Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Ana Sayfa 02 Ekim 2006

İftar mönüsü



Sebzeli Beşamel Soslu Et
HAZIRLAMA: Eti tereyağı ile 5 dakika çevirerek pişirin. Üzerine soğanları ekleyip 5 dakika kavurun. Daha sonra baharatları, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi ilave edip bir iki kez çevirin. Suyunu ekledikten sonra orta ateşte 2 saat pişmeye bırakın. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlamak için, sebzeleri ince kıyıp sıvı yağda kavurun. Üzerine 1 çay bardağı süt ekleyip 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Kalan sütü azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kavurduğunuz sebzeler, tuz ve karabiberi üzerine ekleyip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Et pişince kemiklerini ayırın. Beşamel sosu servis tabağına alıp etleri üzerine yerleştirin.
MALZEME: (6 Kişilik) 700 gr ke- mikli kuzu eti, 1 soğan, 3 diş dö- vülmüş sarımsak, 4 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı sıcak su, 1'er tatlı kaşı- ğı silme yenibahar, tarçın, pulbiber, tuz, karabiber Sebzeli beşa- mel sos için: 1 soğan, 4 çorba ka- şığı ince kıyılmış pazı sapı, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, tuz, karabiber

Pırasalı Fıstıklı Pilav
HAZIRLAMA: Tereyağını bir tencereye alıp fıstıkları ve kuş üzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip 2-3 dakika daha çevirin. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar önce 10 dakika orta, sonra kısık ateşte pişirin. Altını kapattıktan sonra, üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEME: (5 Kişilik) 2 su bardağı yasemin pirin- ci, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı dolma- lık fıstık, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 adet pıra- sa, 4 su bardağı sıcak su, tuz

Cevizli Tatlı
HAZIRLAMA: Margarini eritip soğutun. Üzerine un, yumurta, yoğurt, şeker, sirke ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru yağlı kağıtlar arasında merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Ağzı geniş bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını bir kenara ayırın. Kalanının ortasını bir likör bardağı ile keserek çıkarın. Çemberler elde edin. Yağlanmış tepsiye yuvarlak hamurları dizin. Üzerine çemberleri yerleştirin. Ortasına bir adet ceviz içi oturtun. 150 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Tencerede şerbet malzemesini karıştırıp iyice kaynatın. Ilınması için bir kenara bırakın. Sıcak hamurların üzerine ılık şerbeti gezdirin.
MALZEME: (6 Kişilik), 5 su bardağı un, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı yo- ğurt, 1 çorba kaşığı tozşeker, 250 gr margarin, yarım su bardağı sıvı yağ, 1.5 çorba kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yağlı kağıt Şerbet için: 5 su bardağı tozşeker, 5 su bardağı un, 1 çay kaşığı limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Disko yerine türbe geziyorNeştersiz güzeller
Benimle konuşan ses Tanrı'ydı!Türbelerde huzur arayanlar
Panayır yakışıklısıTabiattan şifa fışkırıyor
Lopez kalçası demode olduHayaller erkek üzerine
'Modacıların defilesini...Çöpçatan Demet!
Bahşiş değil servetBaba-kızın yaş farkı 10
Cruz artık çapkınYıldızın sade hayatı
Yakışıklı ve sadıkAcil servis
Rüya yorumlarıSevgi mesajları
GÜNCEL
Kanseri Kanseri bitiren Türk
Türk bilimadamı, embriyodan elde ettiği kök hücreleri, savaşçı...
Şimdi okulsuz olduk
Abdestsiz namaz
Ecel deldi geçti
G.Antep kan gölü
Maganda öğütleri
Transfere değil iyiliğe...
SPOR
Tarihi Tarihi değiştiren adam
Sarı-Lacivertliler, G.Saray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada...
Çok sinirliyim
Gerets'le yürümez
Var mı Zico'yu savunan!
Tribünde kavga
Bursa'da bayram!
Tarzan avladı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Açık 14 C
ANKARA - Yağ. Ola. 16 C,Par. Bul. 6 C
IZMİR - Açık 29 C,Açık 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Yağmur 28 C,Par. Bul. 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 36.924,860 D:% -0,92
DOLAR S: 1,515 D:% 0,73
EURO S: 1,915 D:% 0,31
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu