Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Ocak 2007  

Acil servis



Ağız kanseri kimlerde görülüyor?
Ağız kanseri nasıl belli oluyor? Tedavisi var mı? Daha çok kimlerde görülüyor? Lütfen bu konuda bilgi verir misiniz?
Hayriye Kocadağ / İstanbul
Ağız bölgesinde görülen kanserler çeşitli şekilde görülmesine rağmen, bu konuda endişelenmeden evvel detaylı bir doktor kontrolünden geçmenizde fayda var. Çünkü sizin kanser olarak şüphe edebileceğiniz ama diş hekimliğinde çok sık rastlanan ve kolayca tedavi edilebilen birçok rahatsızlık vardır. Bunun dışında ağız içinde görülen kanserler, vücudun diğer bölümlerine göre çok daha az rastlansa da tedavisi diğer kanser vakalarından daha farklı değildir. Ağız kanseri riskini azaltmak için sigara, pipo kullanmayın. Alkol alıyorsanız, aşırıya kaçmayın. Meyve ve sebzeden zengin diyetle beslenin. Düzenli olarak diş hekimine gidin.
Diş Hekimi Ataç Kaya

Et benlerinin alınması sakıncalı mı?
Vücudumda birçok et beni var. Bunlar beni çok rahatsız ediyor, aldırmak istiyorum. Benlerle oynamının tehlikeli olduğu söyleniyor. Bir sorun olur mu?
Dilber Eker / İstanbul
Çoğunlukla genetik nedenlerle oluşan et benleri her yaşta görülebilse de, ortayaş üstünde daha çok görülür ve sayılarında da artış olabilir. Sayılarındaki artışın nedeni; alınan kilolar, güneş ışınları, sürtünme, terleme, hormonal etkiler, doğum kontrol hapları olabilir. Elektro-koter ile benin alınması en uygun ve en başarılı sonuç veren bir yöntemdir. İz bırakmaz. Hiç bir sakıncası da yoktur.
Dermotolog Dr. Erçin Özüntürk

Birden başlayıp, birden biten çarpıntılar...
42 yaşındayım. Çarpıntım birden başlıyor, kendiliğinden geçiyor. Bunun sebebi nedir? Tehlikeli bir durumum var mı?
Ahsen Şenkaya / İstanbul
Tarif ettiğiniz çarpıntı ataklarının tam olarak ne olduğunu anlayabilmek için, o sırada kaydedilmiş olan EKG'nin incelenmesi gerekir. Ayrıca, kalpte böyle bir çarpıntı atağına yol açabilecek yapısal bozukluk olup olmadığını anlamak için ekokardiyografi tetkiki yapılmalıdır. Eğer yapısal bir bozukluk yoksa, kalbin elektirikli sisteminde olan bazı aksesuvar yan yollar böyle çarpıntı ataklarına yol açabilir. Bu tür çarpıntılar elektrofizyolojik çalışma ve RF ablasyon yöntemiyle tedavi edilebilir. Bu yöntemle kalp içerisindeki yan yollar, kasıktan anjiyo benzeri bir yöntemle girilerek tespit edilir ve RF dalgaları ile yok edilir. Ancak, öncelikle ne tür bir çarpıntı olduğunun tespiti için, çarpıntı sırasında çekilmiş bir EKG kaydına ihtiyaç vardır. Bu, 24 saat yanınızda taşınabilen bir cihazla yapılır.
Kardiyoloji Uzm. Doç Dr. Bahadır Dağdeviren

Oğlumda dikkat dağınıklığı var...
6 yaşındaki oğlum anasınıfına gidiyor. Öğretmeni, dikkatinin dağınık olduğunu söyledi. Neler yapmamız gerekiyor? Önerileriniz nelerdir?
Arzu Kılıç / İstanbul
Dikkat dağınıklığı, üzerinde önemle durulması gereken, çocuğun okul başarısını ve psikolojisini etkileyen önemli bir durumdur. Gerçekten böyle bir durumun var olup olmadığının araştırılması için mutlaka çocuk psikiyatristine muayene ettirilmesi gerekir. Ona karşı sabırlı olun, ona daha çok vakit ayırıp sevgi ile yaklaşın. Değer verdiğinizi hissettirin. Duygusal zorluklarında yanında olun. Dengeli bir ödül-ceza yöntemi ile davranışlarını yönlendirin.
Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Ercan Tutak

Sağlıklı dişler için nasıl beslenmeliyiz?
Beslenmenin diş sağlığı için çok önemli olduğunu biliyorum. Sağlıklı dişler için neler yemeliyiz? Dişler için zararlı yiyecekler nelerdir?
Filiz Kuşkulu / İstanbul
Diş sağlığımızı etkileyen en önemli faktör nasıl beslendiğimizden ziyade, diş ve dişetlerimizi ne kadar temiz tuttuğumuzla alakalıdır. Örnek vermek gerekirse; günde bir kilo çikolata veya şeker yiyen birisi, bu tüketimini düzenli aralıklarla yapıp her seferinde dişlerini fırçalıyorsa, günde 10 gram çikolata tüketip de dişlerini fırçalamayan birine göre daha güvendedir. Tabii ki, bu sadece diş çürüklerine örnek için abartıdır.
Diş Hekimi Ataç Kaya

Yeniden hamile kalabilir miyim?
Ben 4 yıllık evliyim. 2 yıl çocuğum olmaması için korundum. Geçen yıl hamile kalıp düşük yaptım. Acaba tekrar hamile kalabilir miyim? Bu konuda ne yapmalıyım? Lütfen bana bilgi verin.
Rumuz / Ümit
Gebe kalmak için 6 ay ara vermelisiniz. Gebe kalmadan önce TSH, T3,T4, FSH, PRL, LH, E2, açlık kan şekeri, hemogram, TORCH testleri yapılmalıdır. Rahim filmi çektirilmelidir. Eşinize de spermiyogram testi yapılmalıdır. Testler normal çıkarsa yine gebe kalabilirsiniz.
Kadın Hastalıkları Opr. Dr. Uzm. Seval Taşdemir




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kaya Hülya'yla, Feraye...Gerçek sevgiyi bir kere tattım
65 yılda bir gelen...Emin adımlarla zirveye yürüyor
Doğum için gün sayıyorKış rehavetine dikkat!
Kadının ihaneti başka olur!Asi kıza tescilli aşık
Keşke okuyup çalışsaydım!Yenilenme zamanı
Uykusuzluk çeken kadın...Devri'saltanatı...'Lale...
Muhatabı değil!Çok savunmasız
Emrah'tan evlilik sinyalleriBurcu ısrarlara daha...
Parayla hiç işi olmazKahkahaya hazır olun
Dekolteye asalet kattım...Günün mönüsü
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
Vekil Vekil mıcır kurbanı
CHP'li Nezir Büyükcengiz, soru önergesi verdiği yolda trafik kazası...
'Benim canımı al'
Ömür boyu oruç
Hafta başına kadar yağmur
Bayram bilançosu
Fakir öğrencilerin kahramanı
Nazan Öncel'e kötü haber
SPOR
Kepa Kepa sürprizi
İspanyol As gazetesi, Sarı-Lacivertliler'in, Deivid'i göndererek...
Perde aralandı
Tigana'dan Başkan'a kahkahalı...
3 oyuncu istiyorum
Zirvenin mudavimi
Szymek pazarlığı
Kayserispor'u çok yaktılar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 11°C 7°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 7°C 2°C 
İZMİR Yağmurlu 12°C 7°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 17°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 15°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.117,460 D:% -0,05
DOLAR S: 1,417 D:% -0,04
EURO S: 1,869 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu