Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Nisan 2007  

Mini Model Show başlıyor



MİNİ Model Show'u düzenleyen Banu Noyan: Bu bir yarışma değil, aileler ve çocuklar keyfini çıkarsın.

***

'Başvuru binleri aştı çabuk olun'

'Mini Model Show'u Takvim işbirliği ile düzenleyen Banu Noyan, bu şov sayesinde çocuklara pek çok kapının açılacağını söyledi. Şovun yarışma olmadığının altını çizen Noyan, 'Çocuğun güvenini geliştiren bir organizasyona imza atıyoruz' dedi....

Türkiye'nin en büyük çocuk şovuna sayılı günler kala, minikler ile aileleri tatlı bir heyecan sardı. Bu yarışmaya çocuğunuzun katılmasını istiyorsanız ya da sevimli şov ilginizi çekiyorsa işte 'Mini Model Show' hakkında gösteriyi düzenleyen Banu Noyan'ın verdiği bilgiler...

* Model Show hakkında bilgi verebilir misiniz?
Mini Model Show'un bu yıl yedincisi yapılacak. Her yıl birçok büyük firmanın katılımıyla gerçekleşen bir gösteri. Ama kesinlikle bu bir yarışma değil. Bunu özellikle altını çize çize söylüyorum. Biz yarışma yapmıyoruz. Yarışma gibi algılanırsa, birinci olanlara taç takmak lazım, biz bunu yapmıyoruz, sadece seçme yapıyoruz. Tıpkı kurslarda yapılanlar gibi, içlerinden yetenekli olanları tespit ediyoruz. "Bunun bir yarışması yapılamaz mı?", elbet yapılır. Çocuklar yarıştırılmayacak diye bir şey yok. Ama bizim organizasyonumuz bu tarzda değil. Bu çocuklardan hiçbiri seçilip seçilmediklerini bilmiyor.

BİRÇOĞU ÜNLÜ OLDU
* Bu şov kapsamında nasıl özelliklerde çocuklar arıyorsunuz?
Biz güzel çocuk aramıyoruz. İyi yürüyen, ritm duygusu olan özel çocuklar arıyoruz. Demek ki, işimizi iyi yapmışız ki; bugüne kadar birçok star yarattık. Sihirli Annem'de, Sibel Can'n dizisinde oynayan ve şu anda aklıma gelmeyen birçok çocuk 'Mini Model Show' sayesinde bulundu ve izleyicilerle tanıştı.

* Nasıl bir şov olacak?
5 Haziran'da Polat Renaissance İstanbul Hotel Balo Salonu'nda Tuğba Özay ve Çiğdem Tunç'un birlikte sunucakları güzel bir gün olacak. Ayrıca ünlü sanatçılar, bu önemli gecede sahneye çıkacak. İki tane de minik sunucumuz olacak. Her seferinde iki minik sunucumuz oluyor. Çünkü bu onların organizasyonu, bu nedenle kendilerinin sunmasını istiyorum. Küçük dansçılar da bir gösteri yapacak.

GELİŞİMİNE KATKI...
* Minikler bu gösteriye nasıl hazırlanacaklar?
Yaklaşık 30-40 çocuk podyuma hazırlanıyor. Yürüyüş ve zarafet dersi veriyorum. Podyuma çıktıklarında bir çocuk olarak değil bir manken çocuk olarak yürüyorlar. Bu sayede bu işin eğitimini de almış oluyorlar. Bundan sonra da birçok dizi film ve organizasyonlara bu çocukların fotoğraflarını göndererek onların bu camiaya girmelerini sağlıyoruz. Biz de onların başarısından çok büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

* Bu tür yarışmalar çoçukların gelişimini nasıl etkiliyor?
Ben de böyle bir ortamda yetişmiş bir çocuğum. En başta medeni cesaretleri, diğerlerine göre çok daha fazla gelişiyor. Topluma girmiş olmaları, toplum içinde bir şey yapıyor olmaları, bir başarıya imza atmaları nedeniyle gelişimlerine büyük katkıda bulunuyorlar. Ben çocukların eve kapatılıp, kendi hallerinde anne-babalarıyla ya da büyükanne-büyükbabalarıyla tüm günlerini geçirmelerinin taraftarı olamam. Bir çocuk ne kadar çok insan görürse, ne kadar çok organizasyonun içinde olursa medeni cesareti çok olumlu gelişecektir. Kendine güvenmesini öğrenecektir. Tabii her şey dozunda. Şimdi dizideki çocukları birçok kişi eleştiriyor olabilir ama onları eleştirecek bir şey yok. Onlar beğenilmişler seçilmişler ve o dizilerde oynamışlar. Bunda eleştirilecek bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Burada çekememezlik var.

* Siz de bir annesiniz. Çocuğunuzun bu yarışmaya girmesini ister miydiniz?
Ben de bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki; çocuğumun başarılı işlerde bulunmasından mutlu oluyorum. Şöyle bir baktığımda hem okulda hem arkadaşlarının arasında başarılı ve güzel şeyler yapmasını, bunlarını yaparken de eğlenmesini isterim. Bu, çocuğun sosyalleşmesini sağlar. Dans, piyano, keman dersleri niye yapılıyor? Bunların hepsi çocuklarımızın sosyal gelişimleri için. Dikkatli yapıldığı sürece çocuklar için bu tip organizasyonlar çocuklara çok ama çok faydalı oluyor. 'KEYFİNİ ÇIKARIN'

* Yarışmaya başvurular başladı. Şimdiye kadar bu organizasyona gösterilen ilgi nasıl?
Organizasyona, 0-14 yaş arası kız-erkek çocukları katılabiliyor. Çok küçükler ise top modeller ile podyuma çıkacaklar. Şu ana kadar çok yoğun bir başvuru var. Binleri aştık. Postacılar bize çuval ile getiriyorlar formları. İyi ki bu organizasyonu Takvim Gazetesi, Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi ve biz yapıyoruz. Bu işbirliğinden mutlu olduk. 15 Mayıs'a kadar başvuruları kabul ediyoruz. Şova katılmak isteyenler bize hızla başvuru formları ile birlikte fotoğraflarını gördersinler. Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin danışmasına zarflarını bırakabilirler. Ayrıca 'www.carousel. com.tr' adresinden de başvuru yapabilirler. Hem çocuklar hem de veliler için güzel bir anı olacak bu şov. Bana göre bu keyifli bir aktivite. Hırs yapacak bir şey yok, bu organizasyonun keyfini çıkarsınlar.

* 15 Mayıs'tan sonra 'Mini Model Show' ile ilgili nasıl bir süreç işleyecek?
15 Mayıs itibariyle çocukların resimleri Takvim Gazetesi'nde yayınlanacak. SMS ile de en çok oyu alanlar finalde podyuma çıkacak. Binlerce başvuru arasından toplam 20 çocuk belirlenecek.


İsmail DEĞİRMENCİ

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Para vermeyince tokat attıHer güzelin bir kusuru vardır!
Kataraktta suçlu güneş ışınlarıATA'nın küçüklere büyük armağanı
'Kara Gözlü' İboKostüm sıkıntısı kalmadı
Bu ünlüyü tanımak mümkün...Mendillerinizi hazırlayın
Süperstar reklam yıldızı...Çalışmamaktan bıktı, işe...
Tecrübesine olan güveni tam...Hatırla Sevgili-99
Acil ServisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
23 23 Nisan Kutlu Olsun
Bugün 23 Nisan... Tam 87 yıl önce 1920'de bugün Türkiye Büyük Millet...
Mutluluk sır değil
Etekli ayrılık
Hayat da terk etti
Son kez koştu
Güneşten 7 derecelik veda
Katliamcıları titreten tatbikat
SPOR
Necati Necati Ateş-ledi Ümit demledi
Geçtiğimiz hafta Ankara'da Gençlerbirliği'ni de aynı skor ve aynı...
Şampiyonluk inancım bana...
Farkın açılması istenmiyor
20 dakika müthiştik
Canaydın'a protesto
Trabzon'da büyük çelişki
'Bahis'siz maç Horoz'un
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 16°C 7°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 23°C 14°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 16°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 25°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.189,530 D:% 1,90
DOLAR S: 1,344 D:% -0,81
EURO S: 1,829 D:% -0,71
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu