Patates Böreği HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın. Püre makinesinden veya rendeden geçirin. Tuz, yumurta, karabiber, un koyup yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Yağlanmış bir tepsiye hamurun bir parçasını elinizle bastırarak yayın. Üzerine dilediğiniz börek harcını (peynirli, kıymalı, ıspanaklı) koyup, yayın. Öbür parçayı da harcın üzerine yayıp yumurta sarısı sürün. Orta hararetli fırında üzeri pembe bir renk alıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın. MALZEMESİ (6 kişilik) * 3 veya 4 adet patates * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı un * Tuz, karabiber * İstenilen börek içi malzemeleri
*** Amerikan Salatası HAZIRLANIŞI Sebzeleri haşlayın. Haşlanan sebzeleri küçük küçük doğrayın. Turşuyu yumurtayı da aynı büyüklükte doğrayın. Hepsini porselen bir kaseye alın. Bezelyeyi, tuzu, karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Mayonezin yarısını ekleyip malzemelere iyice yedirin. Salatayı servis tabağına alın ve üzerini kalan mayonez ile kapatın. Üstlerini haşlanmış yumurta, turp, salatalık turşusu ve haşlanmış havuçla süsleyin. MALZEMESİ (4 kişilik) * 2 adet patates, mayonez * 1 adet limon, 1 havuç * 1 çay fincanı haşlanmış bezelye * 1 adet küçük kırmızı turp * 2 adet haşlanmış yumurta * 3-4 adet salatalık turşusu * Tuz, karabiber
*** Zeytinyağlı Kabak HAZIRLANIŞI Kabakları yıkadıktan sonra, saplarını ve uç kısımlarını kesin. Önce 4'e, sonra enine keserek küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayarak, bir tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı, ince ince kıyın ve yine kabuklarını soyarak domatesleri küp küp doğrayın. Dövülmüş sarımsak, şeker, tuz ve zeytinyağını tencereye ilave ederek, üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün. Hafif hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine kuru nane serpin. Soğutup servis tabağına alın (Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz). MALZEMESİ (6 kişilik) * 6 küçük boy kabak * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan, 2 domates * 5-6 diş sarımsak * 1 cay kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı kuru nane