Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Temmuz 2007  

Günün Mönüsü



Fasulye Kavurması
HAZIRLAMA: Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin. Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın. Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kg taze fasulye, 2 adet kuru soğan, 2 adet yumurta, 2 adet domates, 1 adet havuç, 3 yemek kaşığı tereyağı, tuz, pulbiber.

Selanik Gevreği
HAZIRLAMA: Çukur bir kapta yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, cevizi ve anasonu iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek sirke ve kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın. 170 derecedeki orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Tepsiyi fırından alarak hamuru 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Tepsiye tekrar dilimleri sıralayın. 15 dakika daha fırınlayın. Biraz kuruduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
MALZEME: (6 kişilik) 4 adet yumurta, 4 su bardağı un, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz, 2 çay kaşığı anason, 1 yemek kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu.

Mozaik Kek
HAZIRLAMA:
Derin bir kasenin içerisinde oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini pudra şekerini ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar mikser veya çırpıcı yardımıyla karıştırın. Daha sonra içine yoğurdu, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kek harcını ikiye ayırıp kase de kalan harcın içine yine bir süzgeç yardımıyla eleyerek kakao ve tarçını ilave edip karıştırın. Margarin ile yağladığınız kek kalıbın içine ilk önce vanilyalı harcı koyup, bir kaşığın sırtı ile düzeltin. Kalan kakaolu kek harcını, vanilyalı kek harcının üzerine şerit şeklinde döndürerek dökün. Bir çatal yardımıyla küçük daireler çizerek döktüğünüz kakaolu kek harcını, vanilyalı kek harcı içinde dağıtın. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında Mozaik keki 35-40 dakika pişirin. Pişen Mozaik keki kalıbında 15 dakika bekletip iyice soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Bu keki, isterseniz çikolatalı sosla süsleyerek servis edebilirsiniz.
MALZEME: (4 kişilik) 3 adet yumurta, 250 g margarin, 2 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı tarçın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ask 'Vadi'siFrikik Top 5
İçiniz rahat etsinYılın filmi seçildi
Sağlığın ana kuralı 'iman'Yıldızlar toplandı
Ne yardımı! Amaç şöhretHayalini ertelemedi
Avşar'ın Kayboluşunun...Gençlerin sevgilisi
Pastaneciden sponsor olmazTürk sinemasına TÜRSAB jesti
Özhan'ın Mevlana'sıİstanbullular caz müziğe doyacak
En güzel açılış Sezen'le yapılırAnne-baba olmanın yolu...
Hemoroidi kabızlık tetikliyorSıcak çarpmasın
Selülit tarih oluyor!..Sağlıklı bronzlaşmak için...
'Aloe Vera' mucize gibiKuş kafesi
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıHiperbarik Dr. Doğu...
GÜNCEL
Acı Acı 'Hız' kesmedi
Bugün, 40 kişinin öldüğü Pamukova'daki tren kazasının 3'üncü...
Gazze'den kacış
OKS'de 493 hata
Burcu Burcu hayat
Tam doktorluk olay!
Kötü kader
Motorunu ölüme sürdü
SPOR
Ateş Ateş bacayı sardı
Galatasaray'dan gönderilmesi hemen hemen kesinleşen yıldız...
Kuranyi yarın bitebilir
Cimbom'a acı gurbet Almanya
4x4 Kanarya
Avusturya'da olay!
Sağlam bizi zafere taşır
Tur Trabzon'a kaldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Açık 41°C 25°C 
ANTALYA Açık 38°C 26°C 
ADANA Açık 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.935,750 D:% -0,73
DOLAR S: 1,272 D:% 0,28
EURO S: 1,754 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu