Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup, çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz...

Ekşili Köfte


HAZIRLAMA:
Ayıklanıp yıkanmış pirinç ile kıymayı yoğurun. Ufak ufak toplar haline getirin Derin bir tencerede kaynamakta olan 1.5 litre kadar tuz ilave edilmiş (arzuya göre) suya atın. Soyulmuş, ayıklanmış küp küp doğranmış havuç ve patatesleri de kaynamakta olan suya ilave edin. Soğanı da kaynayan suya atın. Yarım saat kadar pişirin. Yemek pişip ılındıktan sonra yarım limon suyu ve yumurta sarısını çırparak terbiyesini hazırlayın. Azar azar yemeğe ilave edip bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEME:
(6 kişilik) 750 gr az yağlı kıyma, 1 kahve fincanı pirinç, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, yeterince tuz-karabiber, 1 baş soğan, 1 adet yumurta

Zeytinyağlı Bakla


HAZIRLAMA:
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı sıvı yağda hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın; baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

MALZEME: (6 kişilik)
1 kilo bakla, 1 baş soğan, 1 demet dereotu, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba ka- şığı toz şeker, 1 adet limon, tuz, yarım su bardağı sıvı yağ

Armut Tatlısı

HAZIRLAMA:
Armudun kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartın ve orta kısımlarını hafifçe oyun. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizin. Diğer tarafta balı bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırın. Limon suyunu ilave edin ve armutların çukur kısımlarına doldurun. Üzerine birer küp tereyağı ilave edin. Tarçın ve Hindistan cevizi serpiştirin. Üzerini bir folyo ile örtüp orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkartın; 10 dakika da üstü açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi ve tarçın serpin.

MALZEME: (6 kişilik)
6 adet armut, 3 su bardağı bal, 1 kahve fin- canı limon suyu, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 1 yemek kaşığı te- reyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sufizm'in son üyesi Cem YılmazDoğanın içinde bir cennet
Çocuklarımızı TV mi öldürüyor?Verem yine hortladı
'Altın' yıldızlarBu ne görgüsüzlük
Kimi ararsanız bu konserdeDoğa Bekleriz dağıttı!
Kanıtı resimlerde...'Photoshop' spreyi!
Umutlarını öğrenciye bağladılarÇay havuzu alır mısınız?
Londra'da alışverişYıllar geçse de Musti hep içinde
Örnek olacak bağış...İlk görüşte aşkın gücü...
Pamela'dan çağrıYıldızdan bomba
Aşkının peşinde koşuyorNaomi'nin son olayı!..
Ricky ile düetEvli ve oyuncu!
Son transfer...Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Tayland'ı Tayland'ı sevesimiz var
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile Tayland'a giden 223...
'Serbest' gaspçı
Ünlülere 'Acar' şoku
Okulda porno rezaleti
THY'de skandal saati
Avrupa'dan ithal soğuklar
Lüks fuhuş
SPOR
Fener'den Fener'den reste rest
Brezilyalı yıldızın geçtiğimiz sezon vatandaşı Nobre ile birlikte...
Devre arası kabusu
Savaş büyüyor
Yıldıray sevdası
Trabzon'a Risp kıyağı
Şafak yeniden doğaçak
100 akımızsınız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 8°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 4°C -4°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 7°C 
ANTALYA Yağmurlu 18°C 6°C 
ADANA Yağmurlu 16°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.101,400 D:% 2,25
DOLAR S: 1,423 D:% -0,35
EURO S: 1,840 D:% -0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu