Sebzeli Beşamel Soslu Et HAZIRLAMA: Eti tereyağı ile 5 dakika çevirerek pişirin. Üzerine soğanları ekleyip 5 dakika kavurun. Daha sonra baharatları, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi ilave edip bir iki kez çevirin. Suyunu ekledikten sonra orta ateşte 2 saat pişmeye bırakın. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlamak için, sebzeleri ince kıyıp sıvı yağda kavurun. Üzerine 1 çay bardağı süt ekleyip 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Kalan sütü azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kavurduğunuz sebzeler, tuz ve karabiberi üzerine ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Et pişince kemiklerini ayırın. Beşamel sosu servis tabağına alıp etleri üzerine yerleştirin. MALZEME: (6 Kişilik) 700 gr ke- mikli kuzu eti, 1 soğan, 3 diş dö- vülmüş sarımsak, 4 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı sıcak su, 1'er tatlı kaşı- ğı silme yenibahar, tarçın, pulbiber, tuz, karabiber Sebzeli beşa- mel sos için: 1 soğan, 4 çorba ka- şığı ince kıyılmış pazı sapı, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, tuz, karabiber
Pırasalı Fıstıklı Pilav HAZIRLAMA: Tereyağını bir tencereye alıp fıstıkları ve kuş üzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip 2-3 dakika daha çevirin. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar önce 10 dakika orta, sonra kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra, üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirip servis yapın. MALZEME: (5 Kişilik) 2 su bardağı yasemin pirin- ci, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı dolma- lık fıstık, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 adet pıra- sa, 4 su bardağı sıcak su, tuz
Cevizli Tatlı HAZIRLAMA: Margarini eritip soğutun. Üzerine un, yumurta, yoğurt, şeker, sirke ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru yağlı kağıtlar arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Ağzı geniş bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını bir kenara ayırın. Kalanının ortasını bir likör bardağı ile keserek çıkarın. Çemberler elde edin. Yağlanmış tepsiye yuvarlak hamurları dizin. Üzerine çemberleri yerleştirin. Ortasına bir adet ceviz içi oturtun. 150 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Tencerede şerbet malzemesini karıştırıp iyice kaynatın. Ilınması için bir kenara bırakın. Sıcak hamurların üzerine ılık şerbeti gezdirin. MALZEME: (6 Kişilik), 5 su bardağı un, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı yo- ğurt, 1 çorba kaşığı tozşeker, 250 gr margarin, yarım su bardağı sıvı yağ, 1.5 çorba kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yağlı kağıt Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker, 5 su bardağı un, 1 çay kaşığı limon suyu