Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Ocak 2007  

Beni eleştiren yeni yetmelere gıcık oluyorum!

Albümü 5 bin bile satmayan kişileri yere göğe sığdıramayan müzik eleştirmenleri ve 'yeni yetme' tabir ettiği genç şarkıcıların sözleri İsmail YK'yı çileden çıkartıyor....



Önceleri 'Şappur Şuppur' öptük. Sonra 'Allah Belanı Versin' dedik. O eline balyozu alıp arabayı parçalarken, biz de melun melun onun klibini izledik. Dolayısıyla İsmail YK'nın hakkını yememek lazım. Kimsenin iş yapamayıp, piyasanın sinek avladığı bir dönemde o, çatır çatır kaset sattı. Şu günlerde Yurtsever Kardeşler'in çalışmaları için Almanya'da olan İsmail YK en çok yeni yetme diye tanımladığı şarkıcıların eleştirilerine gıcık oluyor!!!

'Beni kabullenemediler'

* Albümü en çok satan isimsiniz. Buna rağmen en çok eleştirilen sanatçı da sizsiniz. Meyve veren ağaç taşlanır mı? Yoksa sizi kıskandıkları için mi ? Bazı insanlar benim yaptığım müziği kabullenebilmiş değil. Onlar hep önyargılı bakıyorlar yaptığım işe. O zavallılar için ne satış rakamlarım, ne de milyonlarca hayranımın olması önemli değil. Beni bir türlü kabullenemediler. Artık onların kabullenmesi ya da kabullenmemesini önemsemiyorum. İşimi doğru yaptığıma inanıyorum ve karşılığını da alıyorum.

* Albümler satmıyor artık. Piyasanın koşulları mı bozuk yoksa sanatçılar mı kötü albüm yapıyor? Piyasanın koşulları eskisi gibi değil. Tabii albümlere konmuş olan şarkıların iyi ya da kötü olması da önemli. Korsan yayıncılık ve internet teknolojisi nedeniyle satışlarda büyük gerileme oldu. Bunlar bence iyi günlerimiz. Daha kötü günler yaşayacağımızı üzülerek söyleyebilirim.

* Hani çok tartışılıyor ya, onun için sorayım: Siz halk için mi yoksa sanat için mi müzik yapıyorsunuz? İlk önce yaptığım albümü kendi beğenime sunuyorum. Yaptığım şeye inanmam lazım. Ben halk için müzik yapıyorum. Benim için halkın beğenmesi çok önemli. Çünkü sonuçta albümü satın alan onlar. 'Şappur Şuppur', 'Allah Belanı Versin' gibi şarkılarım, milyonlarca insanın duygusuna tercümanlık yaptı. Bu şarkıların sözlerine baktığımız zaman Türk halkının günlük dilde sıkça kullandığı kelimelerden oluştuğunu görüyoruz zaten.

* Halkın kullandığı dili şarkı sözlerinize yansıtıyorsunuz. O zaman da eleştiriliyorsunuz? Burada bir yanlışlık yok mu? Bence esas sorun halk değil. Halktan insanlar beni eleştirmiyor. Beni genelde eleştirenler ya albümü yeni çıkan yeni yetmeler ya da albümü satmayan sanatçılar. Eğer benim halk tarafından sevilip sevilmediğimi görmek istiyorlarsa 100 binlerce insana verdiğim konserlerimi gelip görmelerini isterim.

* Sizce Türkiye'de müzik eleştirmeni var mı? Türkiye'de müzik eleştirenliğinin hakkını veren çok az insan var. Albümü 5 bin bile satmamış bir sanatçı hakkında tam sayfa övgü dolu yazılar yazabiliyorlar. Bunun yanında albümü yüzbinlerce satan bir sanatçıyı ise görmezlikten geliyorlar. Bu mu müzik eleştirmenliği?

* Kendinizi tarafsız bir şekilde gözlemleseniz, hangi yönünüzü eleştirirdiniz? Kendimi eleştirmekle objektif olamam. Ben daha çok başka insanların eleştirilerini dikkate alıyorum. Şayet haklı bulduğum yanları görüyorsam, o zaman kendimi yeniliyorum. Kendimi eleştirmektense, dışardan yapılan eleştirilerin daha objektif olacağına inanıyorum.

'Hepsi birer zavallı...'

* Sizin için dans mı yoksa müzik mi önemli? Birini tercih etmek zorunda kalsanız hangisini seçerdiniz? Ikisi de benim için çok önemli. Sadece müziğim ile kulağa değil, göze de hitap etmek istiyorum. Ama birini tercih etmek zorunda kalmış olsam hiç kuşku yok müziği seçerdim.

* Türkiye'de sizin eleştirdiğiniz sanatçı var mı? Mesela, 'bu adam ya da kadın olduğu yeri hiç hak etmiyor' dediğiniz kaç isim var? Türkiye'de benim de eleştirdiğim sanatçılar demeyelim de, kişiler var. Onlar kendilerini sanatçı zannedip aslında sanatla alakası olmayan kişiler. 10 tane şarkıyı hasbelkader bir araya getirip albüm yapan, magazin programlarında ona buna laf yetiştiren, bir yerlere gelmeye çalışan zavallılar. Onları ekranda görüp, hepsine ateş püskürüyorum.

* İlköğretim 4'üncü sınıfların ders kitaplarına konu olmuşsunuz. Neden? Bu olay beni çok mutlu etti. Sosyal Bilimler dersinde Almanya'da yaşayan ikinci kuşağın başarısından bahsedilerken beni de örnek göstermişler. Ders kitabındaki bir çocuk, tüm şarkılarımı ve danslarımı çok sevdiğini söylüyor. Böylece, albüm kapağımla ders kitaplarına bile girmiş oldum.

* Klipte güzelim bir arabayı parçaladınız. Bu fikir kimden çıktı? Tamamen benim fikrimdi. "Allah Belanı Versin' klibinde parçaladık arabayı. Klibin senaryosunu ben yazdım.

* Genç kız hayranlarınız merak ediyor olmalılar. Kız arkadaşınız var mı? Şu anda beraber olduğum biri yok.

* Alman kızlarını mı yoksa Türk kızlarını mı daha seksi ve çekici buluyorsunuz? Kan mı çekiyor bilemiyorum ama Türk kızlarını tercih ederim.

* Alman vatandaşlarının size gösterdiği ilgi nasıl? Almanlar sizi tanıyor mu? Beni Almanya'da hem Türkler hem de Almanlar çok iyi tanıyor. Almanya'da verdiğim konserlerin hemen hemen yarısını Almanlar oluşturuyor. Türk televizyon kanallarına davet edildiğim gibi, Almanya'daki televizyon kanallarından da çok fazla davet alıyorum.

* Hangi ülkede yaşamaktan daha mutlu oluyorsunuz? Her iki ülkede yaşamanın da ayrı güzellikleri var. Ama Türkiye'de yaşamayı, Almanya'da yaşamaya tercih ederim

* Üçüncü albüm ne zaman çıkıyor? Şimdilerde 'Yurtseven Kardeşler' olarak bir albüm hazırlıyoruz. Bir-iki ay sonra Avrupa Müzik etiketiyle piyasada olacak. Benim albümüm de 2008 yılında beni sevenler ile buluşacak.


Sinan AKYÜZ

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Özcan'ın rol arkadaşı...Engelleri kaldıralım
Seda Nihat'a şaka yaptı...İşte onların müzikleri
Tower şerefine davetYaşlanmayı geciktirin
Hatırla Sevgili-4İşletmeci de oldular
Hayatı aksiyon oldu...007 James Bond Ali'yi kıskanacak
Tarkan&Sezen yine birlikteAcele kan aranıyor!
Saç-baş yolmaya gelecekReklamdan sonra dizide de...
İbo artık kayınpederAykırı rollerin aranılan ismi...
Sevgililer günü hediyesi: KlipSuyuna sahip çık!
Ruh haline göre kahveSergi, ünlüleri buluşturdu...
Cimbomlular Şamdan'da...Aşk mesajları
Acil servisGünün mönüsü
Çelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
Bu Bu ihmali görün
27 yaşındaki bankacı Türkiye'nin en ünlü hastanelerinden birinde...
Erkeksen kaçma
Diplomasi kavşağı
Sabri Varan yalan dolan
Yüzyılın göçü Türkiye'ye
Kızılderili intikamı
TIR mafyası katletti
SPOR
Mayısta Mayısta ya Fenerbahçe ya Galatasaray
Alman ekibi Hertha Berlin'de forma giyen gurbetçi futbolcu için iki...
Hertha-rafı dökülüyor: 0-1
Kartal'a bedel
Fareleri temizle
Sakatlanmak yasak
İmzalar bugün atılıyor
Şahin: Korkak Ulusoy kaçma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 4°C 
ANKARA Sisli 5°C -3°C 
İZMİR Az Bulutlu 16°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.218,090 D:% 0,85
DOLAR S: 1,430 D:% -0,24
EURO S: 1,848 D:% -0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu