Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ocak 2007  

Acil servis



Nefes alırken zorlanıyorum
Göğüs ağrılarım var, nefes alırken zorlanıyorum. Bununla ilgili olarak bir doktora başvurdum ama bana psikolojik olduğunu söyledi. Uyku verici bir şurup ve kas gevşetici ilaç verdi. Ancak benim şikayetim hala devam ediyor. 20 yaşındayım. Ailemde de kalp rahatsızlığı var. Benim kalbimde bir problem olduğu için mi böyle oluyor?
İpek Topdemir Lüleburgaz
Sayın İpek Hanım, bahsettiğiniz yakınmalar kalbe bağlı gibi görünmüyor. Ancak, bir kardiyolog doktor tarafından tekrar değerlendirmeniz ve bir ekokardiyografik tetkik yapılması uygun olur, kanısındayım. Genellikle sizin yaşınızda kalbe bağlı ağrı yakınmaları görülmez. Ekokardiyorafik tetkiklerinizin sonucunu görmek isterim. Bu sonuca göre değerlendime yapılması daha doğru olur. Sağlıklı günler diliyorum.
Kalp Cerrahisi Uzm. Prof. Dr. Bingür Sönmez

Büyüme ağrıları için ne yapılmalı?

Oğlumu bacaklarındaki ağrı nedeni ile doktora götürdüm. Bu ağrıların büyüme ağrıları olduğunu söyledi. Herhangi bir ilaç vermedi. Bir tedaviye de almadı. Bu konuda sizin önerileriniz nedir? Oğlumun bu ağrıları için ne yapılabilir?
Ayşen Karabulut / Ankara
Büyüme ağrısının nedeni kemik uzamasıdır. Basit ağrı kesicilerle genellikle rahatlama sağlanır. Normal bir durumdur. Ancak kemik ağrısına neden olabilecek herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığının araştırılması gerekir. Eğer ağrıya neden olabilecek herhangi bir hastalık yoksa, yaşına uygun dozda ağrı keseci verilebilir.
Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Ercan Tutak

Göz kuruluğu nasıl tedavi edilir?
Gözlerini kapatıp açarken zorluk çekiyorum. Doktor, göz kuruluğu olduğu söyledi. Damla kullanıyorum. Bunun sebebi nedir? Başka bir tedavisi var mı?
İnci Buğra / İstanbul
Bazı kimselerde gözün rahat etmesini sağlayacak ölçüde gözyaşı salgısı olmayabilir. Bu duruma kuru göz denir. Kuru gözün tedavisi iki yolla yapılır. Gözyaşı eklenmesi: Suni göz yaşları normal gözyaşına benzer. Bunlar gözü kayganlaştırır ve nemlendirir. Suni gözyaşlarındaki koruyuculara duyarlılığınız varsa koruyucusuz suni gözyaşları kullanabilirsiniz. İki saatten daha kısa aralıklarla damla damlatma ihtiyacı hissediyorsanız, koruyucu içermeyen göz yaşlarını kullanmanız daha iyi sonuç verebilir. Ayrıca alt kapağın içine günlük olarak yerleştirilen ve tedrici salınım gösteren katı gözyaşı preparatları da mevcuttur. Gözyaşı preparatlarını günde istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Bandaj kontakt lens: Göz yüzeyinde hastayı ileri derecede rahatsız eden bozukluklar meydana geldiğinde tercih edilir. Fakat bu esnada da yine gözyaşı damlalarının kullanımına devam edilir.
Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ali Ofluoğlu

Bel ağrılarım tekrar başladı

Bel ağrılarımdan dolayı fizik tedavi oldum. Bugünlerde tekrar bel ağrısı çekmeye başladım. Tekrar fizik tedavisi gerekir mi?
Figer Hanoğlu / İstanbul
Fizik tedavinin temel nedenlerinden birisi, hastanın ağrısını azaltarak düzenli egzersiz yapmaya başlamasını sağlamaktır. Tedavi sonrası ağırlık kaldırmaya dikkat edilmez, düzenli egzersiz yapılmaz ve fazla kilo varsa bu kilo verilmezse ağrılar tekrarlar. Sizin anlattıklarınız, kaslarınızın zayıf olduğunu gösteriyor. Size, düzenli egzersiz öneririm.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Çakmak

Alt çene tedavisine kaç yaşında başlanır?

Oğlumun alt çenesi geride duruyor. Nasıl bir tedavi şekli uygulanabilir? Tedaviye kaç yaşında başlanması doğrudur?
Ömür Tocaelli / İstanbul
Alt çene üst çeneye göre her zaman biraz daha geridedir. Oğlunuzdaki durumun anatomik olarak normal olup olmadığına uzman doktor karar verecektir. Bir diş hekimine muayene ettirmenizde fayda vardır. Çünkü çok nadir rastlanan bazı hastalıklar bu sayede erken teşhis ve tedavi edilebilir. Bunun dışında çocuğunuzun sadece çenesinin geride olması söz konusu ise bu kesinlikle düzeltilebir bir durumdur. 6 yaşından itibaren düzenli olarak ortodontiste götürürseniz doktor tedavi zamanını size söyleyecektir.
Diş Hekimi Ataç Kaya

Egzersiz süremi düşürdüm...

Her gün 1 saat koşuyordum. Şimdi 1 saat yürümeye başladım. Kilo alır mıyım?
Rumuz / Şişman
Koşmak yürümekten daha fazla enerji harcamınıza yol açar. Bu arada yediklerinizi biraz azaltmanız kilo kontrolünde önemli bir yer tutacaktır. Bir başka öneri de koşudan yürüyüşe yavaş yavaş bir geçiş yapmak olabilir. Örneğin; haftada 5 gün koşu, 2 gün yürüyüş, 2-3 hafta sonra 4 gün koşu 3 gün yürüyüş, her 2-3 hafta da bir böyle yavaş yavaş bir geçiş de yararlı olacaktır.
Diyetisyen Serpil Bozkurt Doğanay




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Mini Cooper'ı kredi...İşte Ceren'in gerçek aşkı
Tiryakiliğin faturası ne?Playboy'un gözdesi...
Dünya gözü açıldıPrematüre 'kör' ediyor
Hatırla SevgiliCobain filmleşti!
Mutluluk parayla satın...Olay kadın konuştu
Sırrı kendinde saklıNazım Hikmet için
Artık makyajsız!Kazancıyla üç genç okutuyor
Tek bir yudumla kurtulun12 adımda gelen gençlik!
Evliliğin tam 30 çeşidi var...İkinci kez evleniyor
İşin sırrı ne?'Tüylü' aksesuvar
Modaya Macar eli dokunduBollywood rüzgar gibi
Eskiye ait ne varsa...5 milyon $'lık dans
'Umutsuz'lukMeksika aşkı...
Günün mönüsüÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Ayasofya Ayasofya kaçırılıyor
İşadamı Osman Çarmıklı'dan müthiş iddia: Ayasofya dahil 11 müze...
Uçuşlara fren, skandala gaz
Üniversitede atama kavgası
Türk polisi yakalar
Helalinden ölmeli
Üçü bir arada acı
Ödül yerine ceza
SPOR
Elde Elde var biiiiir: 4-3
Sarı-Lacivertli ekip, Alman Ligi'nin ilk yarısını 15'inci sırada...
Bu direğe büyü yapılmış
Bir FotoMurat vardı
Gerets'ten geri adım
Kartal'a doping
Paşa'ya Papa primi
Bırakın gideyim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 6°C 
ANKARA Sisli 4°C -2°C 
İZMİR Az Bulutlu 17°C 4°C 
ANTALYA Az Bulutlu 16°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 15°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.138,210 D:% 1,32
DOLAR S: 1,434 D:% -0,42
EURO S: 1,852 D:% -0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu