Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Mayıs 2007  

Günün Mönüsü



Püf Noktası
Buzdolabınıza sinen ve kısa süre sonra kötüleşen kokulardan kurtulmanın çaresi; küçük bir kaba birazcık süt koyup ağzı açık şekilde dolapta bulundurmaktır...

Süleymaniye Çorbası

MALZEME: (4 kişilik)

250 gr kırmızı mercimek, 125 gr ıspanak, 125 gr margarin, 1 kaşık un, yarım adet havuç, yarım domates, yarım kabak, yarım soğan, yarım patates, 2 diş sarmısak, yeterince su, 1 çay kaşığı tuz Köftesi için: 125 gr yağsız kıyma, 1 çay kaşığı karabiber, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLAMA:
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün. Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin. Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun. 3 su bardağı su ilave edip pişirin. Köftesi için: Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin. Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin. Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın. Bu köfteleri yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kuzu Sultan

MALZEME: (4 kişilik)

1 adet kuzu kol, 3-4 parça kemiksiz kuzu eti, 2 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz, milföy hamuru Sos için: 1 kaşık margarin, 1 kaşık un, 2 adet rendelenmiş domates, 1 bardak etsuyu, 1-2 adet defne yaprağı

HAZIRLAMA:
Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın. İyice açıp döverek genişletin. İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın. Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açtıktan sonra hazırladığınız ruloyu sarın. Orta ısılı fırına verip, pişirin. Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun. Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın. Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Eti fırından alıp, dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.

İrmikli Tel Kadayıfı

MALZEME: (4 kişilik)

250 gr tel kadayıf, 125 gr margarin, 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı kaşık irmik Şurubu için: 2 bardak toz şeker, 2 bardak su, yarım limon suyu Üzerini süslemek için; Çekilmiş ceviz, fındık, badem ya da fıstık

HAZIRLAMA:
Sütü tencereye alıp irmiği ilave edin. Orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine sütlü irmiği dökün. Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşınca yarım limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem ya da fıstık ile süsleyin. Kare şeklinde dilimledikten sonra tabaklara alarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Paravan Volkan gerçek aşkı KenanCansel sözcükleri
İşi bahane etmeyin...Eğlencenin kralları
Günün modası Paris Hilton'lukYeşilçam gümledi
Kukla tiyatrosuAvrupa Tülin'i istiyor
Konvoya katılınİkisi de çok güzel
2 santim inceldi noter...İçki dünyasından...
Futbol festivali start alıyorAnnelere özel...
Evdeki Şıklık:Modanın Devleri:
Sağlıklı geleceğin temelini atınHatırla Sevgili-111
Ajda gençliğe meydan okuyorGençlere müjde
Anadolu'nun DJ'leriEmrah'ın boynu bükükken
Manga gençleri coşturacakVizyona Girenler
Acil ServisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıFavori adayınızı seçin
GÜNCEL
Cinayet Cinayet parayla
Karabük'te geçtiğimiz yıl öldürülen müteahhidin katil zanlısı olarak...
'Annemi babam öldürdü'
İnsanlık uçarak geldi
Acı haber tez geldi
Oğluna omuz verdi
Mitingler devam ediyor
Dolar sahte silah gerçek
SPOR
Yenen Yenen şampiyon olur
Beşiktaş'ın, İnönü'de saha ve seyirci avantajını kullanacağını...
Bırakıyorum
Ricardinho uyarısı
Trabzon'un umudu var
Erik Gerets'in sabrı taştı
İlk raund Aslan'ın
Fenerbahçe'nın ikinciliği...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 12°C 
ANKARA Az Bulutlu 26°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 33°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.818,050 D:% -0,58
DOLAR S: 1,340 D:% -1,07
EURO S: 1,821 D:% -0,87
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu