Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Nisan 2007  

Hayatımda ilk defa aşkı yaşıyorum

Kendi deyimiyle kariyerinin "Yeniçağ"ını yaşayan, Ceyda Düvenci, Bergüzar Korel'le son günlerde çok konuşulan dostluğunu ve İsmail Hacıoğlu'yla yaşadığı aşkı Madame Figaro'ya anlattı.



Binbir Gece"de oynadığı 'Bennu' karakteriyle önemli bir çıkış yapan Ceyda Düvenci, geçirdiği kötü dönemden ders aldığını, nasıl konuşması, nasıl davranması ve ne zaman susması gerektiğini öğrenmiş. Hayatını okumaya, keşfetmeye ve sosyal sorumluluk projelerine adayan, boş zamanlarında fotoğraf çeken Düvenci, aşk hayatında İsmail Hacıoğlu ile adım attığı yola doludizgin devam ediyor.

* "Binbir Gece" dizisinden önce iki diziden başrol teklifi almışsınız. Neden ikinci kadın rolünde olduğunuz "Binbir Gece"yi tercih ettiniz?
Hayata baktığım yer, yer değiştirdi. Dizileri düşünürken, oyuncu kimliğimle var olmak istediğimi fark ettim. Benim planım bu dizilerin ikisini de kabul etmeyip sunuculuk ve yüksek lisansa konsantre olmaktı. Senaryo, Kudret Sabancı, Erol Avcı ve TMC yaptığım seçimde çok önemliydi.

YAVAŞLIĞI SEVİYORUM

* Dizide gerçek dışı bir yavaşlık söz konusu. Özellikle mi düşünülmüş bu yavaşlık?
Hızlı tüketimin maddi ve manevi olarak her alanda yaşandığı günümüzde, insanların unuttuğu her şeyi hatırlatan, bizleri biraz sakin olmaya çağıran bu yavaşlığı seviyorum ben.

* Sizce Bennu rolü size başrol kapısı açacak mı?
Ben zaten şimdiye kadar başrol oynayan bir kadındım ve asla böyle kaygım yok. Şu anda Bennu'dan keyif alınıyorsa benim için bin tane başrolden çok daha değerli.

* Dizideki gibi kıskanç mısınız?
Bennu'nun da kıskançlığı Kerem'e olan aşırı hassasiyetinden ileri geliyor. Böyle kıskançlıklarım yok ama bazen art niyetli bulduğum bir hemcinsime sinirlenirim ve eğer erkek arkadaşım bu duruma kayıtsız kalıyorsa, ona bunu hatırlatır ve kıskanç olabilirim.

İÇİME KAPANDIM

* Kolay güvenebilir misiniz?
Artık güvenmiyorum. Aslında üç yıldır hayatımda taşlar yerinden oynuyor ve onları tekrar yerine diziyorum. Bunu da, daha çok okuyarak, daha çok paylaşarak ve keşfederek yapmaya çalışıyorum. Çok sessiz, çok içe kapanık ve tutuk oldum insanlara ve hayata karşı, eskiden daha girişkendim.

* Neden böyle oldu?
Fazla kırılmışlık, hızlı alınmış kararlar yüzünden yaşadığım hüsranların ve emin olmadığım duygularım hakkında ileri geri konuşup sonra pişman olmanın bir sonucu diye düşünüyorum.

* Güzellik yarışmasının ardından başladığınız oyunculuk kariyeriniz, boşanmanızın ardından inişe geçti, kilo sorunlarınız oldu. Hatalarınız neydi?
Yaptıklarımın hiçbirinden pişman değilim ama söylediklerimin dışa yansıması düşünülerek yapılmalıydı. Ama o dönemde düşünmek gibi bir durumum yoktu. Gençlikten ya da bilmezlikten gelen bir durumBaştan başlama şansı olsaydı, hayatımın her anının bambaşka yaşardım.

* Neyi farklı yapardınız hayatınızda?
Her şeyi... Mesela evlenmezdim; o yüzde yüz bir gerçek. Çok şeyi başka yapardım. Elbette ki hayat bir defa yaşanacak ve içimizden geldiği gibi davranmak çok güzel. Ama üstlenmeniz gereken bir sürü sorumluluğumuz var.

* Nasıl atlattınız o dönemi?
Nasıl konuşmam, neler yapmam ve nasıl davranmam gerektiğini bilen kişiyi, benim için adeta bir psikolog olan Ayşe Barım'ı tanıdım ve temize geçtim. Yolumu değiştirdim, kesinlikle daha huzurluyum.

KARİYERİMİN YENİÇAĞI

* Psikolojik destek aldınız mı?
O dönem değil de şu anda, taşlarımı doğru yere koyabilmek ve bunu bir bilene danışarak yol açmak için psikoloğa gidiyorum.

* Kariyerinizin hangi çağını yaşıyorsunuz?
Yeniçağ diyebiliriz. Yaptığım her şeyin, oynadığım karakterin, okuduğum senaryonun, gittiğim setin ve hayata bakışımın çok farkındayım. Daha temkinli bir döneme adım attım iş hayatımda. Daha dingin ve sakin.

İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUM

* İsmail Hacıoğlu ile ilişkiniz hep tartışıldı. Siz hiç kendinizi bu ilişkiden dolayı sorguladınız mı?
Hayır, asla olmadı.

* İsmail'le "ilk görüşte aşk"ı yaşıyorum demişsiniz.
Ben bu duyguyu insanın hayatında bir defa yaşayacağına inandım. Çünkü ben 30 yıllık hayatımda bir defa yaşadım. Bunun tam tarifini nasıl yaparım, bilmiyorum. Garip bir şey. Gözü gözüme değdiğinde sanki ben onu yıllardır tanıyordum. O bir şekilde karşıma çıkacaktı ve benim onunla hayatı paylaşmam gerekiyordu.

* Nedir farkı?
Bilmiyorum çünkü duygusal bir şeyden, bir histen bahsediyorum. Yaşadığım duygunun adını bulduğum gün çığlıklar atarak herkese haber vereceğim. İsmail'le ilişkim bitse de, aşk ya da o kelimelere sığmayan duygu her neyse hiç bitmeyecek.

* Beş yıl önce aşk yaşadığınız Tan Sağtürk arkadaşınız Bergüzar Korel'le beraber. Ne düşünüyorsunuz?
Benim için önemli olan şu an sürdürdüğüm beraberlik. Ondan sonrası benim doğrum değil. Bu konuyu konuşmak istemiyorum. Hayatımda sevdiğim de, dostum da İsmail ve beni sadece o ilgilendirir. Gerisi boş...




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Zirvede kavga yok dostluk varFashion TV kırmızı halıda
40'lı yılların en belalı...Başı ağrımayan yok!
Yeni bir ortaklık doğduYeliz şizofren mi?
Bir 'İsyan' öyküsüEbru da Miami'ye taşınıyor
Beş kilo verdi ama yetmediMarjinal hayatı seviyor
Kıskançlık yüzünden saç...Tatlıses'i kızdıracak
Bağıra bağıra şarkı...Aşk mesajları
Acil servisHatırla Sevgili-81
Çelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
Allah Allah da sizi güldürsün
İstanbul'da otobüs durakları çalındı. Edirne'de kaçak elektrik...
Basit skandal
Büyük vurgun
BRT'den nankörlük
Fedakar Anne
Yürek dayanmaz
Park alanı için ağaçları...
SPOR
Bir Bir gün bu uçağın yönü Avrupa'ya da dönecek!
Kanarya'nın kapıkule'nin ötesinde de kendisini kanıtlayacağını...
Burnumuzdan geldi
Korkuyorum
İngiltere peşinde
Asıl hedef Riquelme
İşte sır gibi saklanan liste
Trabzon da savaş açtı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 7°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 15°C 2°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 17°C 7°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 22°C 10°C 
ADANA Çok Bulutlu 20°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.591,800 D:% 0,64
DOLAR S: 1,374 D:% -0,25
EURO S: 1,834 D:% -0,41
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu