Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Haziran 2007  
Yazar Arşivi

Fenerbahçe-Denizli maçında neler çektiğimi bir Allah bilir bir de ben

Önceki gün MHK Başkanı Mustafa Çulcu aradı.. Süper Lig devam ederken gazetelere fazla bakamadığını, ancak şimdi rahatladığını ve geçmişe yönelik bazı yazarların yorumlarına takıldığını söyledi. Bunların arasında ben de vardım ve doğal olarak beni de aramıştı.. Çulcu, ligde son hafta oynanan maçlar öncesi kaleme aldığım "Hakemini söyle bana, kim olduğunu söyleyeyim sana'' başlıklı yazıma kafayı takmıştı.. Ve o yazının bir hesabını görmek için benimle konuşmak istemişti..
Şimdi bilmeyenler, ya da o yazıda neler yazdığımı hatırlamayanlar için bir kez daha burada belirtmekte yarar var. Ben o yazıda, son hafta düşme maçlarına Selçuk Dereli, Bülent Demirlek, İsmet Arzuman gibi "Bunlara sezon sonuna kadar görev yok'' denilmesine rağmen görev verilmesini eleştirmiş ve düşecek son takımın büyük ihtimalle Gaziantepspor olacağını iddia etmiştim.
Çünkü hem bana gelen bilgiler öyleydi, hem de bu hakemlerin, böylesine kritik karşılaşmalara atanması benim ve kamuoyunun böyle düşünmesini sağlıyordu..
Çulcu konuya "Damardan'' bir giriş yaparak başladı:
"Eeee sevgili Meriç. Yazını okudum da ne oldu?. Hani ileriye sürdüğün teoriler?.''
Söylenecek bir şey yok. Benim hani o ileri sürdüğü hiçbir şey tutmayan Ahmet abi (Çakar) gibi "Ben yazdım da komplo önlendi'' gibisinden "Yiğitliğin 10'da 9'u kaçmaktır'' hesabı bir yola girecek halim de yok..
Hiç kem küm etmeden "Özür dilerim'' dedim..
Sonrasında Mustafa Çulcu başladı, savaş kazanmış bir komutan havasında konuşmaya..
Bundan çok büyük bir zevk aldığı da ortadaydı..
"Bak Meriç. O tarihte herkes bir şey yazdı. Örneğin Sabah'ın spor müdürü Serdar. Neymiş, Denizlispor Başkanı Ali İpek Federasyon'a gitmiş, hem kendi maçına, hem de diğer küme düşme hattındaki takımların karşılaşmalarına istediği hakemleri verdirmiş. Bu kesinlikle doğru değil.. Bir kere, ne Ali İpek Futbol Federasyonu'na gitti, ne federasyondan 'Şu hakemi bana, bu hakemi başkasına verin' diye birini aradı, ne de benle konuştu. Son hafta hakemlerini de her zaman olduğu gibi benim komitem atadı..''
Olayın bu kısmında devreye girdim.. "Peki Başkanım hani Selçuk Dereli ile İsmet Arzuman sezonu kapatmıştı?. Hani Bülent Demirlek olaylı Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra bir daha görev almayacaktı?'' dedim..
Çulcu kaldığı yerden devam etti;
"Benim değişik bir yapım var. Ben, 'Şu maça, şu hakem verilmesin' diye bir istek olursa, o hakemi inadına o maça veririm.. Bak burada yazmışsın 'Cem Deda, Cüneyt Çakır, M.Kemal Abitoğlu, Aytekin Durmaz, Barış Şimşek ve diğerleri nerede?' diye.. Ben de bu genç isimleri bu maçlara vermek isterim ama şartlar o gün için müsait değildi. Kimse ne olduğunu bilemez.. Cüneyt'in daha önce Manisa maçında başından olay geçmiş.. Onu Manisa-Denizli maçına veremezdim. Aynı şekilde Yunus Yıldırım da Manisa bölgesinden. Onu da veremedik. M.Kemal Abitoğlu Antalya bölgesinden. Bu nedenle o da görev alamadı. Yine Antalya bölgesinden Cem Deda.. O da elendi. Antalyaspor da düşme hattında olduğu için bu hakemleri veremezdik. Biz de bu kritik karşılaşmalara Bülent Demirlek, Selçuk Dereli ve İsmet Arzuman'ı atadık. Bu arkadaşları verirken kendilerine güvenlerimiz tamdı. Yüzümüzü de kara çıkartmadılar. Bak hiç kimse son haftaki maçlar için konuştu mu?. Küme düşen takımlar bile hakemlere laf söylemediler.. Ben aslında bir başka noktaya dikkat çekmek istiyorum. En çekindiğim karşılaşma FenerbahçeDenizli maçıydı. 3 gün önce F.Bahçe olaylı bir biçimde kupada Beşiktaş'a elenmiş. 3 gün sonra ligde kritik bir maçta Denizli'nin karşısına çıkıyor. Biz Hüseyin Göçek'e güvendik ve görevi ona verdik. Benim maç sırasında belki de ömrümden 5 yıl gitti. Neler çektim neler. Ya bir hakem hatası daha olsaydı.. Ama Hüseyin çıktı aslanlar gibi bir maç yönetti, Türkiye de genç ve pırıl pırıl bir hakem kazandı.'' MHK Başkanı Mustafa Çulcu'nun daha söyleyecekleri vardı. Ama konu bir anda Ahmet Çakar'a da geldi.. MHK Başkanı belli ki Ahmet Abi'den yana dertli.. Bir şekilde onu da araya sıkıştırdı:
"Ahmet'e çok kırgımın. Bir sezon boyu komplo teorileri üretti. 'Yok şöyle olacak, bunu infaz edecekler, şunu engelleyecekler' dedi ama hiç biri doğru çıkmadı. Ben bu Ahmet'le yıllar yılı, omuz omuza maç yönettim. Hiç mi o günlerin bir hatırı yok..
En azından çıkıp 'Ben yanlış yaptım' deyip, özür dilemesini beklerdim, ama yapmadı..''
Sonuçta ortaya böyle habersel içerikleri de olan bir söyleşi çıktı. Aslında benim de
Mustafa Çulcu'ya soracaklarım vardı, ama bunları o, zafer sarhoşluğundan kurtulduktan sonra sormaya karar verdim. İyi mi yaptım, kötü mü yaptım. Bunu da zaman gösterecek...
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hakan Demirel, Rasim Başak ve Aydın Örs ilanda neden yok   / 06-06-2007
 41 kere maşallah   / 30-05-2007
 Hakemini söyle bana kim olduğunu söyleyeyim sana   / 26-05-2007
 Hayallerin bittiği yerde terör başlar   / 23-05-2007
 Galatasaray Fenerbahçe'yi değil Fenerbahçe Galatasaray'ı alkışlasın   / 16-05-2007
 Duruş!   / 11-05-2007
 Bir, "Beşiktaşlı duruşu"dur gidiyor!   / 09-05-2007
 Ali Koç korkusu insana neler yaptırıyor neler!   / 02-05-2007
GÜNCEL
101'inci 101'inci mucize
Lösemili Çocuklar Vakfı Hastanesi'nde ücretsiz tedavi gören 300...
Dünya batıyor
Ele tatil bize ÖSS
Altın maganda
Katliam gibi kaza: 7 ölü 1...
Engelsiz tatil
Böyle olay görülmedi
SPOR
%90 %90 Gudjohnsen %10 Morientes
Golcü arayışlarını bol alternatifli olarak sürdüren...
Lincoln için gün sayıyor
Sakın Beşiktaş'a gitme
100 yıla yakışan gece
Kartal'a Yıldız!
Roberto Carlos'a özel karşılama
Adnan Polat çark etti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 27°C 18°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 27°C 13°C 
İZMİR Çok Bulutlu 28°C 21°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 28°C 19°C 
ADANA Çok Bulutlu 32°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.086,740 D:% -1,69
DOLAR S: 1,358 D:% 2,38
EURO S: 1,812 D:% 1,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu