Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Eylül 2007  

Günün menüsü



Et Kavurma
MALZEME: 2 çorba kaşığı margarin
750 gr yağsız kuşbaşı dana eti 2 adet soğan 1 adet orta boy havuç 2 adet domates 15 adet mantar Tuz, karabiber

HAZIRLAMA: DERİN bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun. Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp da çekene dek pişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin. Kazınıp, yıkandıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin. Daha sonra yıkanıp, dilimlenmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kapağını kapatıp, etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.

Biberli Pilav
MALZEME:
1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan, 2 adet dolmalık biber , 1 adet kırmızıbiber, 1 bardak pirinç, 2 adet domates, 1.5 su bardağı su, tuz.

HAZIRLAMA: ZEYTİNYAĞINI tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın. Biberleri küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ateşten alın. Hafif lapa olarak servis yapın.

Börülce Salatası
MALZEME: Yarım kilo börülce,
2 adet domates, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 dilim bayat ekmek, tuz.

HAZIRLAMA: BÖRÜLCELERİ ayıklayıp, yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip tencereye alın. 1 domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan birkaç çentik atıp tencereye koyun. Üzerine 4 parmak geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın. Yumuşayınca süzgeçten geçirin. Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın. Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı, sirkeyi ve zeytinyağını ekleyin. Kalan 1 adet domatesi rendeleyip ilave edin. Karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın. Ekmek ufalayıp servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bomba aşk!Cildinizi sonbahara hazırlayın
Sıfırdan hastaneler...Maraton sona erdi hamilesin
Boyun ağrısı can yakıyor!İddialı geliyor
Modellikten modacılığaEkim'de keramet vardır!
İsminin hakkını veriyorGülşen hiç şen değil
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıKısa... Kısa...
Ortopedi Uzmanı Prof. Dr.
GÜNCEL
7'sinde 7'sinde polis vurdu
Bursa'da bir sabıkalıyı kovalayan polis, zanlının 7 yaşındaki kızı...
Kardeşçe iy-ilik
Serseri tehdit
Film gibi bir hayat
3 kişilik nikah
Ödev çocuğu bunaltmasın
Uyum zili yarın çalıyor
SPOR
Yakışmadı Yakışmadı çocuklar
Euro 2008 elemelerindeki son üç maçını da kazanamayan Ay-Yıldızlılar,...
Şimdilik susun
Zico mesajı aldı 3-5-2'ye döndü
Kalli kanunları
Öner fena kızdırdı
40. yılımızda hedef 7. kez...
Devler yine küçüldü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 26°C 17°C 
ANKARA Az Bulutlu 25°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 23°C 
ADANA Az Bulutlu 33°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.538,890 D:% -0,13
DOLAR S: 1,292 D:% -0,50
EURO S: 1,776 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu