Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ağustos 2007  

Futbolun gerçek yüzü açığa çıkıyor

Yeni ekibiyle futbol programları arasından sıyrılan 'Santra', atv'de ekrana geliyor. Futbol programının başarılı sunucuları, 'Uydurma haberle suni gündem yaratmayacağız' dedi.



SANTRA, yeni ekibiyle atv ekranlarında fırtına gibi esmeye başladı. Yepyeni bir ekiple yola çıkan Santra yorumlarıyla, spor programları arasında zirveye oturdu.

* Santra yeni kadrosuyla ekranlarda fırtına gibi esiyor... Kazım Bey eski kadrodan tek siz kaldınız...
Santra biraz kimlik değiştirdi. Aynı zamanda yorumcularını da değiştirdi. Bu, benim açımdan da duygusal bir karar oldu. Faik Çetiner'in tarafsız yüzü yeni bir soluk getirdi. Kemal Belgin mesleğimizin en seçkin isimlerinden biri. Tuğrul da yaptığı program yapımcılığıyla dikkat çeken bir isimdi. Bülent ise Galatasaray'da yönetici kimliğinin dışında sivri diliyle hem Galatasaray için hem de spor dünyası için renkli bir kişilik.

* Ekibin gücü reytinglerden de belli oluyor...
Reytingler de bu ekibin yerli yerinde bir ekip olduğunu gösteriyor. Biz futbolun güzelliklerini ortaya koymaya çalıştık. Habercilikle beraber yanına yorumculuğu da koyduk. Şu takım bu oyuncuyu almış yerine yararlı olur mu olmaz mı tartışmasını yaptık. Yepyeni bir boyut getirdik.

* Faik Bey yıllar sonra tekrar yuvaya dönmek nasıl bir duygu?
Tabii ki benim sevincim ve mutluluğu ayrı. Tekrar atv'ye ve birlikte çalıştığım arkadaşlarla bir araya geldim. Gerçekten çok güzel bir şey. Hiç yabancılık çekmedim. Ailenin gösterdiği ilgi eksilmemiş. Bugüne kadar her hafta konuk aradım. Konuk stresinden programa fazla konsantre olamadım. Şimdi yorumların dördü de el bombası gibi her an patlamaya hazır. Biz de patlamasınlar diye kontrol altında tutacağız.

ZORUNLULUK...
* İyi spor programı olmadığının altını çizdiniz. Santra'nın farkı ne?
Kemal Belgin
: Haberciliğin ön planda olduğu bir program olacak. Televizyon çok büyük bir iletişim aracı. Bundan dolayı televizyona çıkan kişilerin insanları doğru bilgilendirme zorunlulukları vardır. Ama ne yazık ki son yıllarda özellikle sporla ilgili komplo teorileri üretilip uydurma haberlerle bir yarış yapıldı.

* Bu yarıştaki hatalar nelerdi?
Garip ve tuhaf senaryolarla seyirciyi birbirine düşürdüler. Hem de insanları yanlış bilgilerle donatan, hiçbir şeyden anlamayan kişiler kulüp başkanlarını, yöneticileri, federasyonu, futbolcuları saçmalayan insanlar olarak tanıtmaya başladılar. Biz bu programda bu hatalara düşmeden, haftanın maçlarını izleyerek, yorumlarını yaparak ve doğruları söyleyerek futbol kamuoyunun üzerlerine yağan bu çirkin yağmurdan kurtarmaya çalışacağız. Tertemiz bir futbol kitlesi oluşturmaya çalışacağız.
Kazım Kanat: Kemal Ağabey'in dediği gibi dediği sıkıntıları yıllardır yaşıyoruz. Yanlış habere, abartmaya ve hakem eleştirileriyle gündem değiştirmeye karşıyız.

'SIĞINMA YERİ GİBİ'
Tuğrul Yenidoğan: Benim söylemek istediğim asıl şey bu ekibin tamamı gazeteci olması... Biliyorum ki ağabeylerimin hiçbiri yarın a takımına menajer, b takımına teknik direktör olarak gitmeyecek. Ne yazık ki spor programları son zamanda işsiz kalan antrenörlerin, menajerlerin sığınma yeri olarak kullanılmaya başlandı. TV haberciliği ve gazete haberciliği ayrı tutulmalı. Herkes işini yaparsa başarılı olur diye düşünüyorum. Futbol önemli bir ürün. Hem de halkın çok ilgisini çeken bir ürün olduğu için biz de bu ürünün bir parçasıyız. Spor programı yapanlar eğer biz bu ürünü yok edersek bir yere varamayız. Belki günü birlik reyting yakalanabilir ama sonunda hep zararı dokunmuştur. Biz doğru habercilik yapmaya çalışarak kurumsal kimlik içinde habercilik yapacağız. Bu yüzden kimseye karşı ön yargımız yok, gördüğümüzü ve birkaç yerden doğrulayarak haber yapacağız. Kimsenin tetikçisi ve sesi olmayacağız. Kendi doğru bildiklerimizi yapacağız. Seyircimiz de bize ne kadar inanır güvenirse bizi o kadar izleyecek.

BİLGİLENME...
Bülent Tulun: Bu ülkede çok fazla yorumcu ve spor programı var. Futbol basit ve güzel bir oyun ama yapılan yorumlar ve politikalarla çok komplike bir olay gibi gösteriliyor. Gerginlik yaratılıyor. Bu tip programlar kamuoyunu yönlendirecek bir program. Sporu sevdirecek ve bilgilendirecek bir program. Kahvelerdeki kulaktan dolma bilgi değil. Daha seviyeli bilgi verilecek bir program. Biz hangi takımı tutarsak tutalım avukatlık yapmayacağız objektif olacağız. Uzlaştırmacı olacağız.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetede panik var!Onlara hiç yakışmadı!
İlk kez anne olanlar dikkat!Libidosu düşük olan...
Eyşan'a 'çingene' sempatisiHaftanın magazin olayları
Cok gec olmadan...Göğüslerini küçülttürüyor
Serdar'la Okan el ele veriyor'Güzellik' rekoru
Tutkunun esiri olmaBeckham modeli
Espark'ta alışveriş...Boya-badana işlerini hiç...
Kalp yetmezliğinde...Ev telefonunda cep havası...
Çocuk modasında yeni solukAltın Hasat raflarda
Çalışan kadının kışlığı hazırAŞK mesajları
Acil servisÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Fatoş ekrana ısındı'7 kilo verdim'
Günün MenüsüDr. Nazmi Korkut...
GÜNCEL
Öğrencilere Öğrencilere müjde
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dev proje... Bakanlık, okullar açılır...
Tüm organlar gençleşiyor
Azmin diyeti
Sözün bittiği an
Acının Fotoğrafı
Savaşın sınırı yok
Ellerinden kaydı
SPOR
Lıncoln'den Lıncoln'den 3'lük füze
Dün geceye damga vuran Brezilyalı yıldız, 22. dakikada attığı müthiş...
Golü attı Hasan'ı öptü!
İstanbul'un efendisi
Elvan'a büyük işkence
Halil Akkaş tarih yazdı
Gerçek bir silah
Yine Hırvatistan Yine Hüsran!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 30°C 22°C 
ANKARA Yer Yer Sağanak Yağışlı 31°C 17°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 35°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.914,420 D:% 2,33
DOLAR S: 1,317 D:% 0,27
EURO S: 1,795 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu