Et Kavurma MALZEME: 2 çorba kaşığı margarin 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti 2 adet soğan 1 adet orta boy havuç 2 adet domates 15 adet mantar Tuz, karabiber
HAZIRLAMA: DERİN bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun. Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp da çekene dek pişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin. Kazınıp, yıkandıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin. Daha sonra yıkanıp, dilimlenmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kapağını kapatıp, etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.
Biberli Pilav MALZEME: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan, 2 adet dolmalık biber , 1 adet kırmızıbiber, 1 bardak pirinç, 2 adet domates, 1.5 su bardağı su, tuz.
HAZIRLAMA: ZEYTİNYAĞINI tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ateşten alın. Hafif lapa olarak servis yapın.
Börülce Salatası MALZEME: Yarım kilo börülce, 2 adet domates, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 dilim bayat ekmek, tuz.
HAZIRLAMA: BÖRÜLCELERİ ayıklayıp, yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip tencereye alın. 1 domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan birkaç çentik atıp tencereye koyun. Üzerine 4 parmak geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın. Yumuşayınca süzgeçten geçirin. Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın. Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı, sirkeyi ve zeytinyağını ekleyin. Kalan 1 adet domatesi rendeleyip ilave edin. Karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın. Ekmek ufalayıp servis yapın.