Ispanak Püresi Hazırlanışı: Ispanakları temizleyip, iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Tuzu, ince ince kıyılmış soğanı ve sarımsakları ekleyip, kısık ateşte kendi suyu ile pişirin. Piştikten sonra ıspanakları bir çatalla ezerek püre haline getirin. Derin bir kaba koyup, üstten kaşıkla bastırın ve kabı ters çevirip, püreyi dikkatlice servis tabağına çıkartın. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün ve 1 tutam pul biber serperek servis yapın. MALZEMELER (2 kişilik) * 500 gr ıspanak * 1 adet kuru soğan * 3 diş sarımsak * 1 çay kaşığı tuz * 1 kase yoğurt, tuz * 1 tatlı kaşığı pul biber
*** Fırında Patatesli Balık Hazırlanışı: Balıkları temizleyip fileto tarzında ikiye ayırın. Yıkayıp sularını süzdürün. Sonra tereyağı ile kızartın. Soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tavada kızartın. Üstüne karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave edin ve iyice karıştırın. Isıya dayanıklı cam bir kabı yağlayın ve üstüne galeta unu serpin. Balık etlerini üzerine yerleştirin. Karışımı tepsideki balıkların üstüne yayın. 150 derecelik fırında pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında 5 dakika daha tutun. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (2 kişilik) * Yarım kg beyaz etli balık * 3 adet patates, 3 yumurta * Yarım su bardağı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı galeta unu * 100 gr kaşar peyniri * Karabiber, tuz
*** Fıstıklı Künefe Hazırlanışı: Şeker ve suyu kaynatın. 1 kaşık limon suyu ekleyip, soğumaya bırakın. Tereyağından 1.5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Çevirip bu yüzünü de kızartın. Fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (2 kişilik) * 200 gr tel kadayıf * 50 gr tuzsuz dil peyniri * 4 çorba kaşığı tereyağı * 2 su bardağı toz şeker * 3 su bardağı su, limon
*** MUTFAK REHBERİ BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Küçük balık kızartacaksanız: Hamsi, istavrit ve mezgit gibi küçük balıkları kızartırken, tavaya yağ koyup kızdırdıktan sonra, unladığınız balıkları tavaya aralıksız olarak, düzgünce dizin. Balıkları tek tek çevirmek yerine, tavanın üzerine bir tabak kapatarak, tek bir hamlede tüm balıkların pişen ve pişmeyen tarafını ters yüz edin. Böylece balıkları dağıtmadan pişirmiş olursunuz.