenler, sözleşmelerinde belirtilen brüt aylık üzerinden aylık alır. Aylık ödemeler her ayın başında peşin yapılır (Her ayın 15'inde). Ay sonundan önce ayrılmalar olursa, kalan günlere düşen ücret tutarı doğrudan geri alınır.

* Sözleşmeli öğretmenler özel dershanelerde çalışabilir mi? Sözleşme ile çalıştırılan personel, kazanç getirici başka bir iş yapamaz. Bu duruma göre, sözleşmeli öğretmenlerin özel dershanelerde görev almaları mümkün olamamaktadır.

* Sözleşmeli öğretmenlere, görev yeri dışında geçici olarak görevlendirildiklerinde gündelik ve yol giderleri ödenir mi? Sözleşmeli öğretmenler, görev yeri dışında geçici olarak görevlendirildiklerinde, gündelik ve yol giderleri, unvanı, hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali kadrolu öğretmenler esas alınarak, 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile tespit edilen esaslara göre ödenir.

* Sözleşmeli öğretmenler, geçici iş görmezlik ödeneğini nasıl alır? Sözleşmeli öğretmenler, hastalanmaları halinde geçici iş görmezlik ödeneğini 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 37'nci maddesine göre alır. Hastalık nedeniyle geçici iş görmezliğe uğrayanlara, geçici iş görmezliğe uğradıkları tarihten önceki 1 yıl içinde en az 120 gün hastalık sigortası ödemiş olmaları durumunda, geçici iş görmezliğin 3'üncü gününden başlamak üzere her gün için ödenir.

* Sözleşmeli öğretmenler, sağlık karnesini nasıl alabilir ? Sözleşmeli öğretmenler, 1 yıl içinde 90 gün hastalık sigortası primi ödemiş ise işyerlerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüklerine müracaat ederek sağlık karnelerini alabilir. Ayrıntılı bilgiyi "www.ssk.gov.tr" ya da "www.ssk.gov.tr" adlı web sitesinden elde edebilirsiniz.

* Sözleşmeli sınıf öğretmelerinin, haftada sözleşme ücreti ve ek ders ücreti karşılığı girmesi gereken ders saati ne kadardır? Sözleşmeli sınıf öğretmenleri, kadrolu öğretmenler gibi haftada 18 saat, ek ders ücreti karşılığı da 12 saat olmak üzere haftada toplam 30 saat derse girebilir.

* Sözleşmeli öğretmenlere nöbet görevi verilir mi? Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenler için öngörülen görevleri ve verilecek emirler çerçevesinde göreviyle ilgili kendisine verilen tüm işleri yapmayı, öğretmenlik mesleği ve etik kurallar ile ilkelere uymayı kabul ve taahhüt edeceğini belirtmiştir. Bu duruma göre sözleşmeli öğretmenlere de görev yaptıkları eğitim kurumlarında kadrolu öğretmenler gibi nöbet görevi verilebilecektir.

* Milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi? Anılan hüküm çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenleri, milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından, bu günlere ait ek ders ücretlerini alabileceklerdir.

* Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlere, sevkli oldukları günlerde, bu günlere rastlayan ek ders ücretleri ödenir mi? Ek ders ücretinden yararlanmakta olan yönetici ve öğretmenler, 1 ayda 4 günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyenler, yine bu günlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır. Ancak, ayakta görülen tedavinin 1 ayda 4 günü geçmesi halinde 4 günden fazla olan günler için ders ve ek ders görevi yapılmış sayılmayacaktır.

* Her derece ve türdeki örgün veya yaygın eğitim kurumlarında yapılan sınavlarda, öğrencilerin sınava girmemeleri halinde, sınav komisyon üyelerine ve sınav gözcülerine ek ders ücreti ödenir mi? Öğrencilerin sınava girme şartı aranmadan yapılacak olan sınavlarda görev alacak sınav komisyonu üyeleri ile sınav gözcüleri, sınava hiçbir öğrenci girmese dahi bu kapsamdaki görevleri karşılığında ek ders ücretinden yararlanabileceklerdir. Ancak sınavda öğrenci çokluğu yaşanırsa, ek ders ücreti almaları söz konusu değildir.


ERDAL AYDIN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Bir de yokluk yıktıLeyla'nın katili komşusu çıktı
Ramazan kavgasıYollarına ecel çıktı
Engelli kızını bıçakla...İlk zil ilk müjde
Yaratılmışların en şereflisiBebeğine yer bulamadı
Metrobüs bölünmesiKatilden hiç iz yok
Oğlunu arıyorNikahta özgürlük var
Boru değil isyan!Eylül'den 2 günlük yaz...
Alevler korkuttuBarajlar gittikçe azalıyor
Okul yerine ölüme gittiAnnesine kızdı canına kıydı
Zincirleme köpek kazası6 tonluk beton çeşme...
Asansörde dehşet...Hırsız polisi ağlattı
Tecavüze evlilik affı'Net'te 230 erkek zor...
Taşınanlar Dikkat!4 kişiye 37'şer bin YTL
Düzce Belediyesi deprem cezalısıBedri Koraman iyileşti
Telefon kartının sahibi...Keten tohumu ilaç gibi
Meyve en güçlü antioksidanÖlümeramakkalmıştı
Ece'nin davası örnek olduAskıdaki ekmek sahibini buldu
Organ nakli hayata bağladıTalasemi kaybetti
Zem zem suyunun esrarı...Okullar obezite riskini artıyor
Tuvaletlere...Tiryaki anneler dikkat
Migren fakir çocukları vuruyorBulmaca beynin gençlik aşısı
Diz ağrıları kanser habercisiHamurlu tatlılar sütlü...
'Azgın teke' eve döner
EKONOMİ
Hazır Hazır çorbalar her eve girdi pazar 150 milyon YTL oldu
Ramazan ayı ile birlikte tüketimi artan hazır çorbada pazar büyüklüğü...
'Artık kurşun kalemle kur...
Sosyal güvenliğe ince ayar
İşsizler arttı, oran değişmedi
Emlak uyarısı: Köpük patlar
Telekom'da Yıldırım arabulucu...
4 bakandan 'enerji' zirvesi
MAGAZİN
Sömürü Sömürü Diva'sı!
Dini sömürdüğü için eleştirilen Bülent Ersoy dekolte kıyafetiyle dua...
Aşkı kızlar bitirdi
Ekranın Oscar'ları...
Demirel'i oyuncu yapan film!
Yine mi estetik?
Vekil seçildi hayatta kaldı!
Tasarımcılık dersi alıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 10°C 
İZMİR Açık 33°C 18°C 
ANTALYA Açık 30°C 23°C 
ADANA Açık 35°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.536,540 D:% -0,17
DOLAR S: 1,266 D:% 0,60
EURO S: 1,757 D:% 0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku