Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Semizotu Salatası
MALZEME: 1 büyük demet semizotu,
2 adet soğan, 12 adet kiraz domates, 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
HAZIRLAMA: Semizotunu yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın. Soğanları soyup, halka şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Semizotu, soğan ve domatesleri geniş bir salata kasesine alıp, karıştırın. Salatanın üzerini ceviz içi ile süsleyin. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırıp salatanın üzerine döküp, servis yapın.
NOT: Dilerseniz bu salataya roka yaprakları ve birkaç dal taze nane ilave edebilirsiniz.

Ekşili Köfte Çorbası
MALZEME: 500 gr yağsız kıyma,
1 kahve fincanı pirinç, yarım demet maydanoz, 1 adet soğan, 3 adet yumurta, 3 adet havuç, 4 adet patates, 2.5 kahve fincanı sıvı yağ, 6 su bardağı su, 1.5 su bardağı yoğurt, 1.5 çorba kaşığı un, nane, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Pirinci yıkayıp, süzün. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın. Geniş bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip, köfteleri dizin. Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin. Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın. Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin. Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın. Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin. Tuz serpip, ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Domatesli Patlıcan Dolması
MALZEME: 4 patlıcan,
4 su bardağı et suyu, 5-6 adet domates, 10-12 adet mantar, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4-5 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 5 çorba kaşığı domates püresi, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. İçlerini sebze oyacağı yardımıyla çıkarıp, 1 su bardağı et suyunda 10 dakika haşlayın. Domates, mantar ve patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip ince kıyılmış taze soğan ve sarımsağı kavurun. Doğradığınız sebzelerle birlikte tuz, karabiber ve kalan et suyunu ekleyip pişirin. Domates püresini ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Haşlanmış patlıcanları, sebzeli içle doldurup, 5-10 dakika fırınlayın. Domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetede panik var!Onlara hiç yakışmadı!
İlk kez anne olanlar dikkat!Libidosu düşük olan...
Eyşan'a 'çingene' sempatisiHaftanın magazin olayları
Cok gec olmadan...Göğüslerini küçülttürüyor
Serdar'la Okan el ele veriyor'Güzellik' rekoru
Tutkunun esiri olmaBeckham modeli
Espark'ta alışveriş...Boya-badana işlerini hiç...
Kalp yetmezliğinde...Ev telefonunda cep havası...
Çocuk modasında yeni solukAltın Hasat raflarda
Çalışan kadının kışlığı hazırAŞK mesajları
Acil servisÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Futbolun gerçek yüzü...Fatoş ekrana ısındı
'7 kilo verdim'Dr. Nazmi Korkut...
GÜNCEL
Öğrencilere Öğrencilere müjde
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dev proje... Bakanlık, okullar açılır...
Tüm organlar gençleşiyor
Azmin diyeti
Sözün bittiği an
Acının Fotoğrafı
Savaşın sınırı yok
Ellerinden kaydı
SPOR
Lıncoln'den Lıncoln'den 3'lük füze
Dün geceye damga vuran Brezilyalı yıldız, 22. dakikada attığı müthiş...
Golü attı Hasan'ı öptü!
İstanbul'un efendisi
Elvan'a büyük işkence
Halil Akkaş tarih yazdı
Gerçek bir silah
Yine Hırvatistan Yine Hüsran!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 30°C 22°C 
ANKARA Yer Yer Sağanak Yağışlı 31°C 17°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 35°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.914,420 D:% 2,33
DOLAR S: 1,317 D:% 0,27
EURO S: 1,795 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu